Κυριακή 17 Ιουλίου 2022

Ντόμινο οι διαμαρτυρίες κατά της αποφυλάκισης Λιγνάδη από τον κόσμο της Τέχνης

 

Φουσκώνει το κύμα διαμαρτυρίας μεταξύ των καλλιτεχνών για τη δικαστική απόφαση να έχει αναστέλλουσα δύναμη η έκτιση της 12ετούς ποινής του σκηνοθέτη και πρώην διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, που κρίθηκε ένοχος για κατά συρροή βιασμούς δύο ανηλίκων χωρίς ελαφρυντικά.

Στην περιφέρεια της Καβάλας και στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων, το βράδυ του Σαββάτου, οι συντελεστές της παράστασης «Μήδεια» του Μποστ διάβασαν κείμενο κατά του Δημήτρη Λιγνάδη και της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου που ενέκρινε την αποφυλάκισή του. Μάλιστα στην εκπεφρασμένη ενόχληση θεατή το κοινό αντέδρασε έντονα εναντίον του.

Σε ανάλογη κίνηση διαμαρτυρίας κατά της δικαστικής απόφασης και του ίδιου του σκηνοθέτη, προέβησαν και οι συντελεστές της παράστασης του «Προμηθέα Δεσμώτη» στο Φεστιβάλ του Ολύμπου.


Στην Επίδαυρο, πολίτες άνοιξαν πανό που έγραφε «Βιαστής είναι», στέλνοντας ηχηρό μήνυμα, πριν ξεκινήσουν οι «Πέρσες» του Αισχύλου στο κατάμεστο Αρχαίο Θέατρο. Το κοινό ξέσπασε σε χειροκροτήματα, ενώ κανένας θεσμικός παράγοντας δεν ήταν παρών.

Όταν έπεσε η «αυλαία» της παράστασης και υποκλίθηκαν οι ηθοποιοί μαζί με τον σκηνοθέτη Δημήτρη Καρατζά, ένα μέλος του θιάσου διάβασε το πρόσφατο κείμενο-καταγγελία του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, με το οποίο ζητά την άμεση άρση του ανασταλτικού χαρακτήρα της καταδικαστικής απόφασης και κάνει λόγο για «έγκλημα που αποδεικνύει ότι η εξουσία, το χρήμα, οι δημόσιες σχέσεις και οι ισχυροί φίλοι είναι πάνω από τη Δικαιοσύνη» αλλά και για «απόδειξη της εκδίκησης της σάπιας αστικής εξουσίας που εκπροσωπεί η κυβέρνηση απέναντι σε όποιον τολμάει να καταγγείλει τα εγκλήματα των δικών της παιδιών».

Να σημειωθεί ότι σε μία πρωτοφανή κίνηση, το νεοεκλεγέν διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων προέβη σε μια οργισμένη ανακοίνωση, ερμηνεύοντας αυθαίρετα τη γενική δυσαρέσκεια και την οργή ως υποκινούμενη και μάλιστα πολιτικά, με στόχο τον εκφοβισμό και τη χειραγώγηση της δικαιοσύνης, συντασσόμενο, κατά πως φαίνεται με την κυβέρνηση και το υπουργείο Πολιτισμού που κάνει λόγο για εργαλειοποίηση του πολιιτισμού

Πηγή: efsyn.gr

11 σχόλια:

  1. Βρομιά αφόρητη!
    Με δώδεκα χρόνια καταδίκη ο βιαστής ανηλίκων αποφυλακίζεται!
    Πέρσι μια καθαρίστρια που πλαστογράφησε απολυτήριο δημοτικού για να βρει δουλειά, θέλανε να την φυλακίσουν δέκα χρόνια!
    Η ειδοποιός διαφορά; Ο βιαστής ανηλίκων είναι φίλος τους.Τον τοποθέτησαν (όχι με διαγωνισμό όπως γίνονταν μέχρι τότε, αλλά απευθείας) επικεφαλής στο μεγαλύτερο καλλιτεχνικό ίδρυμα της χώρας! Να παράγει πολιτισμό!
    Αν ο κόσμος έχει στοιχειώδεις ηθικές αντιστάσεις ακόμα, το καθεστώς αυτό πρέπει να το"πνίξει" μέσα στις ακαθαρσίες του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο καταδικασμένος από την ίδια τους τη δικαιοσύνη βιαστής αφήνεται ελεύθερος , αλλά το μέγιστο πρόβλημα είναι ότι ο Βεναρδάκης είπε την Κεραμέως Πισπρίγκου!
    Α και ο Πολάκης που καπνίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο πρωθυπουργικός εκλεκτός και φίλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κατάντια.Και αυτός έπρεπε να μείνει στη φυλακή,και η καθαρίστρια με το πλαστό έπρεπε να απολυθεί και ο νόμος να εφαρμόζεται,όποιου φίλοι και να είναι όλοι.Ωραίοι είστε και οι τρεις Τι πίνετε και δε μας δίνετε κι εμάς;Εσείς γενάτε Λιγναδηδες και Πισπιρίγκες.Δεν πειράζει όμως.Αφού είναι δικοί μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ πριν μερικά χρόνια μία Βουλγάρα καθαρίστρια φιλέλληνας ,έγινε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επειδή κάποιος ανεγκεφαλος κάτι της είχε κάνει επειδή ήταν επαναστάτρια.Εδώ θα συμφωνήσω με το σύντροφο που το γράφει σε αυτό το site και θα πω.Τί ψηφίζετε ρε ζώα!

      Διαγραφή
    2. Τι διαβάζεις και τι καταλαβαίνεις;
      Βεβαίως και να εφαρμοστεί ο νόμος και βεβαίως να απολυθεί η καθαρίστρια.
      Βλέπεις όμως καμιά λογική, ηθική ή νομιμότητα να προτείνεται δεκαετής φυλάκιση για την καθαρίστρια και αυτό που έκανε και να αφήνεται ελεύθερος (διότι δεν αποτελεί κίνδυνο, λένε οι έντιμοι δικαστές ) βιαστής ανηλίκων;
      Ποιο είναι δικοί μας, όπως λες; από όσα πρόσωπα αναφέρεις;
      Η καθαρίστρια ή η Πισπιρίγκου είναι κανενός; Ο μόνος που είναι κάποιου,από όσους αναφέρεις, είναι ο βιαστής ανηλίκων που ήταν πρωθυπουργικός φίλος.
      Τυχαία ,να υποθέσω,η συμπεριφορά της δικαιοσύνης απέναντί του ε; Όπως τυχαίο και το ξέπλυμα σε έναν άλλο πρωθυπουργικό γνώριμο και σύμβουλο, επίσης βιαστή ανηλίκων. που έπεσε στα μαλακά. Τον Νίκο Γεωργιάδη.
      Μην πίνεις και μπαίνεις να σχολιάσεις,.

      Διαγραφή
    3. 9:25 π.μ.
      1. Τι σχέση έχει η Κούνεβα και ποιος ψήφισε τι με τον πρωθυπουργικό φίλο και βιαστή ανηλίκων Λιγνάδη; Ε; Καμία. Απλώς ξεπλένουμε καλύτερα τον Λιγνάδη με την μπάλα στην εξέδρα έτσι;
      2.Κάποιος ανεγκέφαλος απλώς κάτι της είχε κάνει!!!
      Όχι τίποτα σπουδαίο, απλώς της έκαψε το πρόσωπο με οξύ επειδή πάλευε για τις συναδέλφισσές της.
      3. Φιλέλληνας! Ξέρεις τι πάει να πει συνακοντιστά; Γιατί αν δεν ξέρεις τότε συγχωρείσαι μια και είναι πολύ πιθανόν να μην ξέρεις και τι θα πει βιαστής ανηλίκων.
      4. Καλύτερα φιλέλληνας(χαχαχα) ευρωβουλευτής, παρά ευρωβουλεύτρια κάποια που πηγαίνει ως μάρτυρας υπεράσπισης σε κατηγορούμενους για βιασμό και παιδοφιλιά. Για άλλον λέω. Τον άλλο πρωθυπουργικό φίλο, τον Νίκο Γεωργιάδη. Και μάρτυρα την Μισέλ την ευρωβουλεύτρια τηνς ΝΔ που πήγε στο δικαστήριο να τον υπερασπιστεί.
      5.Εγώ πάλι θα παραφράσω λίγο τον σύντροφο και θα πω:
      Ποιον ξεπλένετε ρε Ζώα! Τον βιαστή ανηλίκων;

      Διαγραφή
  5. 1.Μεγαλύτερη σχέση απ' ότι έχει με το δημοσίευμα ο Πολακης και Βερναρδάκης.2.Οι επαγγελματίες Βουλγάρες στημένες συνδικαλίστριες να είναι καλά γιατί στην Ελλάδα σήμερα δε θα μπορούσαν οι καθαρίστριες να επιβιώσουν..Μονιμότητα σε όλες χωρίς ΑΣΕΠ.3.Φιλέλληνες είναι αυτοί που ιστορικά είναι εχθροί σου και ονειρεύονται διέξοδο στο Αιγαίο και καίνε χωριά ολόκληρα,όπως η Νότια .Και είναι πάντα με το καλό.Με Χίτλερ με Τούρκους κλπ.4.Καλύτερα δεν υπάρχει.Ίδια φάρα είναι οι περισσότεροι.Και το σύστημα τους προστατεύει με ασυλίες κλπ και τους επιβραβεύει.δίνοντας τους αξιώματα και δημόσια δαπάνη στέφανα.5.Άντε χάσου ανεγκέφαλε βλάκα που κάνεις πως δεν ξέρεις και θα μου κάνεις και τον έξυπνο που στηρίζεις το σάπιο σύστημα και νομίζεις πως είσαι άνθρωπος διαφορετικός από τα διεφθαρμένα ζώα που ψηφίζεις,μόνο και μόνο επειδή κάπου ωφελήθηκε και συ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 1.Σε θέμα που γίνεται χαμός πανελλαδικά με τον βιαστή ανηλίκων θυμήθηκες την Κούνεβα. Γιατί όχι το άρλεκιν; Με ένα άρλεκιν ξεχνιέσαι.
    2.Αν ήταν στηνένη συνδικαλίστρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από τα πολλά άρλεκιν εσύ αρλεκίνε αποβλακωθηκες.Όταν ο πρόεδρος δεκαπενταμελές που ψήφισες ,αφού πέρασε ΚΤΕΟ από τους φονιάδες των λαών,έκανε το όχι του δημοψηφίσματος ναι(αυτό ούτε ο δικτάτορας Μεταξάς δεν το έκανε),δε βίασε τα παιδιά μας αφού θα πληρώνουν μέχρι το 3000;Όταν ψήφισε χωρίς δημοψήφισμα τη συμφωνία των Πρεσπών δε βίασε τις νεώτερες γενιές;Θα σου έγραφα κι άλλα για τους γάμους των Λιγνάδηδων που ψήφισαν οι νταβατζηδες σου μαζί με τους απέναντι και τη διάλυση της κοινωνίας ,αλλά δεν έχει νόημα.Τί ψηφίζετε ρε ζώα!!!

      Διαγραφή
    2. Χρυσαυγίδι μου, μέσα σε ένα σχόλιο για την βια΄στη ανηλίκων Λιγνάδη πώς κατάφερες να χωρέσεις Μεταξά,Κούνεβα. Βουλγαρία, Αιγαίο,Πρέσπες και το κακό συναπάντημα!
      ΜΑΡΦΙΝ; Ξέχασες; Κουφοντίνα;Σου διέφυγε; Κι όλα αυτά γιατί σου είπανε τον βιαστή και δάσκαλο ορθοφωνίας του Κουλού... βιαστή!
      Τι ξεπλένεις ρε χρυσαυγίδι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      *...πρόεδρος δεκαπενταμελές (χαχαχαχ) Δεκαπενταμελούς ρε ούγκανο..

      Διαγραφή

(3)