Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021

ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΟΥΡΣΟΓΛΟΥ : «Μαγκιές και ψευτοτσαμπουκάδες δεν χωράνε στις Δημοτικές Αρχές» 

 ΣΤΗΝ  άμεση υποστήριξη των δομών Υγείας   πρέπει να προχωρήσει ο Δήμος Αλμωπίας , προκειμένου να συμβάλει έμπρακτα και αποτελεσματικά προς όφελος των δημοτών του

  τόνισε μεταξύ άλλων , μιλώντας στο ΡΑΔΙΟ ΑΛΜΩΠΊΑ  το πρωί της Τευτάρτης  , ο πρώην Αντιδήμαρχος Χρήστος Χουρσόγλου. Επίσης αναφέρθηκε  και στην μέχρι τώρα θητεία της δημοτικής αρχής την οποία χαρακτήρισε τραγική αναποτελεσματική και σε βάρος των πολιτών .

 

Ο κ. Χουρσόγλου σχολίασε την παρέμβαση του πρώην Δημάρχου Δημήτρη Μπίνου ο οποίος ζήτησε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία των περιφερειακών ιατρείων, καθώς και τους τελευταίους δύο μήνες δεν λειτουργούν. Όπως είπε, «ορθώς ο πρώην Δήμαρχος το έθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς η υγεία είναι αδιαπραγμάτευτη και ο Δήμος Αλμωπίας είναι ο φορέας της περιοχής μας που οφείλει να δίνει λύσεις». Και πρόσθεσε: «Το προσωπικό είναι απαραίτητο στο Κέντρο Υγείας Αριδαίας. Και τα περιφερειακά ιατρεία θα πρέπει να λειτουργήσουν, γιατί οι συμπολίτες μας έχουν ανάγκες. Θα πρέπει επιτέλους ο Δήμαρχος να ευαισθητοποιηθεί γι’ αυτό το θέμα και να ασκήσει πίεση».

 

 

Στη συνέχεια, ο κ. Χουρσόγλου αναφέρθηκε στη δυνατότητα που έχει ο Δήμος να στηρίξει το Κέντρο Υγείας και τις δομές υγείας: «Ασφαλώς και υπάρχει τρόπος να ενισχυθεί το Κέντρο Υγείας από το Δήμο. Κατά την προηγούμενη δημοτική περίοδο και συγκεκριμένα το 2016 μαζί με τον Πρόεδρο της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας κ. Κυρίζογλου και σε συνεργασία με την τότε Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Στέλλα Φωτοπούλου είχαμε βοηθήσει το Κέντρο Υγείας και το περιφερειακό ιατρείο Προμάχων με ιατρικό εξοπλισμό, μετά από δική μου πρόταση και με την συνεννόηση του τότε Δημάρχου Δημήτρη Μπίνου. Τότε είχε βοηθήσει και ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης και τα σούπερ μάρκετ Μασούτης. Αυτές είναι δράσεις που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν. Αντιλαμβάνεστε έναν Δήμαρχος σήμερα τι μπορεί να πετύχει αν παλέψει; Δεν μπορεί όμως να επιτευχθεί τίποτα χωρίς διεκδίκηση και προσπάθεια». Και συνέχισε: «Αρκετά έχει ταλαιπωρήσει τους πολίτες το θέμα του Κέντρου Υγείας Αριδαίας. Θα πρέπει ο Δήμος να συμβάλει. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες».

 

 

Όπως τόνισε ο κ. Χουρσόγλου, «δεν κάνουμε μικροπολιτική, απλά κάνουμε προτάσεις. Την οποιαδήποτε πολιτική τη χαράσσει ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του ακολουθούν. Έχει μεγάλες ευθύνες. Θα πρέπει επιτέλους να μάθει να διεκδικεί. Στον Δήμο μας ο Δήμαρχος είναι πρωταγωνιστής, γι’ αυτό θα πρέπει να βάλει καλά στο μυαλό του ότι θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Οι πολίτες περιμένουν αποτελέσματα».

 

 

Αναφερόμενος στον πρωτογενή τομέα, ο επί σειρά ετών Αντιδήμαρχος, δήλωσε πως «θα πρέπει να υπάρξει ένας σχεδιασμός από τη Δημοτική Αρχή για τους αγρότες μας. Μέχρι τώρα δεν μιλάει κανείς για τα χωριά. Θα πρέπει επιτέλους να δοθεί βάρος. Ο Δήμος μας είναι κατεξοχήν αγροτικός. Δεν λέω ότι όλοι οι προηγούμενοι τα έκαναν όλα σωστά, αλλά οφείλουμε να εξελισσόμαστε ως κοινωνία και να βελτιώνουμε την καθημερινότητα των συμπολιτών μας και όχι να την κάνουμε πιο δύσκολη».

 

 

Τέλος, αναφέρθηκε στην απόφαση της Δημοτικής Αρχής να κλείσει τον πεζόδρομο της Αριδαίας. Όπως είπε, μία επαρχιακή πόλη σαν την Αριδαία δεν έχει τέτοια αναγκαιότητα. Άλλωστε, οι τοπικοί φορείς όπως ο Εμπορικός Σύλλογος, το Τοπικό Συμβούλιο και οι επαγγελματίες στην πλειοψηφία τους ήταν αντίθετοι σε αυτή την απόφαση. Και πρόσθεσε: «Μαγκιές και ψευτοτσαμπουκάδες δεν χωράνε στις Δημοτικές Αρχές. Ένας Δήμαρχος οφείλει να είναι παρόν και να το βλέπει ο πολίτης. Και οι συνεργάτες του θα πρέπει να έχουν τη δύναμη της φωνής. Ο Δημοτικός Σύμβουλος οφείλει να ακούει την κοινωνία και να μετουσιώνει την άποψή της σε ψήφο μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο».

 

2 σχόλια:

  1. Πέτρο Πώς τον έλεγες τόν κυριο;( κωλοτούμπα);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όπως τότε βρε με εκείνες τις λαμπρές τετραετίες στον δήμο εξαπλατανου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

7-21