Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023

Blue Horizon: Πέταξαν τον 36χρονο στη θάλασσα και συνέχισαν το ταξίδι - Τα βίντεο που σοκάρουν και τα ψέματα στους επιβάτες

Blue Horizon: Πέταξαν τον 36χρονο στη θάλασσα και συνέχισαν το ταξίδι - Τα βίντεο που σοκάρουν και τα ψέματα στους επιβάτες
 
 
 
Κτηνωδία στον Πειραιά. Μέλη του πληρώματος έσπρωξαν και πέταξαν 36χρονο από τον καταπέλτη του Blue Horizon. Ανακοίνωση - ντροπή από την εταιρεία.
Ένα συμβάν που δεν χωράει ανθρώπινος νους εκτυλίχθηκε στο λιμάνι του Πειραιά το βράδυ της Τρίτης (5/9) όταν μέλη του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon σπρώχνουν και πετούν στην θάλασσα έναν 36χρονο, ο οποίος έτρεξε να μπει σε αυτό, με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του.

Όπως φαίνεται σε βίντεο, ο 36χρονος ανεβαίνει στον καταπέλτη του πλοίου - ο οποίος σημειωτέον δεν είχε σηκωθεί ακόμη - και οι άνδρες του πληρώματος προκειμένου να τον απομακρύνουν, τον σπρώχνουν επίμονα, πέφτει στο νερό και χάνει τη ζωή του.

Στη συνέχεια το πλοίο προχωρά σε μία ανακοίνωση εξοργιστική, με το πλήρωμα να αποποιείται τις ευθύνες και το πλοίο... να αναχωρεί από το λιμάνι: «Ενημερώνουμε τους κυρίους επιβάτες ότι η καθυστέρηση απόπλου του πλοίου οφείλεται σε περιστατικό που έγινε στο λιμάνι του Πειραιά. Το πλοίο δεν έχει καμία ευθύνη για το συμβάν. Ευχαριστούμε για την κατανόηση».

Λίγο αργότερα δίνεται εντολή να επιστρέψει στον Πειραιά, με τις Αρχές να συλλαμβάνουν τον καπετάνιο και άλλους τρεις για το συμβάν. Έπειτα από ώρες η εταιρεία άλλαξε το πλήρωμα και το πλοίο ξεκίνησε και πάλι για Κρήτη, μετά τις καταθέσεις των επιβατών.

Το απίστευτο αυτό τραγικό περιστατικό ήρθε να ανατρέψει την πρώτη πληροφορία ότι ο νεαρός πήδηξε στο πλοίο και δεν κατάφερε να πατήσει στον καταπέλτη, καθώς σε βίντεο που κυκλοφόρησαν φαίνεται ξεκάθαρα ότι τον πέταξαν στην θάλασσα.


Επίσης, επιβάτες από διπλανό ελλιμενισμένο πλοίο που είδαν το περιστατικό κάλεσαν το λιμενικό σώμα προκειμένου να καταγγείλουν το περιστατικό, καθώς ο 36χρονος βρισκόταν στο νερό περιπου για 30 με 40 λεπτά.

Αυτό που κάνει ακόμα πιο προκλητική τη στάση του πλοίου είναι η απόπειρα του πληρώματος να αποσιωπήσει το περιστατικό και να αποκρύψει τις ευθύνες του πληρώματος που έσπρωξαν από τον καταπέλτη τον 36χρονο επιβάτη που βρήκε τραγικό θάνατο.

Πάντως ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για τον 36χρονο αυτό που συζητείται στα social media πως δεν γίνεται να έγινε αυτή η αποτρόπαια πράξη, για ένα εισιτήριο, καθώς όπως όλοι όσοι έχουν ταξιδέψει με πλοία γνωρίζουν, το εισιτήριο για τον επιβάτη ή το αυτοκίνητο μπορεί να εκδοθεί και εν πλω, μέσα στο λογιστήριο του πλοίου.

Η ανακοίνωση της Attica Group

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Attica Group, δηλώνοντας συγκλονισμένη για τον τραγικό θάνατο του 38χρονου κατά τον απόπλου του πλοίου Blue Horizon από το λιμάνι του Πειραιά.

Επίσης η Attica Group ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με κάθε αρμόδια Αρχή για την πλήρη διαλεύκανση του περιστατικού.

Η ανακοίνωση της Attica Group έχει ως εξής: «Η Διοίκηση της Attica Group, συγκλονισμένη από το τραγικό περιστατικό που έλαβε χώρα στο λιμένα Πειραιά, δηλώνει ότι συνεργάζεται με κάθε αρμόδια Αρχή για την πλήρη διαλεύκανση του συμβάντος»

Σημειώνεται πως για το τραγικό συμβάν διεξάγεται προανάκριση από το Λιμενικό. Με εντολή εισαγγελέα, συνελήφθησαν τα δυο μέλη του πληρώματος που ήταν στον καταπέλτη, ο καπετάνιος του πλοίου και ο αξιωματικός καταστρώματος.

Βαρβιτσιώτης: Θα αποδοθούν οι ευθύνες

Τη θλίψη του για το περιστατικό που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης (5/9) στο λιμάνι του Πειραιά με τον θάνατο του 36χρονου στον καταπέλτη του πλοίου «Blue Horizon» εξέφρασε ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Όπως τόνισε σε ανάρτησή του, γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες από το Λιμεναρχείο Πειραιά για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση ευθυνών.

Αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει το περιστατικό

Αυτόπτης μάρτυρας μίλησε στην ΕΡΤ για όσα συνέβησαν:

«Ο άνθρωπος ήταν μέσα στο πλοίο και μάλλον δεν είχε εισιτήριο. Τον έσπρωχνε ο τύπος με το λευκό πουκάμισο. Έκανε δύο τρεις προσπάθειες ο άλλος να μπει μέσα στο πλοίο. Την ώρα που ξεκινούσε ο καταπέλτης να φύγει, έφευγε ξεκόλλαγε και αυτός συνέχιζε και τον έσπρωχνε. Φώναζαν: τι κάνεις, τι κάνεις; Έπεσε ο άνθρωπος στη θάλασσα.

Τον έριξες επί τόπου, κοιτάς ψυχρά έναν άνθρωπο στη θάλασσα και την ώρα που τον παίρνει η δίνη και τον τραβάει μέσα γυρνάς και λες φεύγουμε χωρίς να κάνεις μια προσπάθεια. Να του πετάξεις ένα σωσίβιο. Να πεις: σταμάτα το πλοίο, έπεσε άνθρωπος, πνίγεται να τον σώσουμε. Τίποτα σαν να μη συμβαίνει τίποτα, ξεκίνησε το πλοίο, έφυγε.

Μετά από λίγο βγήκε στην επιφάνεια, είχε πνιγεί κατευθείαν. Τον γύρναγε μέσα η θάλασσα και μετά από λίγο τον χάσαμε. Πήρα το λιμεναρχείο, είχαν πάρει και άλλα άτομα και μετά από λίγο μας γύρισαν πίσω.

Το πλήρωμα έλεγε ότι πήγε να προλάβει το πλοίο και έπεσε μόνος του. Αλλά δεν έγινε αυτό».

 Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)