Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2021

Μπλακ άουτ στον Ευαγγελισμό: «Από θαύμα δεν έχουμε θρηνήσει κάποιο θύμα»

 Μπλακ άουτ στον Ευαγγελισμό: «Από θαύμα δεν έχουμε θρηνήσει κάποιο θύμα»

«Παρ’ ότι οι γεννήτριες "πήραν μπροστά" το νοσοκομείο δεν ηλεκτροδοτήθηκε, η ΜΕΘ 4 έμεινε χωρίς ρεύμα, ενώ στις κλινικές δούλευαν μόνο τα κρίσιμα φορτία όπως οι αναπνευστήρες, που τροφοδοτούνταν από το σύστημα αδιάλειπτης λειτουργίας (UPS)», καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στον «Ευαγγελισμό».

Στο σκοτάδι για μιάμιση ώρα βρέθηκε το μισό κτίριο ΑΧΕΠΑ του «Ευαγγελισμού», λόγω βλάβης στο ηλεκτρικό δίκτυο του νοσοκομείου, σύμφωνα με καταγγελία των εργαζομένων. Το περιστατικό αυτό συνέβη το απόγευμα της Τετάρτης, εν μέσω της γενικής εφημερίας του μεγάλου νοσοκομείου. Αναλυτικά, το σωματείο των εργαζομένων ανέφερε σε ανακοίνωσή του:

«Σήμερα γίναμε μάρτυρες των συνεπειών που αποφέρει η εργολαβοποίηση λειτουργιών των νοσοκομείων. Στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός", το μεγαλύτερο νοσοκομείο του λεκανοπεδίου, για μιάμιση ώρα η πτέρυγα "ΑΧΕΠΑ" δεν είχε ρεύμα και μάλιστα σε μέρα γενικής εφημερίας.

Παρ’ ότι οι γεννήτριες "πήραν μπροστά" το νοσοκομείο δεν ηλεκτροδοτήθηκε, η ΜΕΘ 4 έμεινε χωρίς ρεύμα, ενώ στις κλινικές δούλευαν μόνο τα κρίσιμα φορτία όπως οι αναπνευστήρες, που τροφοδοτούνταν από το σύστημα αδιάλειπτης λειτουργίας (UPS).

Κατά την διάρκεια που το τεχνικό προσωπικό του νοσοκομείου προσπαθούσε να επαναφέρει το ρεύμα, έσκασαν δύο πυκνωτές των πεδίων και δεν είχαμε κάποιον τραυματισμό, γιατί εκείνη την στιγμή δεν ήταν κάποιος εργαζόμενος κοντά.

Ο εργολάβος που έχει αναλάβει την συντήρηση του νοσοκομείου έστειλε έκτακτα συνάδελφο ηλεκτρολόγο από το Ιπποκράτειο να βοηθήσει, ο οποίος παλιότερα εργάζονταν για 15 χρόνια στο νοσοκομείο του Ευαγγελισμού.

Μετά από όλα αυτά και ενώ έχουν περάσει δύο ώρες υπάρχουν ψυκτικές μονάδες εκτός λειτουργίας, όπως και άλλα τμήματα και λειτουργίες του νοσοκομείου, δημιουργώντας προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του.

Η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα της εμπορευματοποίησης της υγείας. Είναι αποτέλεσμα της εργολαβοποίησης λειτουργιών των νοσοκομείων. Όσο και αν προσπαθούν τα κόμματα του μεγάλου κεφαλαίου να πείσουν ότι η συνύπαρξη του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα κάνει καλό, βοηθούν να βελτιώνεται η ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρουν τα νοσοκομεία, η πραγματικότητα τους διαψεύδει.

Εξαιτίας της πολιτικής της ιδιωτικοποίησης της υγείας, οι εγκαταστάσεις των νοσοκομείων είναι πεπαλαιωμένες, δεν γίνεται συντήρηση των εγκαταστάσεων των νοσοκομείων, οι τεχνικές υπηρεσίες λειτουργούν με λιγότερο από το 50% των πραγματικών τους αναγκών. Οι εργολάβοι "λύνουν και δένουν", καθορίζουν τις εργολαβίες και τις τιμές, αφήνουν απλήρωτους τους εργαζόμενους, μεταφέρουν εργαζόμενους από νοσοκομείο σε νοσοκομείο για να καλύψουν τρύπες. Οι εργαζόμενοι καλούνται να εργαστούν κάτω από αντίξοες συνθήκες, χωρίς μέσα ατομικής προστασίας, χωρίς τα κατάλληλα εργαλεία και εξοπλισμό.

Αυτή η κατάσταση δεν εκθέτει μόνο τους τεχνίτες σε κινδύνους, αλλά και όλο το προσωπικό του νοσοκομείου, τους ασθενείς και τους συνοδούς τους. Από θαύμα και την αυτοθυσία των εργαζομένων μέχρι σήμερα δεν έχουμε θρηνήσει κάποιο θύμα.

Απαιτούμε:

  • Να μονιμοποιηθούν τώρα όλοι οι εργολαβικοί εργαζόμενοι.
  • Να γίνουν προσλήψεις σε όλα τα πόστα, σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες λειτουργίας του νοσοκομείου.
  • Να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης και αναπαλαίωσης του νοσοκομείου.
  • Να δοθούν στους εργαζόμενους ο απαραίτητος εξοπλισμός και τα τεχνικά μέσα ώστε με ασφάλεια να πραγματοποιούν όλες τις εργασίες τους ,με ευθύνη του νοσοκομείου και του εργολάβου».

«Αυτά είναι τα επιτεύγματα του κ. Μητσοτάκη στο χώρο της υγείας»

Το γεγονός σχολίασε και το ΚΙΝΑΛ, εκτοξεύοντας πυρά προς την κυβέρνηση:

«Η εγκατάλειψη του ΕΣΥ από την Κυβέρνηση της ΝΔ οδήγησε σήμερα σε απαράδεκτες καταστάσεις στον Ευαγγελισμό και μάλιστα εν μέσω εφημερίας.

Επί ώρες δεν υπήρχε ρεύμα για ολόκληρες πτέρυγες, αλλά και τα ακτινολογικά εργαστήρια του Νοσοκομείου.

Γιατί οι σχετικές υποδομές είναι παλιές και τα τελευταία χρόνια κακοσυντηρημένες λόγω έλλειψης πόρων.

Αυτά είναι τα επιτεύγματα του κ. Μητσοτάκη στο χώρο της υγείας».

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

7-21