Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021

Ο προβοκάτορας Ακαρ επιτίθεται στην Ελλάδα για τους εξοπλισμούς με ένα παραλήρημα μεγαλείου για τον Τουρκικό Στρατό

https://hellasjournal.com/wp-content/uploads/webp/2020/08/200827113501_AKAR-01-1536x864.webpΣε μια συνέντευξη εφ ‘όλης της ύλης στην εφημερίδα Hurriyet, του Τούρκου υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, στοχευμένη στο τουρκικό κοινό στη οποία στο μεγαλύτερο μέρος της επικεντρώνεται στο ζήτημα της “στήριξης των ΗΠΑ στο PKK και το YPG” ΄όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, δεν παραλείπει να εξαπολύσει νέες απειλές εναντίον της Ελλάδας.

Ο Ακάρ έδειξε για άλλη μια ακόμα φορά την ενόχλησή του για τα εξοπλιστικά προγράμματα της Ελλάδας, λέγοντας πως ακόμα και αν αγοράζει 3-5 μαχητικά αεροσκάφη ή 3-5 πολεμικά πλοία, δεν φτάνουν και δεν μπορεί να πετύχει κάτι, καθώς όλοι ξέρουν το μέγεθος του τουρκικού στρατού. Προφανώς και επιτίθεται στην Ελλάδα διότι αισθάνεται απειλή, γεγονός που αποδεικνύεται και από τα εξοπλιστικά της Άγκυρα η οποία ναυπηγεί 4 φρεγάτες, 6 υποβρύχια γερμανικής τεχνολογίας, και επιμένει για F-35, για τα οποία μάλιστα δεν έχει λάβει ακόμα καμία απάντηση από τις ΗΠΑ παρά το γεγονός ότι έχει στείλει και σχετική επιστολή. Μάλιστα, ο Ακάρ χτες σχολίασε αυτό το άτυπο εμπάργκο τονίζοντας ότι «πληρώσαμε και δεν παραλάβαμε αυτά που πληρώσαμε». 

Συγκεκριμένα στην ερώτηση “Η Ελλάδα αγόρασε πολεμικά αεροσκάφη Rafale από τη Γαλλία. Ξοδεύει πολλά χρήματα για εξοπλισμούς. Σε αυτήν την περίπτωση, η ισορροπία ισχύος στο Αιγαίο αλλάζει και τι μπορεί να κάνει η Τουρκία; ” o Ακάρ απάντησε τα εξής: “Κοίτα, η Ελλάδα δεν μπορεί να φτάσει πουθενά αγοράζοντας 3-5 πολεμικά αεροπλάνα και 3-5 πλοία. Δεν είναι αρκετά. Η Τουρκία έχει την δύναμη του τουρκικού στρατού. Είναι ένας από τους ισχυρότερους στρατούς στον κόσμο. Αυτοί οι ισχυρισμοί δεν συμμορφώνονται με λογική, λογική ή μαθηματικά. Επειδή τα μαθηματικά είναι σίγουρα. Η ελληνική κυβέρνηση σπαταλά τα χρήματα του ελληνικού λαού ξοδεύοντας χρήματα σε αυτά τα όπλα. Δεν θα έχει άλλες συνέπειες εκτός από αυτό. Είναι μια μάταιη προσπάθεια. Το βλέπουν και οι Έλληνες, ακαδημαϊκοί, επιστήμονες, συνταξιούχοι στρατιώτες. Δηλώνουν ότι αυτή η προσέγγιση δεν είναι σωστή.”

Πηγή Hurriyet

Αναρτήθηκε από το: Hellas Journal

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)