Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022

Προκλητικός πριν και μετά την προφυλάκιση ο Ηλ. Μίχος

Την ώρα που προκύπτουν συνεχώς νέα ενοχοποιητικά στοιχεία σε βάρος του, ο Ηλίας Μίχος εμφανίζεται προκλητικός μέσα απ' τη φυλακή, καθώς κατηγορεί τη 12χρονη για όσα υπέστη, με χυδαίους ισχυρισμούς.

Ταυτόχρονα, ερωτήματα για το πώς και το γιατί ο 53χρονος ένιωθε ότι ήταν στο απυρόβλητο προκαλεί η απάντηση που έδωσε στη θεία της 12χρονης όταν εκείνη τον προειδοποίησε πως θα του ανοίξει τον λάκκο, μόλις διαπίστωσε το τι έκανε στην ανιψιά της.

Ο κατηγορούμενος για κατά συρροή βιασμό και μαστροπεία, στις πρώτες του δηλώσεις μετά την προφυλάκισή του ισχυρίζεται για την 12χρονη πως «ό,τι κάναμε, ήταν με τη συναίνεσή της. Γνώριζα την ηλικία της, αλλά φαινόταν μεγαλύτερη. Δεν έχω καμία σχέση με τους οίκους ανοχής. Υπήρχαν και άλλοι άνδρες πριν τη γνωρίσω». Λέει ακόμα για το κορίτσι ότι «είναι δασκαλεμένη».

Όμως, εντύπωση προκαλεί και η άνετη απάντηση «δεν θα μου κάνεις τίποτα», που φέρεται να έδωσε στη θεία του κοριτσιού.

Η γυναίκα στην κατάθεσή της στις Αρχές σύμφωνα με πληροφορίες υποστήριξε ότι η κουνιάδα της δεν μπορεί να γνώριζε το τι συνέβαινε. «Δεν είναι δυνατόν να κατηγορείται η μάνα, γιατί είδα την αντίδρασή της. Αποκλείεται να έχει οποιαδήποτε ανάμειξη σε αυτό. Τις επόμενες ημέρες, που η μικρή ήταν πιο ήρεμη, τη ρώτησα πολλές φορές για τη μητέρα της και αρνήθηκε ότι ήξερε οτιδήποτε. Δεν έχω καμία αμφιβολία για τη μητέρα», κατέθεσε.

Επιπλέον, η θεία της 12χρονης, που πρώτη ανακάλυψε τον εφιάλτη του κοριτσιού, φέρεται επίσης να επιβεβαίωσε τον περίεργο ρόλο του Α.Τ. Κολωνού στην υπόθεση.

Όπως είπε, η μάνα του κοριτσιού πήγε το ίδιο βράδυ στο τμήμα για να κάνει καταγγελία, αλλά δεν την δέχτηκαν εκείνη την ώρα και την άλλη μέρα την παρέπεμψαν στη ΓΑΔΑ. «Όταν τους έδιωξαν από το τμήμα, η μητέρα μού είπε ότι ο Μίχος είχε πολλές διασυνδέσεις και ίσως γι’ αυτό τους έδιωξαν. Τότε πήρα το "Χαμόγελο του Παιδιού" τηλέφωνο για να με κατευθύνουν [...]», κατέθεσε.

«Από το τμήμα ανηλίκων μου είχαν πει να μην κάνω τίποτα»

Η 37χρονη μητέρα του ανήλικου κοριτσιού σύμφωνα με πληροφορίες αρνήθηκε τις κατηγορίες και σημειώνει πως από το τμήμα ανηλίκων της είχαν πει να μην κάνει τίποτα «για να μην καταλάβει κανένας ότι έκανε καταγγελία».

Στη χθεσινή της απολογία περιέγραψε την καθημερινότητά της με το παιδί ως απόλυτα φυσιολογική: «Πήγαινε στο σχολείο κανονικά και το μεσημέρι την έπαιρνα εγώ από το σχολείο μαζί με τα αδέρφια της ή όταν δούλευα εγώ πήγαινε ο πατέρας της» ενώ για την παρουσία της στο κατάστημα του Μίχου είπε πως «πήγαινε όταν την φώναζε μετά το ολοήμερο σχολείο» και αυτό μπορεί να ήταν τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα.
«Δεν το είχα ανεξέλεγκτο το παιδί (...). Δεν υπάρχει περίπτωση να το ήξερα εγώ αυτό και να μην του είχα βγάλει τα μάτια» ισχυρίστηκε σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Η μητέρα είπε ακόμα πως είχε στη μικρή «απόλυτη εμπιστοσύνη» όπως και στον Μίχο που «ήταν άνθρωπος της εκκλησίας, είχε πολλούς γνωστούς στην γειτονιά, ηθοποιούς, πολιτικούς». Μάλιστα ισχυρίστηκε πως ο 53χρονος προφυλακισμένος της έριχνε «στάχτη στα μάτια».

Όλες αυτές τις ημέρες «μιλάω κάθε ημέρα με τα παιδιά μου και τα παιδιά μου κλαίνε και με ζητάνε. Δε φταίω σε τίποτα, θα αυτοκτονήσω χωρίς τα παιδιά μου» ισχυρίστηκε και επανέλαβε πως δεν γνώριζε τίποτα για τους βιασμούς.

Δεν έκρυψε την οργή της για τον Ηλία Μίχο λέγοντας πως «ένα μήνα κρατιέμαι να μην πάω να τον σκοτώσω» και αναφερόμενη στο τμήμα ανηλίκων αποκάλυψε πως της είχαν πει «να μην κάνω τίποτα για να μην καταλάβει κάτι κανένας ότι έκανα καταγγελία για να τον παρακολουθούν».

► Στον ανακριτή θα οδηγηθούν την Τετάρτη τρεις ακόμα συλληφθέντες, ένας 33χρονος, ένας 34χρονος κι ένας 36χρονος, που κατηγορούνται για γενετήσια πράξη με ανήλικο έναντι αμοιβής.

► Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης προκάλεσε η δημοσιοποίηση του περιεχομένου της κατάθεσης που έδωσε η 12χρονη απ' τον Κολωνό για τη φρίκη που βίωνε. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αθηνών Αντώνης Ελευθεριανός διέταξε έρευνα για το πώς διέρρευσε η κατάθεση της 12χρονης στα μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένου του περιεχομένου της συζήτησης που είχε με παιδοψυχολόγο.

Πηγή:efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)