Δευτέρα 7 Μαρτίου 2022

Η Ουκρανία ζητά απευθείας συνομιλίες Ζελένσκι - Πούτιν: Κατάπαυση του πυρός την Τρίτη

Η Ουκρανία ζητά απευθείας συνομιλίες Ζελένσκι - Πούτιν 

 

 

Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών κάλεσε για απευθείας συνομιλίες μεταξύ του προέδρου Ζελένσκι και του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα δήλωσε ότι το Κίεβο θέλει τις απευθείας συνομιλίες μεταξύ του Ουκρανού προέδρου Βολοντιμίρ Ζελένσκι και του Ρώσου Βλαντίμιρ Πούτιν επειδή ξέρει ότι ο Πούτιν είναι εκείνος που «κινεί τα νήματα» στη Μόσχα.

«Θέλαμε εδώ και καιρό μια απευθείας συνομιλία μεταξύ του προέδρου της Ουκρανίας και του Βλαντιμίρ Πούτιν επειδή όλοι καταλαβαίνουμε ποιος παίρνει τις τελικές αποφάσεις, ιδίως τώρα» ανέφερε στη δημόσια τηλεόραση.

«Ο πρόεδρός μας δεν φοβάται τίποτα, συμπεριλαμβανομένης και της συνάντησης με τον Πούτιν», πρόσθεσε. «Εάν ο Πούτιν δεν φοβάται επίσης, ας έρθει στη συνάντηση, ας καθίσουν κάτω και να συζητήσουν», πρόσθεσε ο Κουλέμπα.

Συμφωνία για ανθρωπιστικούς διαδρόμους

Η Μόσχα ανακοίνωσε το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας εκεχειρία σε συγκεκριμένες περιοχές στην Ουκρανία από την Τρίτη 09:00 ώρα Ελλάδας και Ουκρανίας για διάνοιξη ανθρωπιστικών διαδρόμων, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Μικρή πρόοδος για Κίεβο και Μόσχα

Νωρίτερα, περίπου τέσσερις ώρες διήρκεσαν οι συνομιλίες ανάμεσα στις αντιπροσωπείες του Κιέβου και της Μόσχας, για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία. Οι προσδοκίες ήταν εκ νέου χαμηλές για την πορεία των συζητήσεων των δυο πλευρών σε έδαφος Λευκορωσίας, κάτι που επιβεβαιώνεται και από τις πρώτες διαρροές των όσων διημείφθησαν στο τραπέζι της συνάντησης.

Σύμφωνα με τον Μικάιλο Ποντολιάκ, σύμβουλο του Ουκρανού προέδρου Βολοντιμίρ Ζελένσκι, υπήρξαν μικρά θετικά βήματα τα οποία αφορούσαν, όμως, μόνο το θέμα των ανθρωπιστικών διαδρόμων. Περισσότερα δεν έχουν γίνει γνωστά για το αν οι δυο πλευρές έκαναν και κάποια βήματα προς την κατάπαυση πυρός και τη διπλωματική λύση.

Πηγή:newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)