Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021

Οι πολιτικοί να νηστέψουν τα... μέσα ενημέρωσης

Για τη νηστεία γράφει στο τελευταίο του άρθρο στην Καθημερινή ο Παντελής Μπουκάλας. Για τη νηστεία όπως τη γνωρίζουμε, καταρχάς. Αλλά μιλάει και για μια άλλη νηστεία, την οποία προτείνει ειδικά και μόνο για τους πολιτικούς και, ειδικότερα, για τους «τοξικότερους εξ αυτών», εκείνους που «δηλητηριάζουν συστηματικά τον κόσμο με ψεύδη και υπερβολές επειδή δεν έμαθαν τίποτε άλλο να κάνουν». Τους προτείνει, δηλαδή, να νηστέψουν τα μέσα ενημέρωσης, συστήνοντάς εγκράτεια και αποχή από αυτά. 

Γράφει στο πρωτοσέλιδο άρθρο του που έχει τίτλο «Νηστεία, θρησκεία και πολιτική»«Έχουμε ακούσει και πολιτικούς μας να λένε ότι νηστεύουν. Και να το λένε με καμάρι καθόλου αυτοπειθαρχημένο και καθόλου αυτοβελτιωτικό, επειδή πιθανόν δεν έτυχε ν ακούσουν τον Ιησού  να κηρύσσει και το εξής, στην επί του όρους ομιλία: "Όταν δε νηστεύητε, μη γίνεστε ώσπερ οι υποκριτικό σκυθρωποί". Θα ήταν πάντως ιδιαίτερα χρήσιμη μια Μεγάλη Σαρακοστή  στο πεδίο της πολιτικής, για να μην πούμε ότι είναι απαράβατη προϋπόθεση για όσους σκοπεύουν να κοινωνήσουν το Πάσχα, με κάμερα ή άνευ. Για παράδειγμα, οι τοξικότεροι εξ αυτών, όσοι δηλητηριάζουν  συστηματικά τον κόσμο με ψευδή και υπερβολές, επειδή τίποτε άλλο δεν έμαθαν να κάνουν, θα  μπορούσαν (θα έπρεπε μάλλον) να αποφασίσουν εγκράτεια και αποχή από τα μέσα ενημέρωσης. Τον χρόνο που θα εξοικονομήσουν ας το  χρησιμοποιήσουν για να μελετήσουν: αρχαίους Έλληνες, χριστιανούς Πατέρες, Μακιαβέλι, Όργουελ, ό,τι τους υπαγορεύει η κλίση τους. Ωφελημένοι θα βγουν. Κι εμείς επίσης».

Πάντως, θα προσθέσουμε από τη μεριά μας, αν ήταν βαρύ αμάρτημα η μη νηστεία των Μέσων, πολλοί πολιτικοί θα είχαν εξασφαλίσει ήδη μια θέση στα καζάνια! Ίσως και όχι μόνο για το αμάρτημα της μη νηστείας των Μέσων.

 Πηγή:harddog-sport.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)