Τετάρτη 26 Απριλίου 2023

ΠΟΕΔΗΝ: Γέμισε ράντζα το «Αττικό»

 

Την ανάγκη ενίσχυσης των νοσοκομείων τόνισε για άλλη μια φορά πρόεδρος της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσηλευτικά ιδρύματα (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος, με αφορμή τη χθεσινή εφιαλτική εφημερία στο νοσοκομείο «Αττικό, όπου αναπτύχθηκαν 118 ράντζα, ένα από τα αρνητικά του ρεκόρ.

«Για να μην ξαναδούμε το απαράδεκτο φαινόμενο να είναι γεμάτοι οι διάδρομοι των κλινικών ράντζα και φορεία με νοσηλευόμενους ασθενείς χρειαζόμαστε μέτρα. Περισσότερες νοσοκομειακές κλίνες. Έκλεισαν νοσοκομεία και κλινικές νοσοκομείων τη τελευταία δεκαετία και τώρα τα βρίσκουμε μπροστά μας», σημείωσε ο κ. Γιαννακός.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ τόνισε ότι χρειάζονται: «Λειτουργία των κλειστών χειρουργικών αιθουσών (είναι κλειστές το 40%) προκειμένου να μην καθυστερούν έως και μήνα τα χειρουργεία νοσηλευόμενων ασθενών εκτάκτων περιστατικών. Να μην παρκάρονται στα νοσοκομεία κοινωνικά περιστατικά ελλείψει προνοιακών μονάδων».

Επίσης, αναφέρθηκε και στις νοσηλείες ασθενών με Covid. Οι ασθενείς με κορονοϊό που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία σήμερα είναι 955 στις κλινικές και 41 ασθενείς με κορονοϊό στις ΜΕΘ. Σε σχέση με το περασμένο μήνα, Μάρτιο, δεν υπάρχει αποκλιμάκωση στις κλινικές εν αντιθέσει με τις ΜΕΘ, ανέφερε.

Πηγή: efsyn.gr

1 σχόλιο:

  1. Α ναι; Όταν πάτε διακοπές και δεν βρίσκετε κρεβάτι,παρακαλάτε να σας βολέψουν όπως όπως σε ένα ράντζο. Τώρα σας πειράζουν τα ράντζα.
    Φτάνει πια μ' αυτήν την μιζέρια σας.
    Πες και συ Σάνια. Τι σε διορίσαμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)