Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022

Απλησίαστη η τιμή του κρέατος - Τι λένε οι κτηνοτρόφοι

Απλησίαστη η τιμή του κρέατος - Τι λένε οι κτηνοτρόφοι

 

Οι κτηνοτρόφοι προειδοποιούν για έλλειψη γαλακτοκομικών. Τι αναφέρουν για την παραγωγή κρέατος.

Οι αυξήσεις στην ενέργεια έχουν συμπαρασύρει και τις τιμές σε όλους τους κλάδους. Οι παραγωγοί γαλακτοκομικών και οι κτηνοτρόφοι αναφέρουν ότι η αύξηση στο κόστος παραγωγής είναι τέτοιο που δεν μπορούν να υποστηρίξουν την παραγωγή τους και πολλοί μάλιστα σταματούν να πωλούν κρέας.

Όπως αναφέρει ένας κτηνοτρόφος στο MEGA, σημειώνεται αύξηση στις πρώτες ύλες κατά 100-150%, ενώ η ενέργεια έχει αυξηθεί κατά 300%. Τονίζει πως η αγορά δεν μπορεί να υποστηρίξει πλέον την αύξηση στο γάλα και η αύξηση δεν μπορεί να απορροφηθεί από τις εταιρείες.

Όσον αφορά στα κοστολόγια, ο κτηνοτρόφος αναφέρει ότι μέσα στο μήνα πέρσι χρειάζονταν περίπου 38.000 ευρώ και φέτος περίπου 46.000 ευρώ, σχεδόν 10.000 πάνω. «Οριακά μπορούμε να συντηρήσουμε τις μονάδες μας.»

Για το κρέας εξήγησε ότι για να φτάσει ένα ζώο να γίνει κρέας χρειάζονται 2 χρόνια, που σημαίνει ότι στο μεσοδιάστημα οι κτηνοτρόφοι θα πρέπει να στηρίξουν το κόστος της τροφής και άλλων ειδών. «Είναι ασύμφορο να πουλάμε μοσχαρίσιο κρέας», αναφέρει ο κτηνοτρόφος.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)