Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023

Η κακοκαιρία σαρώνει Καρδίτσα - Λάρισα: Στα όρια τα ποτάμια - Απαγόρευση κυκλοφορίας και απεγκλωβισμοί

Η κακοκαιρία σαρώνει Καρδίτσα - Λάρισα: Στα όρια τα ποτάμια - Απαγόρευση κυκλοφορίας και απεγκλωβισμοί
 
 
 
 
Πλημμυρισμένοι δρόμοι και απεγκλωβισμοί σε Καρδίτσα και Φάρσαλα λόγω της κακοκαιρίας. Ήχησε το 112 για απαγόρευση κυκλοφορίας.
Μηνύματα του 112 εστάλησαν στους κατοίκους της Καρδίτσας και των Φαρσάλων ειδοποιώντας τους ότι απαγορεύεται η κυκλοφορία στις περιοχές τους λόγω της εξέλιξης επικίνδυνων φαινομένων από την κακοκαιρία Daniel.

Ειδικότερα τα μηνύματα αναφέρουν:

«Με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας απαγορεύεται η κυκλοφορία στο νομό Καρδίτσας και στην ευρύτερη περιοχή Φαρσάλων λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων».

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας Κ. Νούσιου τα ποτάμια περίπου στις 5 τα ξημερώματα βρίσκονται στα όρια τους. Η Καρδίτσα έχει δεχθεί συνολικά 300 χιλιοστά νερό.

Η ανακοίνωση της Π.Ε. Καρδίτσας:

«Η στάθμη των ποταμών στην ΠΕ Καρδίτσας βρίσκεται σε οριακό σημείο. Με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας απαγορεύεται η κυκλοφορία σε όλη την ΠΕ Καρδίτσας, λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Ακολουθείστε πιστά τις οδηγίες των Αρχών. Ενημερωθείτε από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Μείνετε σε ετοιμότητα για την ατομική σας προστασία και τη διασφάλιση των περιουσιών σας.»



Εγκλωβισμένοι στη Χάλκη Λάρισας

Οι σφοδρές βροχοπτώσεις και τα πλημμυρικά φαινόμενα που ακολούθησαν μετέτρεψαν τεράστιες εκτάσεις σε λίμνες και δρόμους σε ποτάμια, αφήνοντας πολλούς ανθρώπους εγκλωβισμένους.

«Είναι μια δύσκολη ημέρα για τη Λάρισα. Η Χάλκη, ένα χωριό 12 χλμ. έξω από την πόλη, είναι εγκλωβισμένο από τα νερά, όλοι οι κάτοικοι είναι εγκλωβισμένοι εντός των σπιτιών τους, δεν υπάρχει η δυνατότητα να βγουν», είπε μιλώντας στο MEGA, η Νικολέτα Μπούρνοβα, κάτοικος Λάρισας.

Όπως καταγγέλλει, περίπου στις 03.30 η ώρα το βράδυ ειδοποιήθηκαν από τη δημοτική αρχή να προετοιμαστούν για πιθανό ενδεχόμενο εκκένωσης.

«Οι κάτοικοι ενημερωθήκαμε ότι θα πρέπει να προετοιμαστούμε για πιθανό ενδεχόμενο εκκένωσης μέσα ένα τέταρτο, χωρίς όμως, όπως διαπιστώσαμε στη συνέχεια, να υπάρχει και σχέδιο εκκένωσης, παρά μόνο προειδοποίηση», κατήγγειλε η ίδια.

Όπως σημείωσε, «με ρίσκο της ζωής και της οικογένειάς μας» αποφάσισαν να εγκαταλείψουν το χωριό, παρά το γεγονός ότι οι δρόμοι ήταν πλημμυρισμένοι.

«Οι περισσότεροι άνθρωποι, το 90%, είναι εγκλωβισμένοι στο χωριό», κατέληξε.

Οι κλειστοί δρόμοι

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, ισχύουν οι κάτωθι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στον Αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, από τον Α/Κ Νίκαιας (χ.θ. 348+106) έως τη χ.θ. 323+439, μέχρι την ύφεση των καιρικών φαινόμενων.
– Τα οχήματα που κινούνται επί της Π.Α.Θ.Ε. στην κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Αθήνα θα εκτρέπονται στον Α/Κ Νίκαιας και μέσω της περιφερειακής οδού Τρικάλων θα εισέρχονται στην Ε.Ο. Λάρισας – Τρικάλων και ακολούθως στον Αυτοκινητόδρομο Ε-65.

Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην Εθνική Οδό Λάρισας – Φαρσάλων και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας από τα όρια της Δημοτικής Κοινότητας Νίκαιας (χ.θ.8+000) έως τα Φάρσαλα, μέχρι την ύφεση των καιρικών φαινόμενων.

Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην Επαρχιακή Οδό Αχιλλείου – Καλαμακίου από τα όρια της Τοπικής Κοινότητας Αχιλλείου έως τα όρια της Τοπικής Κοινότητας Καλαμακίου, μέχρι την ύφεση των καιρικών φαινόμενων.

Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο του Δήμου Φαρσάλων, μέχρι την ύφεση των καιρικών φαινόμενων.

Εξαιρούνται:

  • Τα οχήματα οδικής βοήθειας
  • Τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης

Επίσης, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των τρένων στη γραμμή Λιανοκλάδι - Λάρισα.

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)