Δευτέρα 7 Μαρτίου 2022

Δεν επιβεβαιώνει, ούτε διαψεύδει η Αθήνα το γεύμα Μητσοτάκη - Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη

Δεν επιβεβαιώνει, ούτε διαψεύδει η Αθήνα το γεύμα Μητσοτάκη - Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη

 

Γράφει η

«Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει επίσημη πρόσκληση από την τουρκική προεδρία», δηλώνουν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου για τα όσα μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, περί επικείμενης συνάντησης Μητσοτάκη - Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη. 


«Υπάρχει μία κινητικότητα, αλλά προς το παρόν δεν έχει «κλειδώσει» συνάντηση του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν», απαντούν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου στο ερώτημα αν ισχύει η είδηση που μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ ότι επίκειται συνάντηση των δύο ανδρών την επόμενη Κυριακή στην Κωνσταντινούπολη.

Οι ίδιες πηγές υπενθυμίζουν τη δημόσια τοποθέτηση που είχε κάνει προ ημερών ο κ. Μητσοτάκης, όταν κατά τη διάρκεια συνέντευξής του (Alpha) είχε δηλώσει ανοικτός σε συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο και επιβεβαιώνουν ότι μέσω των διπλωματικών διαύλων των δύο χωρών που παραμένουν ανοικτοί, έχουν γίνει διευρευνητικές επαφές.

Πάντα κατά τις ίδιες πηγές, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος έχει προσκαλέσει τον πρωθυπουργό να παρευρεθεί την Κυριακή της Ορθοδοξίας στο Φανάρι, στην Κωνσταντινούπολη, την οποία συνηθίζει να επισκέπτεται τα Σαββατοκύριακα ο Ερντογάν.

«Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει επίσημη πρόσκληση από την τουρκική προεδρία», προσθέτουν.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Τούρκος πρόεδρος θα γευματίσουν μαζί την Κυριακή το μεσημέρι στην Κωνσταντινούπολη. 

Πηγή: ieidiseis.gr

1 σχόλιο:

  1. Ναι. Δεν επιβεβαιώνει επειδή δεν εκλεισε ακόμα αν μετά το γεύμα ο Ταγίπ ζητήσει και sex.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)