Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2021

Επιταχυντής εξελίξεων στο Κίνημα Αλλαγής η αποπομπή Λοβέρδου

Βασίλης Σκουρής
Βασίλη Σκουρή

Η Φώφη Γεννηματά αποστέλλει σαφές μήνυμα ενόψει των εσωκομματικών εξελίξεων. Επιλέγει αντίπαλο στην κούρσα για την ηγεσία, μήνυμα ότι δεν θα αποσυρθεί. Ερώτημα τι θα πράξει ο Νίκος Ανδρουλάκης. Η εμπειρία του Ανδρέα Λοβέρδου, η συμφωνία Φώφης- Σκανδαλίδη και η αξιοκρατική επιλογή του Μιχάλη Κατρίνη.

Το γάντι στους εσωκομματικούς της αντιπάλους πέταξε η Φώφη Γεννηματά, με την αιφνιδιαστική και συνάμα αποφασιστική κίνησή της να αποπέμψει από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Κινήματος Αλλαγής τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Η Φώφη Γεννηματά συναντήθηκε το πρωί της Τρίτης με τον Ανδρέα Λοβέρδο στο γραφείο της και τον ενημέρωσε για την αντικατάστασή του με το αιτιολογικό ότι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος πρέπει να εκφράζει τη γραμμή του κόμματος και όχι τη δική του. Η συζήτηση των δυο, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ήταν δύσκολη, ωστόσο ο Ανδρέας Λοβέρδος , με την πολιτική εμπειρία που διαθέτει, αποδέχτηκε την πρόταση να παραμείνει τομεάρχης Εξωτερικών του κόμματος.

Με την αποπομπή Λοβέρδου, πάντως, η Φώφη Γεννηματά:

-Επιλέγει αντίπαλο ενόψει της κούρσας για την ηγεσία που έχει ατύπως ξεκινήσει στη Χαριλάου Τρικούπη. Φαίνεται καθαρά πως επιλέγει τον Ανδρέα Λοβέρδο, θεωρώντας τον «ευκολότερο αντίπαλο» από τον Νίκο Ανδρουλάκη, προφανώς λόγω την πολιτικών και ιδεολογικών χαρακτηριστικών τους.

-Αποστέλλει σαφές μήνυμα ότι θα είναι υποψήφια στη μάχη για την ηγεσία, καθώς οι εσωκομματικοί της αντίπαλοι διαρρέουν ότι θα αποσυρθεί από τη σχετική κούρσα που παρασκηνιακά έχει ξεκινήσει, αφού, όπως ισχυρίζονται, δεν θα έχει πιθανότητες επικράτησης.

-Φέρνει σε δύσκολη θέση τον Νίκο Ανδρουλάκη, καθώς ο υπ΄αριθμόν ένα δελφίνος του κόμματος έχει επιλέξει να μην μπει από τώρα στην εσωκομματική αντιπαράθεση, ώστε και να μην υποστεί την φθορά της. Και έχει, όντως, ενδιαφέρον πώς θα τοποθετεί ο ευρωβουλευτής επί του θέματος.

Ταυτόχρονα, όμως:

-Με την κίνηση της Φώφης Γεννηματά άνοιξε ήδη ο ασκός του Αιόλου και το ΚΙΝΑΛ δύσκολα θα πάει σε εθνικές κάλπες, ακόμα και αν αυτές διεξαχθούν το συντομότερο δυνατό, χωρίς την εκλογή ηγεσίας.

-Πολλά από τα στελέχη που κρατούν έως τώρα «ουδέτερη στάση» στα εσωκομματικά δρώμενα ή επιλέγουν μια στάση αναμονής, θα αναγκαστούν τώρα να ανοίξουν τα χαρτιά τους.

-Κυρίως, θα αναγκαστεί νωρίτερα ίσως απ΄ ότι προγραμμάτιζε, να ανοίξει τα χαρτιά του ο Νίκος Ανδρουλάκης.

-Τέλος, θα έρθει στο προσκήνιο η σφοδρή μάχη για τον έλεγχο του κόμματος, αλλά και τα πολιτικά χαρακτηριστικά που τη διέπουν!

Τοποθετώντας τον Κώστα Σκανδαλίδη κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος, η Φώφη Γεννηματά διευρύνει τις συμμαχίες της, καθώς –σύμφωνα με τις πληροφορίες- είχε τις προηγούμενες ημέρες συνάντηση μαζί του και είχαν χαράξει κοινή γραμμή.

Η δε τοποθέτηση του Μιχάλη Κατρίνη στη θέση επίσης κοινοβουλευτικού εκπροσώπου είναι απολύτως αξιοκρατική, καθώς ο νεαρός βουλευτής από την Ηλεία αναδεικνύεται σε ένα από τα αξιολογότερα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, ενώ πιθανόν να σηματοδοτεί την πρόθεση της Φώφης Γεννηματά για διεύρυνση των εσωκομματικών της συμμαχιών.

Πηγή:ieidiseis.gr

 

2 σχόλια:

  1. Ο Αντρέας ο Loveρδος μπορει να προσφέρει στη ΝουΔουλα κι από αλλο πόστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. για τα χρέη του κόμματος τι λένε, μούγκα ? Γιατί δεν βαζουν τα μισά απο την βουλευτική αποζημιωση για να ξωφλήσουν ? Απατεώνες αυτοί, απατεώνες και αυτοί που κυβερνούν και ο κοσμος περιμενει να σωθεί απο λαμόγια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

7-21