Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021

Αλλαγή ώρας: Τι γίνεται με την κατάργηση στην Ελλάδα το 2021


Αλλαγή ώρας: Τι γίνεται με την κατάργηση στην Ελλάδα το 2021
Την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί και φέτος η αλλαγή ώρας για το 2021. Συγκεκριμένα, οι δείκτες των ρολογιών θα γυρίσουν μία ώρα πίσω στις 31 του μήνα. Τι γίνεται με την κατάργηση της αλλαγής ώρας.

Θα κάνουμε αλλαγή ώρας τον φετινό Οκτώβριο; Μερικοί ενδεχομένως να αναρωτιούνται εάν θα αλλάξει η ώρα στην Ελλάδα ή εάν θα καταργηθεί. Η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έχει αποφασίσει την κατάργηση της αλλαγής ώρας το 2021 και συγκεκριμένα την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2021.

Όμως αυτό δεν είναι αρκετό... Η αλλαγή θα γίνει κανονικά και όλα στο θέμα είναι παγωμένα.

Η επίσημη ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Μεταφορών τον Μάρτιο του 2021 ήταν η ακόλουθη:

«Λήξη χειμερινής ώρας»

Σας υπενθυμίζουμε ότι την Κυριακή 28 Μαρτίου 2021, λήγει η εφαρμογή του μέτρου της χειμερινής ώρας, σύμφωνα με την Οδηγία 2000/84 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 19/01/2001, σχετικά με τις διατάξεις για τη χειμερινή ώρα. Οι δείκτες των ρολογιών πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα μπροστά, δηλαδή από 03:00 π.μ. σε 04:00 π.μ.».

Η αλλαγή ώρας τον Οκτώβριο

Την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί και φέτος η αλλαγή ώρας για το 2021. Συγκεκριμένα, οι δείκτες των ρολογιών θα γυρίσουν μία ώρα πίσω στις 31 του μήνα.

Η επόμενη αλλαγή φαίνεται πως θα πραγματοποιηθεί κανονικά και τον Μάρτιο του 2022, οπότε και θα περάσουμε ξανά στη θερινή ώρα.

Η αλλαγή της ώρας, που είχε υιοθετηθεί αρχικά για λόγους εξοικονόμησης ενέργειας και ισχύει επίσης και σε χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες (στη Γαλλία από το 1976), προκαλεί έντονες αντιδράσεις εδώ και χρόνια.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχε αποφασίσει την κατάργηση της αλλαγής ώρας μέσα στο 2021, όμως το παραμένει σε στασιμότητα, αφού η πανδημία του κορονοϊού έχει «παγώσει» ορισμένα ζητήματα σε όλο τον πλανήτη.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)