Σάββατο 17 Απριλίου 2021

Ψάχνουν τερτίπια να διαγράψουν τον Παράσχο Τσάνταλη

 






 ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΣ (;)  

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 

ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

 Δ. ΒΕΣΚΟΣ

 

Οι επίμονες αναζητήσεις του Παράσχου Τσάνταλη  το τελευταίο χρονικό διάστημα  , για την τύχη παλιών υποθέσεων του πρώην Δήμου Εξαπλατάνου που  ζημίωσαν την Ανατολική Αλμωπία με εκατομμύρια ευρώ και της στέρησαν αντίστοιχης αξίας έργα , φαίνεται ότι άρχισαν να ενοχλούν  την με κυβερνητικές εγκυκλίους μειοψηφία που διοικεί τον Δήμο Αλωπίας . Σύμφωνα με πληροφορίες μετά από συνεννόηση με τον Δήμαρχο , ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου  Δημήτρης Βέσκος , φέρεται να  αναζητά τρόπους για να απαλλαγούν από την παρουσία του Παράσχου Τσάνταλη  από το Δημοτικό Συμβούλιο. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές φέρεται να έστειλε επιστολή   στον επικεφαλής του  συνδυασμού  με πρόσχημα  την παρουσία συμβούλων που απουσιάζουν από τις συνεδριάσεις και ότι θα αναγκαστεί να εφαρμόσει  τους...κανονισμούς. Μόνο που λησμονεί ότι ο ίδιος και η παράταξή του έχουν ισοπεδώσει τα πάντα. Και στην θεωρία και στην πράξη . Το μόνο τους μέλημα είναι η δημιουργία μηχανισμών για τις ερχόμενες εκλογές . Να δούμε στην περίπτωση του Παράσχου Τσάνταλη πόσα κότσια θα έχουν. Θα προχωρήσουν  σε υλοποίηση   το σχέδιο που έχουν ή θα βάλουν   την ουρά κάτω από τα σκέλια;

 

5 σχόλια:

  1. Ξέρετε ποιο είναι το αστείο; Όλοι αυτοί, χθεσινοί και σημερινοί, θα βγάλουν τους καλύτερους επικήδειους! Ας είναι καλά ο άνθρωπος, αλλά όταν συμβεί (δε όλους θα συμβεί) το αναπόφευκτο, θα ψάχνουν καλή σειρά για ν' αποδείξουν, με λόγους σπουδαίους και με στόμφο σοβαρό, πόσο πολύ εκτιμούσαν τον άντρα για την παρρησία του, την ανιδιοτέλειά του, την αλληλεγγύη του στα δύσκολα των δημοτών. Κανείς δεν θα θυμηθεί όμως, την αχρεία συμπεριφορά τους, όταν το πολιτικό και δικαστικό κατεστημένο, διέψευσε την πίστη του στους θεσμούς.
    Η Ιστορία αυτής της δυστυχισμένης χώρας έχει μύρια παραδείγματα. Τα περιβόητα "αριστεία των επιφανών" της εξουσίας είναι η υποταγή και η δουλικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις απόλυτο δίκιο αυτοί είμαστε αυτοί μας αξίζουν ραγιάδες

      Διαγραφή
  2. Αναρωτιέμαι πως θα ήταν τα πράγματα στο Δήμο μας, αν ο Τσάνταλης δεν έχανε την δημαρχία του Εξαπλατάνου για ελάχιστους ψήφους. Δεν θα το μάθουμε ποτέ βέβαια, αλλά σίγουρα δεν θα είχαμε το χάλι που ακολούθησε. Η "σφήνα" του τότε, στο δικομματικό παιχνίδι, ανέτρεψε όλα εκείνα που ορίζουμε σαν "δεδομένα". Μια υποψηφιότητα "από τα κάτω", που έσπασε τον μύθο, της κομματικής παντοδυναμίας. Η πολυδιάσπαση που ακολούθησε, καθώς και η "ευεργετική" αδυναμία, να κάνουν περίπατο τα εκάστοτε ψηφοδέλτια εξουσίας, έχουν (κατά την γνώμη μου) την ρίζα τους σε εκείνη την θαρραλέα υποψηφιότητα.
    Να τον έχει ο θεός καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι να πεις γι αυτούς τώρα; Άνθρωποι ασήμαντοι, κουρασμένοι, αναξιόπιστοι, διεκπεραιωτές εγγράφων, με την κομματίλα στο μέτωπο, σαν μοναδικό τους αξιακό προσόν. Άνθρωποι που δεν κατάφεραν ποτέ, να ονειρευτούν κάτι παραπάνω από την διαχείριση της μιζέριας και της στενοκεφαλιάς. Είναι οι ίδιοι (με διαφορετικά ονόματα κάθε φορά, αλλά πάντα οι ίδιοι), που η πολιτιστική τους αναφορά, δεν χωρούσε τον Μ. Λουντέμη, που η περιορισμένη κοινωνική τους ερμηνεία, δεν "είδε" πως η ανάδειξη του υγρού στοιχείου, του νερού, έπρεπε να οριοθετεί και να καθορίζει, τους όρους ανάπτυξης στον δήμο μας.
    Και τους ενοχλεί τώρα αυτό το διαχρονικό "ζιζάνιο" που λέγεται Τσάνταλης. Ενας ωραίος τύπος που στάθηκε (τουλάχιστον) με αξιοπρέπεια. Και ειναι και τιμη του, σε τελική ανάλυση, να τους έχει όλους αυτούς απέναντι. Είναι κοινωνικά εύσημα, οι όποιες κατηγορίες εναντίον του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρώτη φορά στην ζωή μου νιώθω ότι η ψήφος μου έπιασε τόπο ψηφίζοντας έναν άνθρωπο που τον ήξερα από απόσταση και που δεν μου το ζήτησε

      Διαγραφή

(3)