Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024

Στους Ταγαράδες Θέρμης η έκταση που θα χτιστεί το νέο αθλητικό κέντρο του ΠΑΟΚ

 ΠΑΟΚ, γήπεδο

 

Στην περιοχή των Ταγαράδων του δήμου Θέρμης, βρίσκεται η έκταση των 150 στρεμμάτων που η οικογένεια Σαββίδη αγόρασε για να χτιστεί το νέο αθλητικό κέντρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Το πρωί τελέστηκε αγιασμός και μπήκε και η ταμπέλα «προπονητικό κέντρο ΠΑΕ ΠΑΟΚ» από τον αντιπρόεδρο και επικεφαλής του πρότζεκτ, Αγγελο Αναστασιάδη που «έτρεξε» για να βρεθούν τα στρέμματα.

Παρουσία στελεχών της ΠΑΕ και του ΑΣ ΠΑΟΚ, ποδοσφαιριστών και βετεράνων του συλλόγου, καθώς και στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως ο περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και ο δήμαρχος Θέρμης, Θόδωρος Παπαδόπουλος, ο Αναστασιάδης έστειλε το
μήνυμα του Ιβάν Σαββίδη και έδωσε μερικές λεπτομέρειες για το φιλόδοξο πρότζεκτ.
 

«Ο Ιβάν Σαββίδης ευχαριστεί όλους αυτούς που για έναν χρόνο και παραπάνω προσέφεραν στο να αποκτηθεί αυτός ο χώρος για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Για μένα προσωπικά, αυτό ήταν ένα όνειρο ζωής. Από τη στιγμή που αυτός ο άνθρωπος το κάνει πραγματικότητα, δεν έχω λόγια να περιγράψω το τι αισθάνομαι. Θέλω να πω ότι δαπανήθηκαν πάρα πολλά χρήματα γι' αυτόν τον χώρο.»

»Από έναν άνθρωπο που θέλει να κάνει τον ΠΑΟΚ μεγάλο. Έναν έντιμο άνθρωπο που με τον δικό του τρόπο θέλει να κάνει τον ΠΑΟΚ μεγάλο. Αυτό θέλω να το τονίσω εγώ. Ο Ιβάν Σαββίδης έχει πολύ καθαρές σκέψεις. Όχι μόνο για τον ΠΑΟΚ, αλλά και για την Ελλάδα. Δυστυχώς, αυτόν τον άνθρωπο που είναι με την εκκλησία και τον θεό, προσπαθούν με οποιονδήποτε τρόπο να τον μειώσουν και να περάσουν λάθος μηνύματα για ότι έχει προσφέρει όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην εκκλησία. Για μια ακόμη φορά θέλω να μεταφέρω τις ευχαριστίες του. Αυτό το μέρος εδώ θα μεγαλουργήσει. Θα γίνει ένα αθλητικό κέντρο που δεν υπάρχει στα Βαλκάνια και θα είναι το καλύτερο της Ευρώπης».

Ο α' αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Μάκης Γκαγκάτσης, τόνισε ότι το προπονητικό είναι το «σπίτι» του συλλόγου και επόμενο σχέδιο του προέδρου της ΠΑΕ, είναι η κατασκευή της Νέας Τούμπας», προσθέτοντας: «όπως δεν γνώριζε κανείς για το προπονητικό κέντρο και έγιναν όλα γρήγορα, έτσι ακριβώς θα μάθετε και για τη Νέα Τούμπα». Από την πλευρά του, ο αρχηγός της ομάδας, Αντρέ Βιεϊρίνια υπογράμμισε ότι «το αθλητικό κέντρο είναι στο καλύτερο σημείο» και πρόσθεσε: «είμαστε χαρούμενοι γι' αυτό που έκανε ο Ιβάν Σαββίδης. Είναι ένα πολύ σημαντικό εγχείρημα για τους ποδοσφαιριστές, ο χώρος εδώ είναι πολύ μεγάλος για να φτιαχτεί κάτι και για τις ακαδημίες που είναι από τις καλύτερες στην Ευρώπη, θα βελτιώσει και τα νέα παιδιά που θα στελεχώσουν τον ΠΑΟΚ στο μέλλον».

Οι εργασίες για το νέο αθλητικό κέντρο θα αρχίσουν άμεσα με στόχο η πρώτη φάση υλοποίησης να έχει ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια. Η άμεση προτεραιότητα είναι να δημιουργηθούν οι εγκαταστάσεις που είναι απαραίτητες για να μετακομίσει η πρώτη ομάδα από τη Νέα Μεσημβρία (θα εξακολουθήσει να χρησιμοποιείται ως αθλητικό κέντρο της γυναικείας ομάδας), ενώ στην συνέχεια υπάρχει σκέψη να χτιστεί και ξενώνας/ξενοδοχείο για την φιλοξενία ομάδων από το εξωτερικό για χειμερινή προετοιμασία.

Ο δήμαρχος Θέρμης, Θόδωρος Παπαδόπουλος, αποκάλυψε ότι υπάρχει και διπλανή έκταση 220 στρεμμάτων και μελλοντικά θα ενοποιηθεί με αυτή του ΠΑΟΚ, ενώ τόνισε ότι αυτό που προέχει να γίνει άμεσα είναι να αλλάξουν οι όροι χρήσης των στρεμμάτων. Παράλληλα τόνισε ότι η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα αναλάβει να συνδέσει την έκταση με την εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Μουδανίων. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)