Κυριακή 6 Μαρτίου 2022

Χτυπήθηκε το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Μαριούπολη...Χτύπημα στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Μαριούπολη σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, περίπου στις 13:00.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το χτύπημα προκλήθηκε από σφαίρες οι οποίες πέτυχαν το κτήριο κατά την... διάρκεια οδομαχιών που μαίνονται στην πόλη. Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το protothema.gr από κυβερνητικές πηγές, έγινε ανταλλαγή πυρών έξω από το κτίριο, πλέον τα πράγματα είναι ήσυχα και το προσωπικό του προξενείου, μαζί με τον πρόξενο, έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές καταφύγιο.

Ο πρόξενος της Ελλάδας στην Μαριούπολη Μανώλης Ανδρουλάκης σημειώνεται πως είναι καλά στην υγεία του και επικοινώνησε με τις ελληνικές αρχές μέσω δορυφορικού τηλεφώνου.

Υπενθυμίζεται πως εδώ και μία εβδομάδα περίπου οι υπηρεσίες του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας έχουν μεταφερθεί στο κτήριο που στεγαζόταν η Ειδική Αποστολή Επιτήρησης του ΟΑΣΕ στην πόλη, το οποίο και χτυπήθηκε από τις οδομαχίες το μεσημέρι της Κυριακής.

Σημειώνεται πως ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, όπως ενημερώνει το ΥΠΕΞ επικοινώνησε με τη ΓΓ του ΟΑΣΕ Χέλγκα Μαρία Σμίντ και συζήτησαν τόσο για τη στέγαση των υπηρεσιών όσο και για τον συντονισμό για την δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων από την πόλη.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)