Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022

Μητσοτάκης: Αν όχι εμείς, ποιοι; - Καμία χαλάρωση στην πρώτη κάλπη

Μητσοτάκης: Αν όχι εμείς, ποιοι; - Καμία χαλάρωση στην πρώτη κάλπη
 
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, επισήμανε για άλλη μία φορά την ανάγκη ανάδειξης αυτοδύναμης κυβέρνησης, ζητώντας να μην υπάρξει καμία χαλάρωση στην πρώτη κάλπη.

Με κεντρικό σύνθημα το δίλημμα «αν όχι εμείς, ποιοι» και με την επανάληψη της ανάγκης να αναδειχθεί αυτοδύναμη κυβέρνηση από τις εκλογές και να μην υπάρξει καμία χαλάρωση στην πρώτη κάλπη της απλής αναλογικής, ολοκλήρωσε την ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, με την ευκαιρία των 48ων γενεθλίων της.

Επιτέθηκε, δε, με ένταση στην αντιπολίτευση.

Ταυτοχρόνως, έστειλε νέο μήνυμα στην Τουρκία, ενώ επανέλαβε ότι η στήριξη πολιτικών και επιχειρήσεων θα συνεχιστεί για όσο διαρκεί η κρίση.

Νέο μήνυμα προς τον τουρκικό λαό

«Αν κάτι με κάνει αισιόδοξο είναι ότι το δηλητήριο δεν φτάνει στους λαούς. Έλληνες και Τούρκοι θέλουν να ζουν ειρηνικά. Ξέρουν ότι η ιστορία δεν αλλάζει, αν κάποιος παραχαράσσει τους χάρτες της. Η Ελλάδα περιμένει την άλλη όχθη του Αιγαίου στον δρόμο της λογικής και της ειρήνης» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι θα μείνουμε σταθεροί στις θέσεις μας, οπλισμένοι με το Διεθνές Δίκαιο, με το οποίο συμφωνούν σύμμαχοι και φίλοι. «Ατσάλινες ασπίδες είναι οι ένοπλες δυνάμεις μας και οι σύμμαχοί μας, είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι τα σύνορα της χώρας μας έχουν χρώμα γαλανό και όχι γκρίζο. Γαλανό, όμως, θέλουν και τον ουρανό στις σχέσεις μας με τους γείτονές μας», πρόσθεσε.

Αντιστεκόμαστε στην αναβίωση αυτοκρατορικών οραμάτων

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε την ομιλία του με ιστορική αναφορά στην ίδρυση της ΝΔ σημειώνοντας ότι «φυσικός μας χώρος, παραμένει ο δυτικός κόσμος και πυξίδα μας το διεθνές δίκαιο και η δημοκρατία». Και πρόσθεσε «γι αυτό αντιστεκόμαστε στην καταπάτηση των συνόρων και στην αναβίωση αυτοκρατορικών οραμάτων που πρόθυμα κάποιοι θα ήθελαν να μιμηθούν στην γειτονιά μας. Αυτές οι ανιστόρητες ορέξεις και απειλές συντρίβονται στις κόκκινες γραμμές μας. Δημιουργούμε αναχώματα στην προσπάθεια της Μόσχας να μετατρέψει την ενέργεια σε όπλο», σημείωσε.

Συνέχιση της στήριξης αλλά λελογισμένα

Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι το σχέδιο στήριξης της κοινωνίας θα συνεχιστεί με μέτρα ουσιαστικά και αποτελεσματικά, ενώ δρομολογούνται όλα τα μέτρα για τα οποία είχει δεσμευτεί η κυβέρνηση, όπως την αύξηση των συντάξεων και την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης. «Η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να προστατέψει την κοινωνία, αλλά χωρίς να ναρκοθετεί την επόμενη μέρα. Πρόσκαιρα θα μας κοστίσει αυτή η περιπέτεια, αλλά δεν θα μας λυγίσει», σημείωσε.

Ενεργειακή ακρίβεια

Επανέλαβε, ωστόσο, ότι κανείς εθνικός προύπολογισμός, κανείς μηχανισμός ανάπτυξης υπερκερδών δεν μπορεί να καλύψει πλήρως ένα παγκόσμιο κύμα ανατιμήσεων. «Οποιος το ισχυρίζεται αυτό, απλά λέει ψέματα», είπε και σημείωσε ότι η Αθήνα είναι από τις πρώτες ευρωπαϊκές χώρες που εισηγούνται κοινή απάντηση σε κοινό πρόβλημα. Πρόσθεσε, δε, ότι οι θέσεις μας βρίσκουν ολοένα και περισσότερους υπερασπιστές και σημείωσε ότι κατά την άτυπη Σύνοδο της Πράγας την Παρασκευή, θα δώσει μία ακόμα μάχη για την αναγκαία επιβολή πλαφόν στη χοντρική του φυσικού αερίου. Άφησε, δε, αιχμές κατά της Γερμανίας και πάλι λέγοντας ότι σε μια τέτοια αναγκαιότητα δεν μπορούν να αντισταθούν μικροϋπολογισμοί που υπονομεύουν την ευρωπαϊκή αλληλλεγγύη. Τόνισε επίσης ότι αυτό το μήνυμα θα μεταφέρει στην Ευρώπη.

Το δίλημμα των εκλογών και η αυτονομία

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι το δίλημμα που διατύπωσε στην Θεσσαλονίκη ισχύει στο ακέραιο. Αν όχι εμείς, τότε ποιοι θα διαχειριστούν τις τύχες του τόπου; Πρέπει να εξηγήσουν επιτέλους οι πολιτικοί μας αντίπαλοι ποια είναι η πρόταση απέναντι στην δική μας. Οι τρικυμίες θα είναι πολλές και το εθνικό σκάφος θα πρέπει αν είναι ισχυρό και να το κρατά ένα ικανό πλήρωμα. Απαντάμε ισχυρό εθνικό σκάφος σημαίνει αυυτοδύναμη Ελλάδα και σταθερό τιμόνι με ισχυρή ΝΔ στην διακυβέρνηση. Απέναντι μας θα έχουμε την διαστρέβλωση, την δημαγωγία και την λάσπη αλλά και αμήχανες φωνές που θα πριμοδοτούν την ακυβερνησία».

Η παγίδα της απλής αναλογικής

Καταλήγοντας χαρακτήρισε αναγκαίο οι πολίτες να ενημερωθούν για την παγίδα της απλής αναλογικής. «Δεν θα είναι μια χαλαρή ευκαιρία να σταλούν μηνύματα αλλά να δείξουν τι κυβέρνηση επιθυμούν έτσι ώστε με την δεύτερη ψήφο να εδραιώσουν τη νίκη της για να κάνει πράξη το πρόγραμμά της. Θέλουμε η επόμενη μέρα να βρει την χώρα σε συνθήκες σταθερότητας. Με όρους που θα κρατούν την χώρα σε συνεχή τροχιά προόδου για να μην υπάρξει ποτέ ξανά κανένα πισωγύρισμα. Με πρωταγωνιστές τις δυνάμεις που έχουν δείξει συνέπεια και σταθερότητα. Θέλουμε μια μονοκομματική κυβέρνηση αλλά όχι μονολιθική», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.


 Πηγή: ieidiseis.gr

1 σχόλιο:

  1. Αν δεν τα φάμε εμείς ποιοι;
    Η οικογένεια με έμβλημα την κουτάλα. Η παράταξη με έμβλημα το μαχαιροπίρουνο θα προδώσουμε τις διαχρονικές μας αξίες;
    Στην υγεία των γιδιώνε που βελάζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)