Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021

Κλαίνε σε ξένο τάφο βουλευτές της Ν.Δ. και ο Δήμος Αλμωπίας 

 

 Με ξένα κόλλυβα  προσπαθούν  να κάνουν μνημόσυνο βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας  που μάλιστα ερίζουν για το ποιος πήρε από το χέρι τον  σημερινό δήμαρχο μέχρι το υπουργείο   για έργα που  είχαν εξασφαλιστεί πριν δυόμισι χρόνια από τον Δημήτρη Μπίνο και την Θεοδώρα Τζάκρη

.Παράλληλα και ο Δήμος Αλμωπίας με ανακοίνωσή του συμμετέχει στους πανηγυρισμούς.

 

 

 

 
Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε την 9η-1-2018 η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑΘεοδώρα Τζάκρη αναφέρεται στη συνεργασία που είχε με τον τότε Υφυπουργό Αθλητισμού της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα ,Γιώργο Βασιλειάδη με αντικείμενο την ένταξη του έργου «Ανακατασκευή Γηπέδου Αριδαίας με φυσικό χλοοτάπητα», στο Πρόγραμμα «Φιλόδημος» του Υπουργείου Εσωτερικών κατόπιν πρότασης της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, το οποίο αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά τις συνθήκες λειτουργίας του αγωνιστικού χώρου του γηπέδου Αριδαίας που αποτελεί και την έδρα του Ιστορικού Ποδοσφαιρικού Σωματείου «Αλμωπός».

Η κ. Τζάκρη παρέδωσε κατά τη συνάντηση αυτή στον κ. Βασιλειάδη Τεχνική Μελέτη και Τεχνικό Δελτίο Έργου (Τ.Δ.Ε.) που εκπόνησε η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας του Δήμου Αλμωπίας και της προσκόμισε ο πρώην Δήμαρχος Αλμωπίας  Δημήτρης Μπίνος, στις οποίες προτείνονταν μια σειρά από παρεμβάσεις, όπως:

1) Η αφαίρεση του υφιστάμενου χλοοτάπητα του αγωνιστικού χώρου.

2) Προμήθεια και τοποθέτηση άμμου.

3) Ανακατασκευή εδαφικού υποστρώματος γηπέδου.

4) Διαμόρφωση της επιφάνειας με τις κατάλληλες κλίσεις.

5) Κατασκευή δικτύου αποστράγγισης.

6) Προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος άρδευσης και αυτοανυψούμενων εκτοξευτήρων.

7) Προμήθεια και εγκατάσταση χλοοτάπητα με σπορά.


Όπως μάλιστα ανέφερε η Θ. Τζάκρη στον  Υφυπουργό, βασικός σκοπός των προτεινόμενων παρεμβάσεων είναι η βελτίωση και η αναβάθμιση του αγωνιστικού χώρου του γηπέδου Αριδαίας, καθώς με την πάροδο του χρόνου ο αγωνιστικός χώρος έχει υποβαθμιστεί, ο υφιστάμενος χλοοτάπητας παρουσιάζει έντονη φθορά, ανομοιομορφία, εκτεταμένη αραίωση και σε πολλά τμήματα ανυπαρξία χλοοτάπητα.


Ο κ. Βασιλειάδης συμμεριζόμενος την αναγκαιότητα της εκπόνησης του προτεινόμενου έργου, καθώς θα συνέβαλλε καθοριστικά στη βελτίωση του αθλητικού χώρου του γηπέδου Αριδαίας μέσα από τη δημιουργία σωστών υποδομών με βασική προτεραιότητα την ασφαλή χρήση του γηπέδου, με το από 4- 2-2019 έγγραφό του προς τον Δήμο Αλμωπίας ανακοίνωσε την ένταξη δύο έργων στο Πρόγραμμα «Φιλόδημος» για τα αθλητικά έργα που εκπονεί από κοινού η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού με το Υπουργείο Εσωτερικών και πιο συγκεκριμένα:

1) Την ανακατασκευή του γηπέδου της Αριδαίας με φυσικό χλοοτάπητα.

2) Την Κατασκευή και Συντήρηση Γηπέδων Καλαθοσθαίρισης, Πετοσφαίρισης και Αντισφαίρισης στην Αλμωπία. Η Τεχνική Μελέτη και το Τεχνικό δελτίο του εν λόγω έργου είχε κατατεθεί νωρίτερα από την Δημοτική Αρχή του Δήμου Αλμωπίας στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.


Επιπλέον σε νέα συνάντηση που είχαν στις 18-3-2019 η κ. Τζάκρη και ο κ. Βασιλειάδης συμφώνησαν και την προσθήκη ενός νέου έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, οι εντάξεις στο οποίο θα γίνονταν τον Μάιο του 2019. Πρόκειται για το έργο «Κατασκευή κερκίδας στο γήπεδο Σωσάνδρας», προϋπολογισμού 80.000 ευρώ, για το οποίο η κ. Τζάκρη είχε καταθέσει τεχνική και οικονομική μελέτη που εκπόνησε ο Δήμος Αλμωπίας ήδη από την αρχή της χρονιάς (2019) στις αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Το έργο αυτό σύμφωνα με τον Υφυπουργό Αθλητισμού θα εντάσσονταν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων τον Μάιο του 2019, δεδομένου ότι ο προϋπολογισμός του Προγράμματος «Φιλόδημος» για τον Δήμο Αλμωπίας καλύφθηκε από τα δύο παραπάνω έργα και η ένταξή του εν τέλει έγινε τον Ιούνιο του 2019, ενώ η υλοποίησή του καθυστερεί ως σήμερα.

Μετά τις παραπάνω εξελίξεις η κυρία Τζάκρη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τα δημόσια έργα, όπως είναι γνωστό, απαντούν στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας και ως βουλευτής Πέλλας, ανταποκρινόμενη στο δίκαιο αίτημα του λαού της Αλμωπίας, που υποβλήθηκε δια της τότε δημοτικής αρχής, και των αθλουμένων εισηγήθηκα, διεκδίκησα και πέτυχα επί κυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα την ωρίμανση και την ένταξη των ως άνω έργων του Δήμου Αλμωπίας στο Πρόγραμμα "Φιλόδημος".

Σήμερα η κυβέρνηση προχωρά -και μάλιστα με καθυστέρηση 19 μηνών- στην αυτονόητη χρηματοδότηση των ήδη προενταγμένων έργων και αισθάνομαι υπερήφανη που ο φίλαθλος κόσμος και οι αθλούμενοι της περιοχής σύντομα θα χρησιμοποιούν αθλητικές υποδομές ευρωπαϊκού επιπέδου».

 

 

 Πανηγυρισμοί και από τον Δήμο Αλμωπίας

 

 

 

 

 ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αριδαία, 16/01/2021
Θέμα: Εξασφάλιση πόρων για αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Αλμωπίας.

Ο Δήμος Αλμωπίας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ένταξη της πράξης του Δήμου μας
στο πρόγραμμα « ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», στο πλαίσιο της πρόσκλησης ΙV « Κατασκευή, επισκευή και
συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων».
Η πρόταση της ένταξης της πράξης έχει γίνει από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή με αρχικό
προϋπολογισμό Δημόσιας Δαπάνης 348.270,9 € και συμμετοχή του Δήμου Αλμωπίας με ίδια
συμμετοχή ύψους 54.390,39 €.
Η παρούσα Δημοτική Αρχή με συντονισμένες ενέργειες πέτυχε την τελική ένταξη της πράξης με
χρηματοδότηση στο σύνολο του αιτούμενου ποσού, δηλ. 402.661,29€. Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος
Αλμωπίας Χρήστος Μπάτσης, εξασφάλισε την τελική ένταξη μετά από επίσκεψή του στην Αθήνα και
στον τ. Υφυπουργό Εσωτερικών για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης κ. Θεόδωρο Λιβάνιο, τον Δεκέμβριο
του 2019, όπου είχε συζητηθεί το θέμα των αθλητικών εγκαταστάσεων της Αλμωπίας .
Η χρηματοδότηση αφορά σε δύο υποέργα:
1. «ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΓΗΠΕΔΟΥ ΑΡΙΔΑΙΑΣ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ» που αφορά στην αναμόρφωση της
επιφάνειας του αγωνιστικού χώρου του γηπέδου του Δημοτικού Σταδίου Αριδαίας, με αντικατάσταση
του κατεστραμμένου φυσικού χλοοτάπητα συνολικού εμβαδού 8.800,00μ2 με νέο έτοιμο φυσικό
χλοοτάπητα, καθώς και στην τοποθέτησή του με όλες τις απαιτούμενες εργασίες.
Επίσης στη μελέτη προβλέπεται η προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση των
υποδομών του γηπέδου όπως προμήθεια προκατασκευασμένου οικίσκου με δύο WC και ένα WC ΑμεΑ,
καθώς προμήθεια δύο εστιών ποδοσφαίρου και ενός προκατασκευασμένου δημοσιογραφικού
θεωρείου.
2. «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΓΗΠΕΔΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ, ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΣΤΗΝ
ΑΛΜΩΠΙΑ» το οποίο αναφέρεται σε αντίστοιχες εργασίες για την κατασκευή συντήρηση γηπέδων στην
έδρα του Δήμου, Αριδαία και στις Κοινότητες Αψάλου, Πιπεριάς, Εξαπλατάνου, Προμάχων καθώς στο
Κέντρο Αντισφαίρισης Αριδαίας.

 

5 σχόλια:

 1. Κυρία Τζάκρη πολυ παπατζιδικο είναι αυτό απο μέρους σας. Το έγγραφο που παρουσιαζεις του υφυπουργού αθλητισμού ειναι υποβολή πρότασης με σύμφωνη γνώμης του στο Φιλόδημος .Το αίτημα ένταξης στο Υπουργείο Εσωτερικών, που είναι το αρμόδιο ,για το Φιλόδημος, έγινε στις 8/4 2019 ,λίγες μέρες πριν από τις δημοτικές εκλογές. .Ολα τα άλλα που αναφερετε είναι: εδώ παπάς εκεί παπάς που είναι ο παπάς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. νέος τρόπος πληροφόρησης. Πολιτικό γραφείο προσπαθεί ανώνυμα να μειώσει το έργο άλλων

   Διαγραφή
 2. Μη στεναχωριέσαι ρε φίλε,κανείς δε θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ,επειδή έβγαλε η Τζάκρη κάποια χρήματα για αθλητικές υποδομές.Να αμφισβητείς όμως την αλήθεια,είναι κρίμα.Ειδα ανάρτηση του Κου Μπίνου,που το επιβεβαιώνει και δεν έχω λόγο, να το αμφισβητήσω.Μακαρι,ολοι ανεξαιρέτως να βοηθήσουν και να τους χειροκροτήσουμε,γιατί ο τόπος μας έχει ανάγκη από ανάπτυξη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ο Διογένης όνομα εμβληματικό, υποτίθεται χρησιμοποιήθηκε για την διεύρυνση της αλήθειας λέει, 2,46 π.μ, ότι ήταν μια απλή πρόταση που υποβλήθηκε στις 8/4/ 2019, λίγες μέρες πριν τις εκλογές. Εσύ 2,46 τι απαντάς στον υποδυόμενο Διογένη για να εμπεδώσουμε τήν αλήθεια και να μην αμφισβητούμε; και να μην πιστεύουμε αυτό που λέει ο Διογένης ότι είναι παπατζίδικο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Η αλήθεια έχει την σχετικότητα της όταν διερευνάται και υπάρχουν στοιχεία και ντουκουμεντα δεν μπορεί να την αμφισβητήσει κάνεις. Στον Φιλόδημο εντάχθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση, εκατοντάδες έργα προϋπολογισμού 2δις ,ενω το πρόγραμμα είχε 134 εκατομμύρια ευρώ και με περάτωση των έργων 31/12/2019. Αντιλαμβάνεστε ότι τα αθλητικά έργα των δήμων Έδεσσας Σκύδρας και Αλμωπίας θα πήγαιναν στις καλένδες.Οι δήμαρχοι γνωρίζουν πολύ καλά το τι, το πώς,και ποιός συνέβαλε να χρηματοδοτηθούν τα έργα κλπ .Δεν θα κάνω αναφορά του ονόματος.Πρόθεση μου είναι η αποκάλυψη της αλήθειας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

7-21