Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023

Γιατί αυτοανακοινώθηκε ως υποψήφια με τον Χ. Μπάτση η Μελίτα Χισκάκη;

Ποικίλες ερμηνείες προκάλεσε η αυτοανακοίνωση της υποψηφιότητας  της Μελίτας Χισκάκη, με τον Χ. Μπάτση . Ενώ ο Δήμαρχος σε ειδική εκδήλωση προ πολλού ανακοίνωσε πολλούς υποψηφίους, δεν ανακοίνωσε την ίδια. Πριν λίγες μέρες ανακοίνωσε κάποιους υποψήφιους  . Απέφυγε να κάνει όμως τον ίδιο με την κ. Χισκάκη .

Γεγονός που έδωσε λαβή ξανά για διάφορα σχόλια και σενάρια:

Σύμφωνα με αυτά , υπάρχει αντιπαράθεση μεταξύ στενών συνεργατών του και της Μελίτας. Αντιπαράθεση που φέρεται να κρατάει από το ξεκίνημα της θητείας, όταν ο δήμαρχος , θέλησε να την βάλει στον Δήμο από το παράθυρο   στο δημοτικό συμβούλιο με ένα περιβόητο ιδιωτικό συμφωνητικό. Ακολούθησε τότε γενική κατακραυγή. Εκείνο  όμως που έπαιξε καθοριστικό ρόλο  για την απομάκρυνσή της , ήταν η απαίτηση δύο στενών αιρετών συνεργατών του Δημάρχου  επειδή μπλεκόταν στα πόδια τους  και θεωρούσαν ότι επισκιάζει τις αρμοδιότητές. Πράγματι απομακρύνθηκε , χωρίς ποτέ να δοθεί επίσημα κάποια εξήγηση . Ούτε και για την τύχη του περιβόητου ιδιωτικού συμφωνητικού , μέσω του οποίου της παραχωρούσαν υπερεξουσίες μεγαλύτερες από αυτές και του Δημάρχου ακόμα . Στο διάστημα που πέρασε όπως αφέθηκε να εννοηθεί δεν έπαψε να είναι μια

 « σκιώδης »

Συνεργάτης του δημάρχου. Εκλεγμένα και μη μέλη του συνδυασμού θεωρούν ότι αυτή η ιδιαίτερη  μεταχείριση της από τον δήμαρχο , της δίνει αθέμιτη αβάντα , απέναντί τους.

Για τον λόγο αυτό θεώρησαν καλύτερο- Δήμαρχος και Μελίτα- να ανακοινώσουν την υποψηφιότητά της με αυτό τον τρόπο. Ούτε και αυτός όμως ήταν ο καλύτερος αφού συμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ήδη υπάρχουν δυσαρέσκειες που προς το παρόν κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι διαστάσεις μπορεί να πάρουν .

Όπως παρόμοια δυσαρέσκεια φέρεται να υπάρχει και με τον κουμπάρο του δημάρχου  τον οποίο «φύτεψε» πρόεδρο  στην ΔΗΚΕΑ  και του άφησε εν λευκώ να διαχειρίζεται  ότι θεωρεί  πρόσφορο να του δώσει προσωπικούς σταυρούς για να έχει βέβαιη εκλογή.

Πολλές ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες , που εκ του αποτελέσματος φαίνεται να έχουν βάση, φέρουν τον Χ. Μπάτση να έχει κολλήσει στην συγκρότηση του ψηφοδελτίου του. Η ανύπαρκτη επικοινωνιακή πολιτική τους, η γενική αμφισβήτηση  του ελάχιστου έργου τους  και η εμφανής αδυναμία  να προχωρήσουν ακόμα και το παραμικρό , προβληματίζει έντονα ανθρώπους που θα ήθελαν να ασχοληθούν με τα κοινά. Ο τρόπος που λειτουργούν , δίνει την εντύπωση ότι απομακρύνονται με μαθηματική ακρίβεια  από την Δημαρχία.

 

4 σχόλια:

  1. Τώρα συγγνώμη, αυτό το λέτε αντικειμενική δημοσιογραφία; Ένα μάτσο ανακριβείς εικασίες κ ξεκάθαρα προσωπικά σχόλια που προκαλούν ναυτία. Κ να σημειωθεί ότι δεν είμαι ψηφοφόρος του κ. Μπατση. Το παρακάνατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άμα έχεις ναυτία πάρε ένα ιδιωτικό συμφωνητικό να θυμηθείς ότι είσαι ψηφοφόρος του υλοτόμου.
      Για την κατρακύλα της χώρας που αφορά στην κατάσταση στον τύπο και την κατατάσσει στο πάτο της παγκόσμιας δημοσιογραφίας, δε ενθυμούμαι να ζήτησες δραμαμίνη...

      Διαγραφή
  2. Η απάντιση της Μελητας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ξέρω ότι υπάρχει εκφοβισμός (τραμπουκισμός) αν έχεις άλλη άποψη. ξεπερνώντας λοιπόν μερικώς τον φόβο θα τολμήσω να εκφραστώ (η κυρία βέβαια δεν το αντιλαμβάνεται λόγω προνομίων)
      εάν άλλοι έκαναν τα ίδια άραγε τι θα λέγατε ;;;
      εύχομαι στην αγαπητή κυρία να εκλεγεί (δεν εκλέχτηκε πριν , την πέρασαν άλλοι μη επώνυμοι, δημοτικός σύμβουλος να αναλάβει αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών για να υπηρετήσει τον τόπο.
      επίσης να αναφέρω ότι με την ανάρτησή της αποκαλύπτω την μείωση του Δημάρχου, παρότι επαινεί σε όλα τον Χρήστο. Απορώ για το πνεύμα που διαχέει, την αποδοχή από την παράταξη του Δημάρχου ανθρώπου που μηδενίζει την θεσμική θέση απλά για να ανεβάσει την ατομική της προβολή. ιδού η Ρόδος (Αλμωπία) ιδού .............. όλοι ζούμε εδώ, όλοι έχουμε παιδιά , όλοι έχουμε ελπίδες για ένα καλλίτερο αύριο.

      Διαγραφή

(3)