Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022

Champions League: Oh la la τι Μπενζεμά! Μοναδική παράσταση του Γάλλου που πέτυχε χατ τρικ απέναντι στην Παρί κι έστειλε τη Ρεάλ Μαδρίτης στους «8»

AP Photo

 

Μια μοναδική, μια απίθανη, μια καταπληκτική ποδοσφαιρική παράσταση πραγματοποίησε ο απίθανος Καρίμ Μπενζεμά στο Σαντιάγο Μπερναμπέου! Ο Γάλλος σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν εξωπραγματικός, πέτυχε χατ τρικ απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν και οδήγησε την αλύγιστη Ρεάλ Μαδρίτης στην προημιτελική φάση του Champions League.

 Αντιθέτως, η Παρί υπέστη ακόμη έναν οδυνηρό αποκλεισμό και θα μείνει για άλλη μια σεζόν μακριά απ' το στέμμα που κυνηγά μανιωδώς τα τελευταία χρόνια έχοντας δαπανήσει αμέτρητα χρήματα. Ήταν μάλλον κι ένα ηχηρό μήνυμα των Μαδριλένων προς τον σταρ της Παρί, Κιλιάν Μπαπέ, πως αν θέλει Champions League, το Μπερναμπέου πρέπει να γίνει το νέο του σπίτι... 
 Οι Παριζιάνοι που είχαν επικρατήσει 1-0 στο πρώτο ματς, προηγήθηκαν 0-1 και πάλι με γκολ του Μπαπέ στο 39' και έδειξαν να έχουν το πάνω χέρι για την πρόκριση. Ωστόσο, η Βασίλισσα απέδειξε για πολλοστή φορά ότι διαθέτει την πιο βαριά φανέλα στο ποδοσφαιρικό στερέωμα. Μολονότι μέχρι το 60' η πρόκριση βρισκόταν στα χέρια του Μπαπέ, του Μέσι, του Νεϊμάρ και των λοιπών αστέρων της Παρί, οι Μερένχες με ένα εκρηκτικό 15λεπτο και ένα ανεπανάληπτο επιθετικό κρεσέντο του Μπενζεμά, μετέτρεψαν το 0-1 σε 3-1 εν μέσω αποθέωσης.

Στο 61' έπειτα από λάθος της άμυνας της Παρί και κυρίως του Ντοναρούμα, στον οποίο πάντως έκανε επιθετικό φάουλ ο Μπενζεμά, η μπάλα στρώθηκε στον Βινίσιους, ο οποίος έδωσε ξανά προς τον Γάλλο φορ που ισοφάρισε (1-1).

Στο 76' ο μοναδικός Μόντριτς , ο οποίος παρά τα 36 χρόνια του έτρεξε περισσότερο απ' οποιονδήποτε άλλο παίκτη της Ρεάλ στο γήπεδο, έκανε φανταστική ατομική ενέργεια και καταπληκτική κάθετη πάσα προς τον Μπενζεμά, ο οποίος εκτέλεσε για δεύτερη φορά από πλεονεκτική θέση.

Το 3-1 εις βάρος της σοκαρισμένης Παρί διαμορφώθηκε στο 78' και πάλι με τον Μπενζεμά, ο οποίος χρειάστηκε απλώς ένα... μαγικό άγγιγμα για να την στείλει στα δίχτυα του Ντοναρούμα.

Στην οχτάδα του Champions League προκρίθηκε άνετα και η Μάντσεστερ Σίτι επί της Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Το εισιτήριο για τα προημιτελικά είχε βγει απ' το πρώτο ματς, καθώς οι Πολίτες του Πεπ Γκουαρδιόλα είχαν επικρατήσει 0-5 στην Πορτογαλία. Η ρεβάνς είχε διαδικαστικό χαρακτήρα και το 0-0 μάλλον χαροποίησε ιδιαίτερα τους παίκτες της Σπόρτινγκ που απέφυγαν έναν ακόμη διασυρμό.


Προβάδισμα Λυών και Άιντραχτ

Στο μεταξύ, οι φιλοξενούμενοι πήραν προβάδισμα μετά τα δύο πρώτα παιχνίδια της φάσης των «16» του Europa League που διεξήχθησαν την Τετάρτη (9/3). Η Άιντραχτ επικράτησε της Μπέτις με 1-2 στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν» και η Λυών πέρασε με 0-1 από το «Ντραγκάο» απέναντι στην Πόρτο.

Στη Σεβίλλη, η εξαιρετική εφέτος Μπέτις «πλήρωσε» ακριβά όλα τα λάθη που έκανε απέναντι στους «κυνικούς» Γερμανούς. Ο Κόστιτς με ένα καταπληκτικό πλασέ από τα αριστερά έδωσε προβάδισμα στην Άιντραχτ, με τους Ισπανούς να «αντιδρούν» και να φέρνουν το ματς στα ίσα στο 30' με τρομερό πλασέ του Φεκίρ. Δύο λεπτά αργότερα όμως, ο Λίντστρομ εκμεταλλεύτηκε το λάθος της ισπανικής άμυνας, γύρισε την μπάλα προς τον αμαρκάριστο Καμάντα κι ο Ιάπωνας δεν αστόχησε κάνοντας το 1-2. Η Άιντραχτ έχασε και πέναλτι στο 52' με τον Κλαούντιο Μπράβο να νικάει από τα έντεκα μέτρα τον Μπόρε, ενώ στα τελευταία λεπτά ο πολύπειρος γκολκίπερ της Μπέτις έσωσε την ομάδα του σε άλλες δύο περιπτώσεις.

Στην Πορτογαλία, η Λυών ήταν όσο αποτελεσματική χρειαζόταν για να φύγει με νίκη κόντρα στην Πόρτο. Ο Πακέτα στο 59' εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Ρούμπεν Σεμέδο και σημείωσε το γκολ που έδωσε ισχυρότατο προβάδισμα στους «λιονέ». Στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων ακυρώθηκε γκολ του Μπεμπά ως οφσάιντ.

Πηγή: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)