Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023

Ειδικό Δικαστήριο: Ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή στον Νίκο Παππά - Πρώτη αντίδραση

Την ενοχή του Νίκου Παππά αποφάσισε το ειδικό Δικαστήριο 


 Στην επιβολή ποινής φυλάκισης δύο ετών με αναστολή στον Νίκο Παππά προχώρησε το Ειδικό Δικαστήριο. Πρόκειται για την ανώτερη προβλεπόμενη ποινή. Χρηματική ποινή επιβλήθηκε στον Καλογρίτσα.

Ποινή φυλάκισης δύο ετών επέβαλε το δικαστήριο στον πρώην υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά την Παρασκευή (24/02) για την υπόθεση του διαγωνισμού τηλεοπτικών αδειών του 2016, επιλέγοντας την ανώτερη προβλεπόμενη, ενώ χρηματική ποινή επέβαλε στον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα.

Συγκεκριμένα, η ποινή για τον Νίκο Παππά ορίστηκε στα δύο έτη φυλάκισης με τριετή αναστολή, ενώ στον Χρήστο Καλογρίτσα επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ. Και στις δύο περιπτώσεις δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό.

Παράλληλα, ο αναπληρωτής Εισαγγελέας ζήτησε να αποσταλούν τα πρακτικά με την κατάθεση της γραμματέως του κ. Καλογρίτσα (η οποία έκανε λόγο σε χρήματα που έφευγαν από το γραφείο του εργοδότης της προς τον ΣΥΡΙΖΑ) στην Εισαγγελία προκειμένου να διενεργηθεί έρευνα.

Το Ειδικό Δικαστήριο νωρίτερα κήρυξε την ενοχή του Νίκου Παππά καθώς επίσης και αυτή του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα με ομόφωνη απόφαση των 13 ανώτατων δικαστών.

Ένοχος για πλημμεληματικού βαθμού παράβαση καθήκοντος ο Νίκος Παππάς

Η πρόεδρος του δικαστηρίου Ιωάννα Κλάπα ανακοίνωσε την απόφαση, σύμφωνα με την οποία ο πρώην υπουργός είναι ένοχος για πλημμεληματικού βαθμού παράβαση καθήκοντος ενώ για συνέργεια στην πράξη του κ. Παππά κρίθηκε ένοχος ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας.

Ο αναπληρωτής Εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου Δημήτρης Ασπρογέρακας πρότεινε ποινή φυλάκισης ενός έτους για τον κ. Παππά για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.

Η κατηγορία σε βάρος του πρώην υπουργού αφορά τους ισχυρισμούς του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα ότι καθ’ υπόδειξη του Νίκου Παππά έλαβε μέρος στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών και ότι προκειμένου να εξασφαλίσει χρηματοδότηση 3 εκατομμυρίων ευρώ υπέγραψε εικονική -κατά τον επιχειρηματία- σύμβαση με τον κατασκευαστικό κολοσσό CCC προκειμένου να καταθέσει εγγυητική επιστολή και να λάβει μέρος στη διαγωνιστική διαδικασία.

Στόχος, σύμφωνα με την κατηγορία, ήταν να λάβει ο επιχειρηματίας τηλεοπτική άδεια και το νέο κανάλι να είναι θετικά διακείμενο προς την τότε κυβέρνηση. Οι δύο κατηγορούμενοι επέλεξαν να μην απολογηθούν ενώπιον του δικαστηρίου, αλλά τις θέσεις τους να τις ανέπτυξαν οι συνήγοροι υπεράσπισής τους. Ο Νίκος Παππάς δεν έδωσε το «παρών» ούτε στη δίκη καθώς την χαρακτήρισε αλλά εξ αρχής «πολιτική».

Η πρώτη αντίδραση του Νίκου Παππά - "Η δίκη ήταν πολιτική"

Ο Νίκος Παππάς μετά την καταδικαστική απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου, έκανε λόγο για πολιτική δίκη που είχε ως στόχο να χτυπηθεί η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Για πολιτική δίκη και προσπάθεια έτσι ώστε να κρύψει η κυβέρνηση "τη λεηλασία του δημοσίου χρήματος" έκανε λόγο ο Νίκος Παππάς στην πρώτη δημόσια αντίδρασή του μετά την καταδική του από το Ειδικό Δικαστήριο.

Αναλυτικά

Όπως με NOVARTIS και SIEMENS

Η απόφαση του ειδικού δικαστηρίου είναι στο πνεύμα των αποφάσεων για τις υποθέσεις NOVARTIS και SIEMENS.

Για κάποιους δεν είχε καμία σημασία ούτε η αθώωση Κρέτσου για την ίδια υπόθεση, ούτε η εισαγγελική πρόταση που διέλυσε το κατηγορητήριο.

Είναι απόλυτα ξεκάθαρο.

Η δίκη αυτή ήταν πολιτική.

Έγινε για να κρύψει ο Μητσοτάκης τη λεηλασία του δημοσίου χρήματος, τους «γαλάζιους κοριούς» και τις «γαλάζιες ακρίδες».

Η δίκη αυτή έγινε επειδή πλούσιοι συμπολίτες μας πλήρωσαν ψηφισμένους φόρους και αναγκάστηκαν να τηρήσουν το σύνταγμα.

Η δίκη αυτή έγινε για να χτυπηθεί η παράταξη μας και να μην ξαναπληρώσουν οι πλούσιοι.

Αλλά για αυτό δε θα αποφασίσουν κάποιοι δικαστές. Θα αποφασίσει ο ελληνικός λαός. Ο οποίος με την εντολή του θα φέρει δικαιοσύνη παντού.

Έχουμε κάνει το καθήκον μας και θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε το δημόσιο συμφέρον.

 

 

Πηγή: news247.gr

4 σχόλια:

  1. υπάρχουν δικαστές τελικά που αναρωτιότανε ο τσίπρας! χαλαρά
    μωρέ απλά καταδικάστηκε το δεξί χέρι του τσίπρα για τις λαμογιές τους αλλά ευθύνες δεν έχει ο τσίπρας μόνο το λαμόγιο ο παππάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λαμογιά ξέρεις τι είναι τενεκέ; Ξέρεις ότι καταδικάστηκε για πλημμέλημα ;
      Λαμογιά είναι που λεςμ τενεκέ, να δίνεις 10 μύρια από τον αναπτυξιακό στον Κοκλώνη να σε τσακώνει (Νικολάου)το δικό σου ΣΔΟΕ γα απυθείας αναθέσεις 2 μύρια αναθέσεις σε δικούς σου, να στέλνεις (όντας βουλευτής Πάτσης) τα φαντς για να παίρνουν τα σπίτια του κόσμου και γενικώς να έχεδις κάνει σε τρία χρόνια απευθείας αναθέσεις σε κάθε γαλάζια ακρίδα 9 διςςςςςςςςςςς
      Κατάλαβες τενεκέ;

      Διαγραφή
    2. έτσι είναι 5.29! τα ζόρια είναι μεγάλα μιας και συνέχεια υπουργοί σοσια-ληστές μπαίνουν στη στενή! για σκέψου λίγο..από το 74 συνέχεια αριστεροί σοσια-ληστές ...η ελληνική δικαιοσύνη ΟΜΟΦΩΝΑ έκρινε το δεξί χέρι του τσίπρα ως λαμόγιο, απατεώνα! με τη μεγαλύτερη τιμωρία του νόμου 2 έτη φυλακή!! και με 13 ψήφους όλες από την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ δικαιοσύνη..και ακόμα μιλάτε κιόλας με τη βούλα του νόμου ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ κ ΛΑΜΟΓΙΑ ΣΥΡΙΖΟΤΡΟΛ

      Διαγραφή
  2. Ama.psaxis.ia.kleftronia.kitaxe.dexiaousou.12.46.🥶🥶🥶🥶🥶🥶🥶🥶

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)