Κυριακή 6 Μαρτίου 2022

Μόνο στην Ελλάδα: Στα κρατητήρια που απέδρασαν ξαναβάζουν πέντε βαρυποινίτες

Μόνο στην Ελλάδα: Στα κρατητήρια που απέδρασαν ξαναβάζουν πέντε βαρυποινίτες

 

 Ελληνικό μπάχαλο σε όλο του το μεγαλείο. Απέδρασαν και συνελήφθησαν αλλά επιστρέφουν στο «κελί» από το οποίο διέφυγαν!

Αδιανόητο! Στα κρατητήρια Χανίων από τα οποία απέδρασαν πριν από ένα μήνα, θα ξαναβάλουν τους πέντε βαρυποινίτες, τώρα που τους συνέλαβαν!

Κι αυτό επειδή η μεταγωγή τους από τις φυλακές Κορυδαλλού στις Φυλακές Χανίων, θα πραγματοποιηθεί με πλοίο, που θα αποπλεύσει από τον Πειραιά τη νύχτα της Κυριακής και θα φτάσει στην πόλη της Κρήτης την Καθαρά Δευτέρα.

Επειδή όμως είναι αργία, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι στις φυλακές της Αγιάς δεν παραλαμβάνουν κρατούμενους.

Ετσι, οι δραπέτες θα πρέπει να παραμείνουν στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων, από το οποίο απέδρασαν σαν κύριοι στις 5 Φεβρουαρίου!!!

Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι, όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες είναι ενήμερες ότι, τα κρατητήρια του Αστυνομικού Μεγάρου Χανίων δεν είναι υψίστης ασφαλείας και δεν είναι κατάλληλα για να κρατούνται εκεί βαρυποινίτες.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η ακαταλληλότητα των κρατητηρίων έχει επισημανθεί με έγγραφα, τα οποία έχουν αποσταλεί αρμοδίως εδώ και δύο χρόνια.

Αλλά και χωρίς αυτό, η πρόσφατη απόδραση θα έπρεπε να είχε καταδείξει ότι, τα κρατητήρια αυτά είναι εκ των πραγμάτων ανεπαρκή για τέτοιες περιπτώσεις.

Ποιοι είναι οι δραπέτες;

Πρόκειται για έναν Πακιστανό 35 ετών καταδικασμένο για ανθρωποκτονίες κατά συρροή, έναν Αλβανό 43 ετών ο οποίος έχει καταδικαστεί για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστεία, θανατηφόρα ληστεία, κλοπές, οπλοκατοχή και οπλοχρησία, έναν 32χρονο επίσης Αλβανό καταδικασμένο για ληστεία, έναν 34χρονο και έναν 29χρονο υπηκόους Αλβανίας, καταδικασμένους για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. 

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)