Σάββατο 13 Μαρτίου 2021

Καταγγελία: Με συνέλαβαν μέσα σε πολυκατοικία αφού χτύπησαν την κοπέλα μου

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Ο Μιχάλης καταγγέλει ότι μετά την πορεία της Νέας Σμύρνης τον συνέλαβαν χωρίς να έχει κάτι αξιόποινο αφού πρώτα οι αστυνομικοί χτύπησαν την κοπέλα του στο κεφάλι.

Του Νίκου Γιαννόπουλου

Ακόμα ένα περιστατικό ωμής και αχρείαστης αστυνομικής βίας φέρνει στο φως της δημοσιότητας το NΕWS 24/7.

Πρωταγωνιστής, άθελά του, έγινε ο Μιχάλης (τα πλήρη στοιχεία του βρίσκονται στη διάθεσή μας) το βράδυ της Τρίτης στη Νέα Σμύρνη μετά το τέλος της πορείας για την αστυνομική βία που διοργανώθηκε στην πόλη.

Ο Μιχάλης επέστρεψε σπίτι του (βρίσκεται σε κεντρικότατο σημείο της Νέας Σμύρνης) μετά την πορεία μαζί με την κοπέλα του η οποία είναι γαλλικής καταγωγής.

Ενώ το ζευγάρι βρισκόταν εντός της οικίας του απ' έξω ακούστηκε φασαρία και έσκασε μία κρότου-λάμψης. Ο Μιχάλης βγήκε να δει τι συμβαίνει και διαπίστωσε ότι στο απέναντι κτίριο αστυνομικοί συνελάμβαναν εφήβους την ίδια ώρα που τους χτυπούσαν.

Ενστικτωδώς πλησίασε τους αστυνομικούς και τους χειροκρότησε ειρωνικά λέγοντας "μπράβο, νιώθουμε ασφάλεια τώρα". Εκείνη τη στιγμή βγήκε και ένας ένοικος από την πολυκατοικία να δει τι συμβαίνει (είναι χαρακτηριστικό ότι ο άνθρωπος, όπως θα δείτε και στα video, φοράει παντόφλες.

Κάποιοι από τους αστυνομικούς εξοργίστηκαν και μπήκαν στην πολυκατοικία να πιάσουν τους δύο άνδρες οι οποίοι εν τω μεταξύ είχαν καταφύγει στο εσωτερικό για να αποφύγουν τη σύλληψη. Τους έσυραν όμως έξω με τη βία χωρίς να τους εξηγούν το παράπτωμα.

 



Τη σκηνή κατέγραφε η κοπέλα του Μιχάλη με το κινητό της τηλέφωνο. Μόλις το αντιλήφθηκαν αυτό οι αστυνομικοί, την πλησίασαν και την χτύπησαν με τη συσκευή στο κεφάλι της (ακούγεται χαρακτηριστικά στο τέλος του βίντεο).

Οι αστυνομικοί οδήγησαν τους δύο συλληφθέντες μπροστά από ένα περίπτερο της γειτονιάς και άρχισαν να σπάνε πεζοδρόμιο λέγοντας χαρακτηριστικά "λέτε ότι δεν έχετε κάνει τίποτα αλλά θα δείτε τι θα σας φορτώσουμε".

 


Εν τέλει, ο Μιχάλης, χωρίς ευτυχώς να του φορτώσουν κάποιο αντικείμενο ως "προίκα", μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ. Εκεί ήρθε αντιμέτωπος με λεκτικούς τραμπουκισμούς ("ξέρουμε που μένεις, θα σε κανονίσουμε") πριν αφεθεί ελεύθερος μετά από αρκετή ώρα. Αναμφίβολα θα θυμάται για καιρό την 9η Μαρτίου.

Πηγή: News247.gr

1 σχόλιο:

  1. Αυτα ξερατε για το σπιτι οτι ειναι ασυλο να τα ξεχασετε.
    Θα μπαινουμε οποτε υελουμε στο σπιτι οποιου θελουμε.
    Ο Ινδαρες δε σας ειπε τιποτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)