Τετάρτη 21 Απριλίου 2021

Λαϊκές αγορές: Νέες αναταράξεις για το νομοσχέδιο

Λαϊκές αγορές: Νέες αναταράξεις για το νομοσχέδιο

 

Σοβαρές αναταράξεις συνεχίζει να προκαλεί το νέο σχέδιο νόμου για τις λαϊκές αγορές. Όπως φαίνεται διά της πλαγίας οδού επιχειρείται να μπουν ιδιωτικές εταιρείες. Αυτό τουλάχιστον λένε παραγωγοί των λαϊκών αγορών. 

Οι ίδιοι αναφέρονται το άρθρο Άρθρο 53 του υπό διαβούλευση νομοσχεδίου, το οποίο δίνει το δικαίωμα στον υπουργό με υπουργικές αποφάσεις να καθορίζει εκ των υστέρων τους όρους διάθεσης των προϊόντων και των υπηρεσιών στο υπαίθριο εμπόριο, τα είδη πώλησης και την δυνατότητα αλλαγής και προσθήκης προϊόντων, καθώς και τους όρους δραστηριοποίησης πωλητών στο υπαίθριο εμπόριο.

Πρόκειται για τρία «καυτά» άρθρα (7,8 και 9) που υπήρχαν σε προηγούμενες μορφές του νομοσχεδίου και τα οποία, σύμφωνα με την Πανελλαδική Ομοσπονδία Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγορών, εξαλείφθηκαν από το παρών νομοσχέδιο, προκειμένου να διευκολυνθεί η ψήφισή του από βουλευτές της κυβέρνησης που ύστερα από πιέσεις αγροτών, είχαν δηλώσει ότι θα καταψηφίσουν.

Ειδικότερα σε υπόμνημα της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Παραγωγών Λαϊκών Αγορών  αναφέρεται:

«Όχι στην Ανάθεση του καθορισμού των εξαιρουμένων άρθρων από το Νομοσχέδιο που δίνει στον Υπουργό το Δικαίωμα με Υπουργικές Αποφάσεις να καθορίζει εκ των υστέρων τα κάτωθι άρθρα

άρθρο 7 Όροι διάθεσης των προϊόντων / υπηρεσιών στο υπαίθριο εμπόριο

άρθρο 8 είδη πώλησης – αλλαγή προσθήκη προϊόντων

άρθρο 9 Όροι δραστηριοποίησης πωλητών στο υπαίθριο εμπόριο (εταιρίες πωλητών) που εμπεριέχουν την Σύσταση ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ (Εταιρείες)».

Το υπόμνημα της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Παραγωγών Λαϊκών Αγορών 

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)