Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023

ΣΥΡΙΖΑ για Παππά: Η απόφαση είναι αντίθετη στη λογική και την αλήθεια

ΣΥΡΙΖΑ για Παππά: Η απόφαση είναι αντίθετη στη λογική και την αλήθεια
 
 
«Η απόφαση είναι σεβαστή, αλλά το πόσο δίκαιη είναι κρίνεται από τους πολίτες και από την πραγματικότητα», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Η απόφαση του Δικαστηρίου είναι σεβαστή, αλλά το πόσο δίκαιη είναι κρίνεται από τους πολίτες», αναφέρει στην ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ για την καταδικαστική απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου για τον Νίκο Παππά, τονίζοντας πως είναι αντίθετη με την εισήγηση της εισαγγελέα και την αλήθεια.

Υπενθυμίζεται ότι το Ειδικό Δικαστήριο έκρινε ως ένοχο τον Νίκο Παππά για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 2 ετών με τριετή αναστολή, ενώ στον Χρήστο Καλογρίτσα επέβαλε χρηματική ποινή.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται λίγη ώρα μετά τις δηλώσεις του πρώην Υπουργού, ο οποίος έκανε λόγο για «απόφαση στο πνεύμα των αποφάσεων για τις υποθέσεις NOVARTIS και SIEMENS».

«Το Ειδικό Δικαστήριο αποφάσισε αντίθετα από την εισήγηση της εισαγγελίας, αντίθετα από τις αθωωτικές αποφάσεις της τακτικής δικαιοσύνης για την ίδια υπόθεση, αντίθετα από τη λογική. Και δυστυχώς αντίθετα και από την αλήθεια. Προφανώς η απόφασή του είναι σεβαστή, αλλά το πόσο δίκαιη είναι κρίνεται από τους πολίτες και από την πραγματικότητα» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση και σημειώνεται ότι δεν είναι δυνατόν να χαρακτηρίζεται παράβαση καθήκοντος η τήρηση του Συντάγματος.

«Όσοι παρακολουθούν τα κινητά τηλέφωνα του μισού πολιτικού συστήματος, όσοι ζημιώνουν το δημόσιο με απευθείας αναθέσεις που ξεπέρασαν τα 9 δισεκατομμύρια ευρώ και εκποιούν δημόσιο πλούτο τι ακριβώς διαπράττουν; Και πόσα ειδικά δικαστήρια θα έπρεπε για αυτούς να αποφανθούν; Ευτυχώς πολύ σύντομα επ’ αυτού θα αποφανθεί ο ίδιος ο ελληνικός λαός. Και η ετυμηγορία του θα είναι δικαιοσύνη παντού. Και στη κοινωνία και στην οικονομία αλλά και στην απονομή της δικαιοσύνης», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του.

Παππάς: Έγινε για να κρύψει ο Μητσοτάκης τους «γαλάζιους κοριούς»

Στην πρώτη αντίδρασή του ο Νίκος Παππάς, σχολίασε με μήνυμά του στο Facebook, πως η απόφαση είναι στο πνεύμα της « Novartis και Siemens».

«Η απόφαση του ειδικού δικαστηρίου είναι στο πνεύμα των αποφάσεων για τις υποθέσεις NOVARTIS και SIEMENS», αναφέρει και σημειώνει πως «φαίνεται ότι για κάποιους δικαστές αθώος είναι όποιος ζημιώνει το δημόσιο και ένοχος όποιος με τις ενέργειες του εξασφαλίζει χρήματα για το δημόσιο».

«Η δίκη αυτή έγινε για να χτυπηθεί η παράταξη μας και να μην ξαναπληρώσουν οι πλούσιοι. Αλλά για αυτό δε θα αποφασίσουν κάποιοι δικαστές. Θα αποφασίσει ο ελληνικός λαός. Ο οποίος με την εντολή του θα φέρει δικαιοσύνη παντού. Έχουμε κάνει το καθήκον μας και θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε το δημόσιο συμφέρον» καταλήγει ο κ. Παππάς.

«Για κάποιους δεν είχε καμία σημασία ούτε η αθώωση Κρέτσου για την ίδια υπόθεση, ούτε η εισαγγελική πρόταση που διέλυσε το κατηγορητήριο. Είναι απόλυτα ξεκάθαρο. Η δίκη αυτή ήταν πολιτική. Έγινε για να κρύψει ο Μητσοτάκης τη λεηλασία του δημοσίου χρήματος, τους “γαλάζιους κοριούς” και τις “γαλάζιες ακρίδες”», τονίζει ο κ. Παππάς και συνεχίζει:

«Η δίκη αυτή έγινε επειδή πλούσιοι συμπολίτες μας πλήρωσαν ψηφισμένους φόρους και αναγκάστηκαν να τηρήσουν το σύνταγμα».

 Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)