Σάββατο 6 Αυγούστου 2022

Γαλλία: Επιστήμονας «βάφτισε» σαλάμι μακρινό αστέρι – «Ήταν ένα αστείο» έγραψε στο twitter μετά τις αντιδράσεις

 

Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις επιχείρησε Γάλλος επιστήμονας μετά την ανάρτηση φωτογραφίας ενός κομματιού ισπανικού σαλαμιού, που «βάφτισε» μακρινό αστέρι.

Συγκεκριμένα, ο Etienne Klein, διακεκριμένος φυσικός και διευθυντής στην Επιτροπή Εναλλακτικών Ενεργειών και Ατομικής Ενέργειας της Γαλλίας, ανέβασε την εικόνα του αλλαντικού στο Twitter προ ημερών.

«Φωτογραφία του Proxima Centauri, του κοντινότερου αστεριού στον Ήλιο, εντοπίζεται 4,2 έτη φωτός μακριά από μας. Τραβήχτηκε από το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb. Οι λεπτομέρειες. Ένας νέος κόσμος ξετυλίγεται» ανέφερε, απευθυνόμενος στους 91.000 followers του.

Αργότερα αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι η φωτογραφία ήταν κοντινή λήψη ενός κομματιού chorizo σε μαύρο φόντο.

 

«Λοιπόν, όταν είναι ώρα για κοκτέιλ, οι γνωστικές προκαταλήψεις φαίνεται να βρίσκουν πολλά για να απολαύσουν. Προσοχή. Σύμφωνα με τη σύγχρονη κοσμολογία, κανένα αντικείμενο που σχετίζεται με τα ισπανικά αλλαντικά δεν υπάρχει πουθενά αλλού εκτός από τη Γη», έγραψε επανερχόμενος.

«Με αφορμή ορισμένα σχόλια, αισθάνομαι υποχρεωμένος να διευκρινίσω ότι αυτό το tweet που δείχνει μια υποτιθέμενη εικόνα του Proxima Centauri ήταν ένα αστείο. Ας μάθουμε να είμαστε επιφυλακτικοί με τα επιχειρήματα από θέσεις εξουσίας όσο και με την αυθόρμητη ευγλωττία ορισμένων εικόνων», είπε.

Πρόσθεσε πως πρόθεσή του ήταν απλώς να εγείρει την προσοχή «σχετικά με εικόνες που μιλούν για τον εαυτό τους».

Για να επανορθώσει ανάρτησε και μία φωτογραφία από τον γαλαξία Cartwheel, διαβεβαιώνοντας πως είναι αληθινή και όχι άλλη πλάκα.

Πηγή: CNN

Αναρτήθηκε από: topontiki.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)