Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023

Οι αχάριστοι δεν ψήφισαν Ν.Δ...



«Εγώ έδινα μάχη για τα θέματα της μειονότητας και αντ’ αυτού ψηφίσατε τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν δεν μας στηρίξετε, τα πράγματα... θα είναι πολύ δύσκολα». Σε μια φράση της Ντόρας Μπακογιάννη, η ωμή κυνική αλήθεια για το πώς αντιμετωπίζει η Ν.Δ. γενικά τους ψηφοφόρους και όχι μόνο τη μειονότητα στη Ροδόπη.

Η ίδια, πάντως, αρνήθηκε ότι τους εκβίασε, παρ' όλο που ο Γιάννης Ραγκούσης (ΣΥΡΙΖΑ) στον ΑΝΤ1 την κάλεσε να ζητήσει συγγνώμη για τον «εξευτελιστικό εκβιασμό, την αυθάδεια και την αλαζονεία». Εναν νομό πήρε μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, τον θέλει και αυτόν η Ν.Δ., παίζοντας επικίνδυνα μικροκομματικά παιχνίδια με τη μειονότητα.

● Στο μεταξύ, ο αδερφός της Ντόρας (και υποψήφιος πρωθυπουργός) έδωσε μια… σκληρή συνέντευξη στον Γιώργο Αυτιά (ΣΚΑΪ), όπου όλοι θυμόμαστε ότι του είχε προτείνει να είναι υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. σε όποια περιφέρεια θέλει. Εκεί, πάντως, διέκρινα μια μικρή «κωλοτούμπα» στον –άλλον μητσοτακέικο– εκβιασμό, «αν δεν με βγάλετε αυτοδύναμο, θα σας χαλάσω τις διακοπές και θα ξαναψηφίζετε 15αύγουστο». Προφανώς, κατάλαβαν με μια μικρή καθυστέρηση στην Πειραιώς το αλαζονικό της δήλωσης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι μιλούσε για... «μαθηματική διαπίστωση», κατηγορώντας πάλι το «κακό» ΠΑΣΟΚ που δεν θέλει να συνεργαστεί μαζί του. Πάντως, ακόμη δεν μας έχει πει γιατί η ΕΥΠ (του) παρακολουθούσε τον Ανδρουλάκη. Εμείς θα το θυμίζουμε τακτικά, σαν αντιβίωση.

● Εκτός από τη συνέντευξη, ο πρόεδρος της Ν.Δ. έπαιξε και βελάκια στο στούντιο του ΣΚΑΪ, όπως είδαμε σε σχετικό βίντεο, όπου δεν τα πήγε άσχημα. Τους έκανε μάλιστα και παρατήρηση ότι ο στόχος ήταν πιο ψηλά απ’ ό,τι πρέπει. Βελάκια έπαιξε –δύο φορές– και ο Κωστής Χατζηδάκης (Ν.Δ.), που ήταν καλεσμένος σε άλλη εκπομπή λίγο αργότερα, ενώ ο Νάσος Ηλιόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ) αρνήθηκε να παίξει, για να μη χαλάσει ένα ρεκόρ που είχε από παλιά. Πάντως, είχε προηγηθεί και άλλη γυμναστική για τον πρόεδρο της Ν.Δ., κατά την περιοδεία του στην Κεντρική Μακεδονία. Ο Μητσοτάκης έκανε ποδήλατο με τον πρωταθλητή Ελλάδας Δημήτρη Αντωνιάδη, στις χαμηλές πλαγιές του όρους Χορτιάτης, όπως μας ενημέρωσε η ομοσπονδία Ποδηλασίας.

● Και ενώ οι δηλώσεις Μπακογιάννη, όπως έχετε καταλάβει, δεν πήραν και πολλή δημοσιότητα, η Πειραιώς προσπάθησε να κάνει ρελάνς για τον «γαλάζιο Κατρούγκαλο», Σπύρο Πνευματικό, που έλεγε να μην πετάμε λεφτά για θεραπείες σε καρκινοπαθείς που θα πεθάνουν. «Ανακάλυψαν» και διαστρέβλωσαν μια συνέντευξη της καθηγήτριας Επιδημιολογίας και υποψήφιας με τον ΣΥΡΙΖΑ, Αθηνάς Λινού, πριν από 7 χρόνια, που εξηγούσε το αυτονόητο, ότι δηλαδή στο τέλος της ζωής ενός καρκινοπαθούς έχει μεγάλη σημασία και η ανακουφιστική φροντίδα, όχι μόνο οι νοσηλείες και τα φάρμακα. Η Ν.Δ. ζήτησε την απόσυρσή της από τα ψηφοδέλτια και η ίδια απάντησε, μεταξύ άλλων, ότι «πολλοί από μας έχουμε ζήσει τη δύσκολη απόφαση του πώς να υποστηρίξουμε τον άνθρωπό μας στα τελευταία του». Πόσο θλιβερό είναι, όμως, να σχεδιάζουν την άθλια τακτική τέτοιας προπαγάνδας άνθρωποι άσχετοι με την υγεία, που δεν βίωσαν μακρόχρονη μάχη και απώλεια στενού τους προσώπου με τον καρκίνο...

● Μένω σε κλίμα ΣΥΡΙΖΑ, γιατί διάβασα αναλυτικά τη συνέντευξη Τσίπρα στον Αλέξη Παπαχελά (Καθημερινή). Ο πρόεδρος «γείωσε» οριστικά την απλή αναλογική, λέγοντας μπορεί να περάσουν και δεκαετίες μέχρι να ξανατεθεί ως θέμα. Επ’ αυτού υπήρχαν πρόσφατα αντικρουόμενες δηλώσεις, όπως του ξαδέρφου Γιώργου Τσίπρα, που έλεγε προ ημερών ότι θα επανέλθει η απλή αναλογική με τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να διευκρινίζει το πότε.

● Το ενδιαφέρον, βέβαια, εστιάστηκε στην επόμενη ημέρα για την Κουμουνδούρου, όπου ο Τσίπρας δεν διέψευσε την παρατήρηση Παπαχελά, ότι σκοπεύει να παραμείνει πρόεδρος, ανεξαρτήτως εκλογικού αποτελέσματος. Μεταξύ άλλων, είπε ότι δεν θα λιποτακτήσει στις δύσκολες ώρες, αλλά ούτε θα είναι μια ζωή σε αυτή τη θέση. «Αισθάνομαι ότι έχω κάνει το χρέος μου όταν με κάλεσε η Ιστορία», σημείωσε σε άλλο σημείο και μετά εξήγησε το σκεπτικό του: «Eμείς στην Αριστερά δεν θα πτοηθούμε από ένα αρνητικό εκλογικό αποτέλεσμα. Ούτε ζητήσανε ποτέ από τον Χαρίλαο Φλωράκη να παραιτηθεί επειδή είχε ένα κακό αποτέλεσμα το ΚΚΕ ή από τον Λεωνίδα Κύρκο [...] σε κάθε περίπτωση θα εγγυηθώ της ανασυγκρότησης και της ανανέωσης του κόμματος. Προφανώς αυτή η ανανέωση, κάποια στιγμή θα πρέπει να περιλαμβάνει κι εμένα. Αλλά το πότε θα είναι αυτή η στιγμή, θα το αποφασίσουμε συλλογικά»...

Xάρης Ιωάννου

Η Εφημερίδα των Συντακτών

 

4 σχόλια:

  1. Ναι αλλά δε διαβάζετε τα πετσομουκωμένα(μέχρι τον οισοφάγο) μέσα της όμορφης πόλης μας που μας ενημερώνουν ότι οι Τούρκοι επενέβαιναν και μέσα στο Μαξίμου επί συριζα;Ξεπερνάμε τον οισοφάγο(σε πετσομπούκωμα πάντα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε Πέτρο έμειναν και κάτι λίγοι που ψήφισαν τους προδότες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φαντάσου, φίλε, αφού τους προδότες δεν του παρακολουθούσε καν, τι έκαναν ο Φλώρος, ο Ανδρουλάκης κι ο Χατζηδάκης για να τους παρακολουθεί. Ούτε να φανταστούμε δε μπορούμε.

      Διαγραφή
  3. Σωστός. Η συντριπτική πλειοψηφία των ηλιθίων πάει με το ρεύμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)