Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021

Μαζικοί και εκτός σειράς εμβολιασμοί στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου

Μαζικοί και εκτός σειράς εμβολιασμοί στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου - Αποκάλυψη iEidiseis

Μιχάλης Χατζηκωνσταντίνου
Μιχάλης Χατζηκωνσταντίνου

Χάος με τους εμβολιασμούς εκτός σειράς και στο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης.

Εμβολιασμούς εκτός σειράς διεξήγαγε και το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης σύμφωνα με στοιχεία που φέρνει στο φως το iEidiseis και αποδεικνύουν ότι το πρόβλημα των εμβολιασμών ημετέρων έχει εκλάβει ευρύτατες διαστάσεις στη χώρα.

Σύμφωνα με στοιχεία που έχει στη διάθεση του το iEidiseis και ύστερα από σχετική καταγγελία η γραμματεία του Προέδρου και Γενικού Διευθυντή του νοσοκομείου Παπαγεωργίου φέρεται να απεύθυνε πρόσκληση και εμβολίασε πριν από τη σειρά τους τουλάχιστον 12 πρόσωπα ηλικίας ακόμη και 43 ετών από τις 4 έως τις 13 Ιανουαρίου (ημερομηνία πρώτου εμβολιασμού).

Σημειώνεται πως το iEidiseis έχει στη διάθεσή του τη λίστα με τα ονόματα που εμβολιάστηκαν πριν από τη σειρά τους αλλά δεν τη δημοσιεύει σεβόμενο την προστασία των προσωπικών δεδομένων τους. Όλοι πάντως σχετίζονται σήμερα ή σχετίζονταν στο παρελθόν με το νοσοκομείο.

nosokomeio papageorgiou

Το νοσοκομείο Παπαγεωργίου 

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την απόφαση της κυβέρνησης τα άτομα ηλικίας 85 ετών και άνω άρχισαν να εμβολιάζονται μετά τις 16 Ιανουαρίου, οι ηλικίες 80 έως 84 ετών μετά τις 22 Ιανουαρίου, όσοι είναι 75 έως 79 ετών μετά τις 12 Φεβρουαρίου και οι ηλικίες 60 έως 64 από τις 15 Φεβρουαρίου και μετά.

«Κορυφή του παγόβουνου οι 12 παράτυποι εμβολιασμοί του Ιανουαρίου»

Βάσει καταγγελιών από ανθρώπους που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στο νοσοκομείο αυτοί οι εμβολιασμοί αποτελούν ενδεχομένως την «κορυφή του παγόβουνου». Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι οι παράτυποι εμβολιασμοί «φίλων και γνωστών» συνεχίστηκαν και μετά τις 13 Ιανουαρίου με πρόφαση την ακύρωση κάποιων ραντεβού. Μέχρι στιγμής, όμως, δεν έχει επιβεβαιωθεί πόσοι και ποιοι πολίτες εμβολιάστηκαν μετά τη σειρά τους.

Όπως καθίσταται προφανές η νέα αποκάλυψη αποδεικνύει ότι οι παράτυποι εμβολιασμοί δεν αποτελούν «απόλυτη εξαίρεση» όπως διαβεβαίωσε σήμερα τη Βουλή ο κ. Χαρδαλιάς με αφορμή το σκάνδαλο στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας αλλά ένα συστημικό φαινόμενο που η κυβέρνηση δεν θέλει ή δεν δύναται να αντιμετωπίσει.

Σημειώνεται τέλος ότι ο Πρόεδρος του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου Μιχαήλ Καραβιώτης σε επικοινωνία με το iEidiseis διέψευσε τις καταγγελίες για εμβολιασμούς εκτός σειράς. «Δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο» τόνισε κατηγορηματικά ο κ. Καραβιώτης.

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

7-21