Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023

Τσίπρας σε Σαρμά: Η Άγκυρα τρίβει τα χέρια της με τους χειρισμούς Μητσοτάκη στο θέμα της Θράκης

Ο Ιωάννης Σαρμάς με τον Αλέξη Τσίπρα 


Ο Αλέξης Τσίπρας μετέφερε στον υπηρεσιακό Πρωθυπουργό την ανησυχία του για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται την υπόθεση της Θράκης ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Έκανε λόγο για "κομματική εκμετάλλευση ενός ευαίσθητου εθνικού θέματος".

Ο Αλεξης Τσιπρας συνάντησε τον υπηρεσιακό Πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά, διότι κατά την οπτική του δημιουργείται πια σοβαρό θεσμικό ζήτημα με τον τρόπο που ο κ. Μητσοτάκης χειρίζεται το θέμα της Θράκης.

Στο πλαίσιο αυτό τον ενημέρωσε για τις πρακτικές στοχοποίησης και ωμού εκβιασμού που έχει χρησιμοποιήσει ο κ. Μητσοτάκης έναντι της μουσουλμανικής μειονότητας, δημιουργώντας ένταση και πολώνοντας την τοπική κοινωνία για προεκλογικούς λόγους. Τόνισε δε τους κινδύνους που ενέχουν αυτές οι πρακτικές κομματικής εκμετάλλευσης της κοινωνικά και εθνικά ευαίσθητης περιοχής της Θράκης.

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε την παρέμβαση του Πρωθυπουργού, όσον αφορά τις επιλεκτικές διαρροές πληροφοριών σε φιλικά προς τη ΝΔ ΜΜΕ που σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα αποδίδονται στην ΕΥΠ. Τόνισε ότι το κύρος της ΕΥΠ έχει ήδη τραυματισθεί σοβαρά από την υπόθεση των υποκλοπών, με τον κ. Μητσοτάκη να επιλέγει να χρησιμοποιήσει τώρα την υπηρεσία για τον προεκλογικό του αγώνα. Η απαράδεκτη αυτή πρακτική πρέπει να σταματήσει.

Πρόσθεσε ότι η τουρκική επιρροή στη Θράκη αντιμετωπίζεται με τον τρόπο που συζητήθηκε στη Διακομματική Επιτροπή του 2020 - με τη θωράκιση, δηλαδή, της ισονομίας και ισοπολιτείας και όχι με δημόσιες αντιπαραθέσεις (για τις οποίες η Άγκυρα τρίβει τα χέρια της) ή επαναλαμβάνοντας τα λάθη του παρελθόντος, στοχοποίησης της μουσουλμανικής μειονότητας.

Βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Τσίπρας τόνισε: Υπάρχουν στοχευμένες πληροφορίες που δίνονται σε φιλικά προς τη ΝΔ ΜΜΕ για να δημιουργηθούν εντυπώσεις. Ο υπηρεσιακός Πρωθυπουργός έχει την ευθύνη της ΕΥΠ. Τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια η ΕΥΠ εξυπηρετούσε τα συμφέροντα της στενής εξουσίας του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αυτή η ΕΥΠ εργαλοποιείται από τον κ. Μητσοτάκη στον προεκλογικό αγώνα. Είναι απαράδεκτο και εθνικά επιζήμιο.

Εξέφρασα επίσης την ανησυχία μου για την τακτική του ωμού εκβιασμού. Η τουρκική επιρροή στη Θράκη δεν αντιμετωπίζεται με στοχοποίηση.

Κλείνοντας, θα ήθελα να πω ότι οι δηλώσεις της κα Μπακογιάννη και ο εκβιασμός δεν είναι κάτι που αφορά τη μειονότητα μόνο. Εγιναν εσκεμμένα αυτές οι δηλώσεις μπροστά στις κάμερες για να πάει το μήνυμα σε κάθε ελληνικό σπίτι. Είναι μία πρόβα τζενεράλε για το τι θα ακολουθήσει.

Δηλώνω ότι τόσο εγώ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ θα σταθούμε απέναντι. Είμαστε εγγυητές του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας. Θα παραμείνει ισχυρή δημοκρατία η Ελλάδα.


Πηγή:news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)