Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021

Ο ΚΑΙΡΟΣ


ΑΣΠΡΙΣΕ Η ΠΕΛΛΑ

Σχεδόν ’όλη η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας άσπρισε το πρωί του Σαββάτου . Μπορεί το χιόνι να μην είναι πολύ, ο χειμώνας τουλάχιστον άρχισε να σκάει μύτη.







 

 

Για σήμερα, Σάββατο, προβλέπεται κακοκαιρία σε όλη τη χώρα με βροχές, χιόνια στα ορεινά - ημιορεινά, καθώς και σε... πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές στην κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τη βόρεια και ανατολική Πελοπόννησο και πρόσκαιρα στη Θεσσαλία. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις νότιες θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές οι οποίες θα είναι κατά πρόσκαιρα ισχυρές. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων στα βορειοδυτικά από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο βαθμιαία 6 με 7 μποφόρ. Στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα στα νότια πελάγη μέχρι το μεσημέρι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα και θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 5 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους8 με 10 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες και την Κρήτη τους 14 βαθμούς και στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα τους 15 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αθήνα

Καιρός Θεσσαλονίκη


Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται  νεφώσεις με χιονοπτώσεις με σταδιακή εξασθένηση από τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 και από αργά το απόγευμα βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 4 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού, θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά - ημιορεινά και στα βόρεια σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από 300 μέτρα. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και από το απόγευμα βόρειοι τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 8 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)