Το 2-1 με το οποίο είχε ηττηθεί ο ΠΑΟΚ στον πρώτο προημιτελικό του Europa Conference League, στο Βελοντρόμ, άφηνε ανοιχτή την υπόθεση-πρόκριση, μέχρι που την… έκλεισε η Μαρσέιγ. Στην κατάμεστη Τούμπα οι Θεσσαλονικείς είχαν πολλές ευκαιρίες για να σκοράρουν αλλά δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν καμία, με τους Μασσαλούς, αντιθέτως, να σκοράρουν στο 34′ με τον Παγιέ και να προκρίνονται στους ημιτελικούς με δεύτερη νίκη (0-1).

Η βραδιά δεν ξεκίνησε καλά για τους ασπρόμαυρους, αφού στην προθέρμανση πριν την έναρξη έχασαν με τραυματισμό τον Ελ Καντουρί. Και όταν άρχισε το παιχνίδι, έχασαν ευκαιρίες και μάλιστα μεγάλες, για να ανοίξουν το σκορ νωρίς… Ευκαιρία όπως αυτή του Τσιγγάρα που δεν κατάφερε να βρει τη μπάλα μετά το γύρισμα του Βιεϊρίνια στο 5′ ή όπως αυτές των Άκπομ και Κρέσπο στο 11′, στους οποίους είπε «όχι» ο Μανταντά.

Όπως και να έχει, μπορεί να μην είχε έρθει κάποιο γκολ, ήταν όμως ένα ξεκίνημα που είχε ενθουσιάσει κι άλλο την Τούμπα, με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να είναι… εκρηκτική. Σταδιακά, όμως, οι Γάλλοι άρχισαν να ισορροπούν την κατάσταση και στο 26′ λίγο έλειψε να προηγηθούν με αυτογκόλ του Ίνγκασον, ο οποίος έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι του Πασχαλάκη. Δεν έγινε εκεί η ζημιά για τον ΠΑΟΚ, έγινε όμως λίγα λεπτά αργότερα…

Στο 34′ ήταν η σειρά του Κρέσπο να κάνει λάθος και ο Γκεντουζί το εκμεταλλεύτηκε για να δώσει στον Παγιέ, ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1, παγώνοντας την Τούμπα. Η οποία Τούμπα θα μπορούσε να πάρει ξανά τα πάνω της στο 44′ αλλά έπειτα από φάση διαρκείας στην άμυνα των Μασσαλών, ο Άκπομ σούταρε… πάνω στον Κρέσπο και η ευκαιρία χάθηκε.

Τα πράγματα δεν ήταν εύκολα για τον ΠΑΟΚ από τη στιγμή που δεν κατάφερε να σκοράρει στο πρώτο μέρος και αυτό επιβεβαιώθηκε στο δεύτερο, αφού η Μαρσέιγ κατάφερε να ελέγξει την κατάσταση, να δώσει στο παιχνίδι τον ρυθμό που ήθελε. Αν σε αυτό προσθέσουμε και το γεγονός ότι ένιωσε ενοχλήσεις και ο Βιεϊρίνια και αποχώρησε, αφήνοντας τη θέση του στον Σίντκλεϊ, αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι η κατάσταση δυσκόλευε όλο και περισσότερο.

Ένα σουτ του Ζίβκοβιτς στο 70′ που απέκρουσε ο Μανταντά έδωσε την αίσθηση ότι οι Θεσσαλονικείς ήταν έτοιμοι να πιέσουν πολύ στο τελευταίο 20λεπτο, αλλά αυτό τελικά αποδείχθηκε… ψευδαίσθηση. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου ήθελε αλλά ήταν φανερό ότι δεν μπορούσε να ανατρέψει την κατάσταση, κάτι που επιβεβαιώθηκε και στο 83′, όταν ο Τσόλακ είχε πολύ μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει αλλά πλάσαρε άουτ…

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (67′ Σίντκλεϊ), Αουγκούστο, Κούρτιτς, Α. Ζίβκοβιτς (77′ Μουργκ), Τσιγγάρας (58′ Μιτρίτσα), Μπίσεσβαρ (77′ Σβαμπ), Άκπομ (68′ Τσόλακ).

Μαρσέιγ: Μανταντά, Ρονζιέ, Σαλιμπά, Τσαλέτα-Τσαρ, Πέρες, Λιρόλα, Γκεντουζί, Γκέιγ, Χαρίτ, Μπακαμπού (71′ Ουντέρ), Παγιέ (88′ Κολάσινατς).