Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2021

Voucher 200 ευρώ: Πώς και πού κάνετε αίτηση για Laptop, Tablet

Voucher 200 ευρώ: Πώς και πού κάνετε αίτηση για Laptop, Tablet

 

Βγήκε η απόφαση για το πρόγραμμα Voucher 200 ευρώ για μαθητές και φοιτητές για tablet, laptop. Δείτε πότε θα πάρετε το vouher, πώς και πού θα κάνετε αίτηση.

Μετά από αρκετούς μήνες καθυστερήσεων η κοινή υπουργική απόφαση υπογεγραμμένη από τους δύο υπουργούς για το Voucher των 200 ευρώ για αγορά tablet, laptop και desctop βγήκε.

Δείτε όλες τις νέες λεπτομέρειες από την ΚΥΑ για το πώς μπορείτε να κάνετε αίτηση για το voucher των 200 ευρώ, ποιοι το δικαιούνται και τι άλλο προβλέπει η απόφαση για την χορήγηση της επιταγής σε μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές.

Όπως αναφέρει η ΚΥΑ οι δικαιούχοι είναι oικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, οι οποίες θα λάβουν επιταγή 200 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο ηλικίας από 4 έως 24 ετών, το οποίο φοιτά σε εκπαιδευτική δομή στην Ελλάδα. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί μέσω ειδικής πλατφόρμας εντός των επόμενων ημερών από την Κοινωνία της Πληροφορίας Μ.Α.Ε.

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανοίξει η πλατφόρμα για την κατάθεση των αιτήσεων προμηθευτών που κατασκευάζουν, διανέμουν και μεταπωλούν τεχνολογικό εξοπλισμό. Θα ακολουθήσει μια διαδικασία ελέγχου του εξοπλισμού των αιτούντων προμηθευτών.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί μέσω ειδικής πλατφόρμας από την «Κοινωνία της Πληροφορίας Μ.Α.Ε.». Εντός των επόμενων ημερών, η πλατφόρμα θα ανοίξει για την κατάθεση των αιτήσεων προμηθευτών που κατασκευάζουν, διανέμουν και μεταπωλούν τεχνολογικό εξοπλισμό. Θα ακολουθήσει μια διαδικασία ελέγχου του εξοπλισμού των αιτούντων προμηθευτών, ώστε να διαπιστωθεί αν πληρούνται οι ελάχιστες προδιαγραφές που έχουν οριστεί στην Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Η πλατφόρμα θα ανοίξει για την κατάθεση των αιτήσεων δικαιούχων του προγράμματος σε δύο φάσεις:

Στην πρώτη φάση θα μπορούν να καταθέσουν αίτηση οικογένειες οι οποίες έλαβαν το επίδομα παιδιού του ΟΠΕΚΑ στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία το έτος 2020. Σε αυτή την κατηγορία εμπίπτει η μεγάλη πλειοψηφία των δικαιούχων του προγράμματος.

Στη δεύτερη φάση, η πλατφόρμα θα ανοίξει και για τους υπόλοιπους δικαιούχους που πληρούν τα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια του προγράμματος. Oι έλεγχοι επιλεξιμότητας θα γίνονται κυρίως με αυτοματοποιημένο τρόπο, με διασταύρωση πληροφοριών από μητρώα και από όλα τα απαραίτητα πληροφοριακά συστήματα φορέων του δημοσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

7-21