Κυριακή 17 Ιουλίου 2022

Καβάλα: Η στιγμή που πέφτει το αεροσκάφος Antonov

Καβάλα: Η στιγμή που πέφτει το αεροσκάφος Antonov

 

Σε βίντεο καταγράφηκε από ένα σπίτι της περιοχής, η στιγμή που πέφτει το αεροσκάφος τύπου Antonov μεταξύ των περιοχών Παλαιοχώρι και Αντιφίλιπποι στην Καβάλα.

Η επιχείρηση διάσωσης ξεκίνησε από την πρώτη στιγμή, καθώς το αεροσκάφος τύπου Antonov είχε 4 κινητήρες, εκ των οποίων ο ένας πήρε φωτιά και για αυτό ο πιλότος ζήτησε να κάνει αναγκαστική προσγείωση στην Καβάλα, όμως δεν τα κατάφερε.

Από την πτώση του αεροσκάφους ακούστηκαν πολλές εκρήξεις στη γύρω περιοχή, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, αφού έχει προκληθεί και μπλακ άουτ στα χωριά, επειδή έκοψε καλώδια παροχής ρεύματος.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, το πλήρωμα του αεροσκάφους αποτελείτο από 8 άτομα και μετέφερε 12 τόνους επικίνδυνου φορτίου. Η Πυροσβεστική έχει κάνει σύσταση να φορούν μάσκες όσοι βρίσκονται στην περιοχή λόγω των αναθυμιάσεων.

Δείτε το βίντεο από τη στιγμή της πτώσης του αεροσκάφους στην Καβάλα:

Σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου της τοπικής Πολιτικής Προστασίας στην ΕΡΤ, το φορτίο είναι «ειδικό» και υπάρχει πληροφορία ότι μετέφερε πυρομαχικά. Στο σημείο βρίσκεται ειδικό κλιμάκιο πυροτεχνουργών για να ερευνηθεί το φορτίο, ενώ η Πυροσβεστική θα απομακρύνει τους κατοίκους.

«Ακόμη δεν ξέρουμε τι έχει γίνει ακριβώς. Υπάρχουν συνέχεια εκρήξεις. Έχει γίνει μπλακ άουτ στην περιοχή. Δεν μπορεί να πλησιάσει κόσμος λόγω των συνεχών εκρήξεων. Δεν ξέρουμε τι πλήρωμα είχε και τι έγινε με αυτούς. Αν πρόλαβαν να πηδήξουν με αλεξίπτωτο ή οχι. Αλλά γενικά σε τέτοιες περιπτώσεις δύσκολα τα καταφέρνει κάποιος», δηλώνει στο newsit.gr ο Χρήστος Μποσμπότης, αντιδήμαρχος δήμου Παγγαίου.


«Είναι ακόμα πολύ θολά τα πράγματα. Μέσε σε όλο το κακό ευτυχώς έπεσε σε χωράφι με χαμηλή βλάστηση, χαμηλές καλλιέργειες και δεν προκλήθηκε μεγάλη φωτιά απο την πτώση και δεν κινδύνεψε και κατοικημένη περιοχή. Ευτυχώς δεν έπεσε σε οικισμό», συμπληρώνει ο κ. Μποσμπότης.

Αυτή είναι η πορεία του αεροσκάφους, λίγο πριν την πτώση του στην Καβάλα, όπως καταγράφηκε στο flightradar24.com:

Σύμφωνα με την ενημέρωση της πυροσβεστικής, επιχειρούν 15 πυροσβέστες και 7 οχήματα αλλά και κλιμάκια της 2ης και 4ης ΕΜΑΚ. Οι άνδρες της ΕΜΑΚ φορούν ειδικές στολές χημικής προστασίας.

Ρεπορτάζ: Άγγελος Λαμπίδης, Μαρίνος Αλειφέρης

Πηγή: newsit.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)