Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023

ΟΣΕ: «SOS» από τους μηχανοδηγούς - Ακινητοποιήθηκαν τέσσερα τρένα σε μία εβδομάδα λόγω… κλαδιών

ΟΣΕ: «SOS» από τους μηχανοδηγούς - Ακινητοποιήθηκαν τέσσερα τρένα σε μία εβδομάδα λόγω… κλαδιών
 
 
Σταγόνα στον ωκεανό το περιστατικό με το τρένο στην Κατερίνη. Η γραμμή που δεν έχει ούτε σταθμάρχη, ούτε κλειδούχο.
Αντιμέτωποι με ζητήματα που εγκυμονούν κινδύνους τόσο για την ασφάλεια των εργαζομένων, όσο και των επιβατών βρίσκονται καθημερινά οι μηχανοδηγοί, οι οποίοι προχωρούν σε σοβαρές καταγγελίες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εκτελούν τα δρομολόγια τρένων, με αφορμή τη νέα ακινητοποίηση επιβατικής αμαξοστοιχίας στην Κατερίνη χθες, Τετάρτη (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).

Ειδικότερα, σύμφωνα με το thesstoday.gr, το χθεσινό περιστατικό με το τρένο που ακινητοποιήθηκε μεταξύ Κορινού και Κατερίνης με 58 επιβάτες είναι μόνο μία σταγόνα στον ωκεανό.

Το νέο περιστατικό στην Κατερίνη

Όπως φαίνεται στις παρακάτω εικόνες, ο υαλοπίνακας στην καμπίνα μηχανοδήγησης έσπασε από τα κλαδιά τα οποία έπεφταν στη γραμμή, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων και της βροχόπτωσης. Έτσι λοιπόν οι μηχανοδηγοί αποφάσισαν να ακινητοποιήσουν την αμαξοστοιχία και να προχωρήσουν με πολύ χαμηλές ταχύτητες προς τον σταθμό της Κατερίνης, όπου όλοι οι επιβάτες αναχώρησαν με προορισμό τη Λάρισα, ενώ χρειάστηκε η συνδρομή μηχανής βοηθείας ώστε να επιστρέψει ο συρμός πίσω στη Θεσσαλονίκη.


treno katerini 1

treno katerini 2

Γραμμή χωρίς… σταθμάρχη και κλειδούχο

Μάλιστα, όπως μεταδίδει το τοπικό μέσο επικαλούμενο καλά ενημερωμένες πηγές, στη συγκεκριμένη γραμμή του Σιδηροδρομικού Σταθμού Κατερίνης δεν υπάρχει ούτε σταθμάρχης, ούτε κλειδούχος, ενώ οι μηχανοδηγοί αναγκάστηκαν να προχωρήσουν χωρίς έλξη και χωρίς ρεύμα εξαιτίας βραχυκυκλώματος. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το πρόβλημα με τον καθαρισμό των γραμμών του σιδηροδρομικού δικτύου είναι τόσο σοβαρό, που μάλιστα οι εργαζόμενοι έχουν φτάσει στο σημείο να αποστείλουν από επιστολές μέχρι και εξώδικα προς την εταιρεία, καθώς μόνο την τελευταία εβδομάδα ακινητοποιήθηκαν ακόμη τέσσερις αμαξοστοιχίες.

Δεν βρίσκουν άτομο για… κλάδεμα

Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με το ίδιο μέσο, τα αιτήματά τους δεν εισακούγονται, επισημαίνοντας ότι η απάντηση που λαμβάνουν είναι πως οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν… βρίσκουν άτομο ώστε να καθαριστεί το σιδηροδρομικό δίκτυο, καθώς και ότι αργεί ο διαγωνισμός για την ανάληψη καθηκόντων από κάποιον ενδιαφερόμενο εργολάβο. 

Αναρτήθηκε από: ieidiseis.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)