Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022

Ούτε η Χριστοφιλοπούλου έχει στοιχεία κατά των Παπαγγελόπουλου - Τουλουπάκη

Μετά τον Ανδρέα Λοβέρδο και η Εύη Χριστοφιλοπούλου δεν είχε συγκεκριμένα στοιχεία να εισφέρει κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και της Ελένης Τουλουπάκη, ενώ άφησε τέτοιους υπαινιγμούς για τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, καταθέτοντας σήμερα στο Ειδικό Δικαστήριο για την υπόθεση του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης και της πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς.

Σε ό,τι αφορά τις κατηγορίες σε βάρος της Ελ.Τουλουπάκη και του Δημ. Παπαγγελόπουλου σχετικά με τη μη διαβίβαση του φακέλου Κουρουμπλή στη Βουλή, η πρώην βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛΛ. ανέφερε ότι δεν διαθέτει στοιχεία, προσθέτοντας ωστόσο πως η υπόθεση Κουρουμπλή δεν διερευνήθηκε από τη Βουλή, καθώς ουδέποτε έφθασε σε αυτή.

Ειδικά για τον Παν. Κουρουμπλή η μάρτυρας τον κατηγόρησε ότι δεν προχώρησε, ως όφειλε, στην τιμολόγηση των φαρμάκων «προκαλώντας βλάβη στο δημόσιο και στους ασφαλισμένους». Αναφερόμενη σε ενδεχόμενη ποινική του ευθύνη σημείωσε «ότι δεν έκανε το φόνο, για να το πω απλά, αλλά έγινε απόπειρα». 

«Υπάρχει ο κοινοβουλευτικός έλεγχος με την αποτίμηση των πολιτικών ευθυνών, αλλά πέραν αυτών οι αναφορές έγιναν για ενδεχόμενη ποινική ευθύνη» απάντησε όταν η Πρόεδρος του δικαστηρίου επέμεινε στο αν οι αναφορές κατά Κουρουμπλή ενείχαν στοιχεία ποινικής ευθύνης. 

Απ' την πλευρά του ο Ανδρέας Λοβέρδος, όπως και κατά την κατάθεσή του την περασμένη Τρίτη, επανέλαβε  ότι «δεν γνωρίζει» τίποτα για την οποιαδήποτε εμπλοκή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην εισαγγελέα Ελένη Τουλουπάκη για την μη αποστολή στη Βουλή του φακέλου που αφορούσε τον Παν. Κουρουμπλή, ενώ διαβιβάστηκαν οι φάκελοι για τους δέκα πολιτικούς.

«Στη Βουλή μπορεί να ήταν δυνατόν να πω, ότι πίσω από όλα ήταν ο Παπαγγελόπουλος, αλλά εδώ δεν έχω στοιχεία να αναφέρω στο Δικαστήριο κάτι τέτοιο» είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, επανέλαβε τα περί παράβασης καθήκοντος εκ μέρους της Ελ. Τουλουπάκη για τη μη διαβίβαση του φακέλου Κουρουμπλή και την κατηγόρησε ότι ενήργησε με δόλο.

«Ο δόλος της είναι καταφανής» είπε, ενώ σε άλλο σημείο της κατάθεσής του απάντησε  σε συνήγορο υπεράσπισης του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου: «Εσείς ενοχοποιείτε την εισαγγελέα όχι εγώ».

Στη δίκη σημειώθηκε ένταση με τις ερωτήσεις της Εισαγγελέως της δίκης Όλγας Σμυρλή που είχαν σχέση με την ενοχοποίηση των πολιτικών στη Novartis. Ο Ανδρέας Λοβέρδος ενοχλημένος απάντησε ότι «ο ίδιος δεν άλλαξε θέση απλά έχει εκδοθεί το απαλλακτικό βούλευμα για τη Novartis», ενώ πρόσθεσε «πως αν θέλετε να πάμε εκεί, θα είμαι ο πρώτος αλλά δεν δικάζεται αυτό το σκέλος εδώ».

«Στις καταθέσεις σας στην ανακρίτρια έχετε πει ότι είναι μέλος της συμμορίας ... Τώρα τι άλλαξε;» ήταν το «καρφί» της εισαγγελέως με τον Ανδρ. Λοβέρδο να απαντά:

«Τίποτα δεν άλλαξε στη δική μου θέση. Το βούλευμα άλλαξε. Εγώ δεν ήρθα εδώ να αναφέρω τις θέσεις μου. Ήρθα ως μάρτυρας να εισφέρω όσα στοιχεία γνωρίζω. Τίποτα δεν άλλαξε είμαι στο Ειδικό Δικαστήριο και καταθέτω για την κρινόμενη υπόθεση».
Ένταση σημειώθηκε και μεταξύ συνηγόρων της πλευράς Τουλουπάκη και Παπαγγελόπουλου.

Πηγή:efsyn.gr

1 σχόλιο:

  1. Πώς δεν υπάρχουν στοιχεία!
    Όλη η Ελλάδα είδε τον Πολάκη να καπνίζει.
    Πες και συ Σάνια. Τι σε διορίσαμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)