Σάββατο 17 Απριλίου 2021

ΝΙΚΟΣ ΠΑΡΟΥΤΟΓΛΟΥ: ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ

 


                Με λύπη παρακολουθούμε τα τεκταινόμενα των τελευταίων ημερών , σε σχέση με το τεράστιο πρόβλημα που έχει προκαλέσει ο παγετός στις καλλιέργειες των αγροτών.

                Βλέπουμε από τα μέσα ενημέρωσης το ενδιαφέρον που δείχνουν οι δήμαρχοι του νομού Πέλλας ώστε να δοθούν ουσιαστικές λύσεις στο πρόβλημα. Ο μόνος Δήμος που απέχει από παντού , είναι ο Δήμος Αλμωπίας .

                Έγινε συνήθεια πλέον , να έχουν προτεραιότητα οι προσωπικές κόντρες του Δημάρχου με κάποια τοπικάsites και τα σημαντικά να μπαίνουν στον αυτόματο πιλότο , μιας και ο Δήμος αδιαφορεί επιδεικτικά.

                Αδιαφόρησε όταν ο ΕΛΓΑ εξέδωσε διαφορετική ανακοίνωση για την αναγγελία ζημιών στον Δήμο Αλμωπίας σε σχέση με την ανακοίνωση που αφορούσε τους Δήμους Αλεξάνδρειας ,Πέλλας και Σκύδρας . Ήταν πασιφανής τότε , η άνιση μεταχείριση  αλλά δεν είδαμε τον Δήμαρχο να παίρνει θέση . Αντίθετα αναλώθηκε σε ανακοινώσεις μέσω face book , όπου έδινε έμφαση στην δύναμη που έχει ένας δήμαρχος , την όποια όπως φαίνεται δεν έχει μάθει να την χρησιμοποιεί . Επίσης δηλώνει, πως όποιος έχει απορίες , μπορεί να τηλεφωνεί στον ΕΛΓΑ για να τις λύσει.

                Δεν μας λέει όμως τι έκανε ο ίδιος για αυτό το θέμα . Σε ποιες ενέργειες  είχε προβεί προκειμένου να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των αγροτών του Δήμου μας. Λογικά σε καμία , διότι σε αν το είχε κάνει , θα μας το είχε πει.  Την παρτίδα την έσωσαν άλλοι.

                Αποκορύφωμα της αδιαφορίας , ήταν η απουσία του Δήμου Αλμωπίας από την σύσκεψη που έγινε την Παρασκευή στον Δήμο Σκύδρας και συμμετείχαν , φορείς , βουλευτές και οι Δήμαρχοι των Δήμων Σκύδρας , Έδεσσας και Πέλλας . Ο μόνος Δήμος που απουσίαζε ήταν ο Δήμος Αλμωπίας.

                Κοινή παραδοχή είναι πως το πρόβλημα είναι τεράστιο και γενικό. Τα αιτήματα του αγροτικού κόσμου έχουν διατυπωθεί πλήρως . Αυτό που μένει είναι να δοθεί ουσιαστική λύση. Ας αφήσουμε στην άκρη , αδυναμίες και εμπάθειες και να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις αυτό τον αγώνα , ο οποίος πρέπει πάση θυσία να δικαιωθεί .

Βασική παράμετρος της τοπικής ανάπτυξης είναι η αγροτική οικονομία , η οποία μετά τον παγετό απειλείται , με καταστροφικές συνέπειες. Συνεπώς υποχρέωση όλων των θεσμικών εκπροσώπων , είναι η συνεργασία για την καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων. Δυστυχώς όμως η δημοτική αρχή δείχνει ανήμπορη να αναλάβει πρωτοβουλίες.

Ζητούμε λοιπόν , άμεση σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου, με την σύμφωνη γνώμη και των άλλων δημοτικών παρατάξεων , στην οποία θα πρέπει να συμμετέχουν οι βουλευτές του νομού , αγροτικοί σύλλογοι , εμπορικός σύλλογος, πρόεδροι ΤΚ και όποιος άλλος επιθυμεί ώστε να πιέσουμε και εμείς με την σειρά μας προς τη θετική κατεύθυνση .         Επίσης θα πρέπει να υπάρξει ηχηρή συμμετοχή του Δήμου μας , στις κινητοποιήσεις που θα γίνουν την Τετάρτη 21 του μήνα, στην Σκύδρα.

Για άλλη φορά τα αυτονόητα …στον Δήμο μας

 καθίστανται ζητούμενα…

 

«Ο σπείρων φειδομένως, φειδομένως και θερίσει…»

 




2 σχόλια:

  1. Νίκο ,για το επίπεδο σου δεν είναι οι λαϊκισμοί.Μη προσπαθείς το λάθος,να το διορθώνεις με λάθος.Αληθεια πιστεύεις,ότι μπορείς έστω και έναν να πείσεις,ότι μπορεί ένας Δήμαρχος,να επιλύει κυβερνητικα προβλήματα;κάνε υπεύθυνη και σοβαρή αντιπολίτευση,αν και πιστεύω ότι είναι πλέον αργά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή ρε φίλε οι άλλοι δήμαρχοι που πήγαν ήταν μ.....ς:

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)