Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023

Πάτρα: Τέσσερις συλλήψεις για την κατάρρευση τμήματος της γέφυρας

Τραγωδία με πτώση γέφυρας στην Πάτρα  


Σε τέσσερις συλλήψεις για την κατάρρευση τμήματος γέφυρας στην Πάτρα, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας άνθρωπος, προχώρησαν οι αρχές.

Σε τέσσερις συλλήψεις προχώρησαν οι Αρχές για το τραγικό δυστύχημα με την κατάρρευση της γέφυρας στην Πάτρα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η τέταρτη -και τελευταία μέχρι στιγμής- έγινε γνωστή το βράδυ της Κυριακής.

Όσον αφορά τις πρώτες τρεις συλλήψεις, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το tempo24, αφορούσαν άτομα που εργάζονταν την ώρα του δυστυχήματος.

Μέσω ανακοίνωσης, επί του δυστυχήματος τοποθετήθηκε και η κατασκευάστρια εταιρεία όπου, χωρίς να δίνει περαιτέρω λεποτμέρειες, ότι εκτελούσε προγραμματισμένες εργασίες.

"Η ΑΒΑΞ ΑΕ γνωστοποιεί ότι σήμερα Κυριακή 23/7/23 στο 206 χλμ της Εθνικής Οδού Πατρών-Πύργου εκτελούσε προγραμματισμένες εργασίες κατεδάφισης γέφυρας (φορέας κατεύθυνσης προς Πάτρα).

Μετά τη διακοπή των εργασιών και παρά την απαγόρευση της κυκλοφορίας και τα μέτρα που είχαν ληφθεί, στο χώρο βρέθηκαν άτομα μη έχοντα εργασία τα οποία τραυματίστηκαν (ένα από τα οποία θανάσιμα) από τμήματα της γέφυρας που κατέρρευσαν.

H Εταιρεία από την πρώτη στιγμή συνεργάζεται στενά με τις αρχές στο πλαίσιο διερεύνησης του συμβάντος.

Η ΑΒΑΞ ΑΕ εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήριά της στους οικείους του θανόντα και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες τονίζει η εταιρεία.

Το χρονικό του δυστυχήματος

Το μεσημέρι της Κυριακής (23/07) σήμανε συναγερμός σε Πυροσβεστική και ΕΚΑΒ για κατάρρευση τμήματος της γέφυρας στην Περιμετρική Οδό της Πάτρας.

Από την κατάρρευση τραυματίστηκαν άτομα που βρισκόντουσαν κάτω από τη γέφυρα, ένας εκ των οποίων πολύ σοβαρά, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Τραγωδία με πτώση γέφυρας στην Πάτρα
Τραγωδία με πτώση γέφυρας στην Πάτρα INTIME NEWS

Οκτώ είναι, δε, οι τραυματίες που μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία του Αγίου Ανδρέα και του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Ρίου, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση της Πυροσβεστικής.

Προβλήματα στατικής επάρκειας

Οι δίδυμες γέφυρες παρουσίαζαν βλάβες και προβλήματα στατικής επάρκειας. Τα έργα αποκατάστασης ξεκίνησαν το 2021 με κόστος 6.517.287,49 ευρώ για την επισκευή δύο γεφυρών επί της Περιμετρικής (Β601 και Κ635).

Ο Ευθύμης Λέκκας, πρόεδρος του ΟΑΣΠ, μίλησε στην ΕΡΤ επιβεβαιώνοντας ότι η συγκεκριμένη γέφυρα είχε σοβαρά προβλήματα στατικότητας, κάτι που ήταν γνωστό.

«Η γέφυρα αυτή αντιμετώπιζε προβλήματα εδώ και 15 χρόνια. Υπήρχε διαδικασία κατεδάφισης της γέφυρας και κάπου εκεί στη διαδικασία κατεδάφισης έγινε και το θλιβερό δυστύχημα» ανέφερε ο κ. Λέκκας.

Μιλώντας για την κατάσταση των γεφυρών στη χώρα τόνισε ότι το τελευταίο διάστημα γίνονται προσπάθειες στον ΟΑΣΠ για να τεθούν οι προδιαγραφές αντισεισμικού ελέγχου των γεφυρών προκειμένου να είναι ασφαλείς. «Μαζί με το τεχνικό επιμελητήριο γίνεται μια προσπάθεια να ελέγξουμε όλες τις γέφυρες» ανέφερε, λέγοντας ότι η συγκεκριμένη γέφυρα στην Περιμετρική Οδό της Πάτρας, στην περιοχή Χάρανδρο, ήταν μια ειδική περίπτωση.

Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)