Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021

Γυμνάσια-Λύκεια: «Παγώνει» η συζήτηση για άνοιγμα - Τι είπε η Κεραμέως

Γυμνάσια-Λύκεια: «Παγώνει» η συζήτηση για άνοιγμα - Τι είπε η Κεραμέως

 

Γιατί απομακρύνεται το σενάριο επιστροφής της Γ' Λυκείου στα σχολεία. Τι είπε η Κεραμέως για Γυμνάσια και Λύκεια.

Απομακρύνεται χρονικά το άνοιγμα των γυμνασίων και λυκείων καθώς σύμφωνα με όσα είπε σήμερα Τετάρτη η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως -κατά την παρουσίαση του νέου νομοσχεδίου για τις αλλαγές στα ΑΕΙ- καμία τέτοια συζήτηση δεν έχει προγραμματιστεί στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

Αυτό σημαίνει πώς δύσκολα το κουδούνι θα χτυπήσει για τις μεγαλύτερες τάξεις στις 18 Ιανουαρίου και επικρατέστερη ημερομηνία -εφόσον τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέψουν- φαντάζει σήμερα η Δευτέρα 25 Ιανουαρίου.

Πρόθεση του Υπουργείου ήταν να λάβει ειδική μέριμνα για την Γ' Λυκείου καθώς τα παιδιά προετοιμάζονται για την είσοδο τους στα Πανεπιστήμια ωστόσο κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό για πρακτικούς λόγους.

Συγκεκριμένα, είναι αδύνατο να επιστρέψει μόνο η Γ' Λυκείου στις τάξεις με φυσική παρουσία καθώς οι καθηγητές που θα κάνουν τα μαθήματα είναι οι ίδιοι που κάνουν τηλεκπαίδευση στις Α' και Β' Λυκείου. Άρα, οι αποφάσεις θα αφορούν όλες τις τάξεις.

Η κα.Κεραμέως επίσης έδειξε την ικανοποίησή της για την πλήρη εφαρμογή των μέτρων σε δημοτικά και νηπιαγωγεία, ενώ σχετικά με τα τεστ που έχουν γίνει μέχρι στιγμής σε εκπαιδευτικούς τόνισε ότι τα μηνύματα είναι θετικά, καθώς «δεν υπάρχει σχεδόν κανένα κρούσμα».

Όπως και να 'χει η αγωνία για τυχόν άνοιγμα στις 18 Ιανουαρίου θα λυθεί την Παρασκευή όταν και θα κάνει ανακοινώσεις για την πορεία του lockdown ο Νίκος Χαρδαλιάς μετά τις εισηγήσεις των ειδικών.

Πάντως η κα.Κεραμέως ξεκαθάρισε πώς όποτε αποφασιστεί το άνοιγμα και των άλλων βαθμίδων το Υπουργείο είναι έτοιμο επιχειρησιακά να το υποστηρίξει.

Πηγή: ieidiseis.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)