Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021

Καμπανάκι Τσιόδρα: Αυξήθηκε ο μέσος όρος των κρουσμάτων στα 657 ανά ημέρα

Καμπανάκι Τσιόδρα: Αυξήθηκε ο μέσος όρος των κρουσμάτων στα 657 ανά ημέραΌσα μετέφερε ο Σωτήρης Τσιόδρας στον Βασίλη Κικίλια. Ανησυχία για αύξηση κρουσμάτων, τι είπε ο υπουργός Υγείας.

Μπορεί η Ελλάδα να βρίσκεται σε δίμηνο lockdown, όμως η εικόνα που δείχνουν τα κρούσματα καθημερινά, δεν παρουσιάζουν την προσδοκώμενη βελτίωση.

Μάλιστα, οι πρώτες 15 ημέρες του 2021 δείχνουν την επικίνδυνη χαλάρωση που παρατηρείθηκε την περίοδο των εορτών, καθώς οι γέμισαν δρόμοι οι πλατείας και οι εκκλησίες την ημέρα των Θεοφανείων.

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, σημείωσε από την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, πως τα κρούσματα αυξάνονται τις τελευταίες 15 ημέρες, ενώ πέφτει ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών, καθώς είναι μεταξύ 35 και 54 ετών.

Ο υπουργός ήταν αποκαλυπτικός ακόμη μία φορά, σχετικά με την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα, καθώς παρουσίασε τα στοιχεία που έλαβε από τον Σωτήρη Τσιόδρα για την πορεία των κρουσμάτων.

Σχεδόν 657 νέες μολύνσεις παρατηρούνται καθημερινά σε όλη την χώρα, ενώ δεν υπάρχει η προσδοκώμενη μείωση κρουσμάτων σε περιοχές που «βράζουν», όπως η Θεσσαλονίκη και η Αθήνα.

«Οι νέες μολύνσεις προβληματίζουν τους ειδικούς», σημείωσε ο Βασίλης Κικίλιας, ενώ διευκρίνισε πως ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών σε όλη τη χώρα, είναι τα 46 έτη.

Ταυτόχρονα, ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στις ΜΕΘ και είπε ότι μπορεί να μειώνονται οι εισαγωγές, αλλά τα νοσοκομεία παραμένουν γεμάτα.

«Η κάλυψη στις ΜΕΘ μειώνεται, αλλά όχι ικανοποιητικά, καθώς είναι κατειλημμένο το 60% των κλινών», δήλωσε ο υπουργός από την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)