Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024

Μητσοτάκης στο Bloomberg: Νόμος του κράτος τον Φεβρουάριο ο γάμος ομόφυλων ζευγαριών

Μητσοτάκης στο Bloomberg: Νόμος του κράτος τον Φεβρουάριο ο γάμος ομόφυλων ζευγαριών
 

 «Ο γάμος ομόφυλων ζευγαριών θα συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο την επόμενη εβδομάδα», γνωστοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τον χρονικό ορίζοντα κατάθεσης και ψήφισης του νομοσχεδίου για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών γνωστοποίησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg, στη διάρκεια της οποίας έκανε αναφορά στην ελληνική οικονομία και στα νέα μέτρα κατά της ακρίβειας.

«Πιστεύω ότι θα είναι μια πολύ καλή χρονιά για την ελληνική οικονομία. Η οικονομία αναπτύσσεται καλύτερα από τον μέσο όρο της Ε.Ε. και για αυτό η χώρα μπορεί να προσελκύσει πολλές ξένες επενδύσεις. Υπάρχουν ανησυχίες, αλλά είμαι αισιόδοξος», είπε ο κ. Μητσοτάκης στη δημοσιογράφο Francine Lacqua από το Νταβός όπου βρίσκεται για τις εργασίας του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

«Έχουμε ένα βιώσιμο momentum. Αναπτυσσόμαστε πιο γρήγορα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Θα έχουμε πολλές ξένες επενδύσεις […] Είμαστε προ ενός μακράς διαρκείας αναπτυξιακού κύκλου. Είμαι αρκετά αισιόδοξος. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε να παράγουμε υγιή πρωτογενή πλεονάσματα, να μειώνουμε το χρέος και να συνεχίσουμε να αναπτυσσόμαστε. Αλλάξαμε την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό. Η Ελλάδα είναι μια επιτυχημένη οικονομία και προσελκύει ενδιαφέρον» 
συνέχισε ο πρωθυπουργός.

«Τα ελληνικά spreads είναι κοντά στα ισπανικά ποιος το περίμενε μετά τα χρόνια της οικονομικής κρίσης. Υπάρχουν γεωπολιτικοί κίνδυνοι, υπάρχει και το θέμα της ακρίβειας αλλά είμαι αισιόδοξος» συμπλήρωσε.

«Νόμος του κράτους τον Φεβρουάριο ο γάμος ομόφυλων ζευγαριών»

«Είμαι σίγουρος ότι θα περάσει το νομοσχέδιο των ομόφυλων ζευγαριών» είπε επίσης ο πρωθυπουργός λέγοντας ότι «θα συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο την επόμενη εβδομάδα. Θα γίνει νόμος τους πρώτους μήνες του Φεβρουαρίου. Αυτά είναι σημαντικά θέματα για πολλούς ανθρώπους, γι’ αυτό και δεν επέβαλα κομματική πειθαρχία. Δεν πρέπει να διχάσει την κοινωνία, γι’ αυτό έχουμε και έναν υγιή διάλογο. Αλλά πρέπει να προστατευθούν τα δικαιώματα των παιδιών που ήδη υπάρχουν. Και νομίζω ότι θα ψηφιστεί από το Κοινοβούλιο».

Ερωτηθείς για τις υπάρχουσες γεωπολοτικές κρίσεις ο Έλληνας πρωθυπουργός επισήμανε ότι η χώρα μας είναι «πυλώνας σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο σε μια ταραγμένη περιοχή. Υπάρχει ανησυχία για τις γεωπολιτικές εξελίξεις και κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να μην επεκταθεί η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή. Και εκτιμώ ότι στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Φεβρουαρίου θα εγκρίνουμε τα 50 δισ. για την Ουκρανία».

Τι είπε για το πωλητήριο στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

O κ. Μητσοτάκης ρωτήθηκε και για την πώληση του 30% του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» και απάντησε ότι «αυτό θα γίνει τους πρώτους μήνες του 2024. Έχουμε πουλήσει και μετοχές από τις τράπεζες μας, θα πουληθεί και ένα σημαντικό μέρος της Τράπεζας Πειραιώς. Αλλά βλέπω και νέες εγγραφές στο Χρηματιστήριο της Αθήνας. Η Αθήνα είναι ένας προορισμός καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Στοχεύουμε σε αγορές υψηλών εισοδημάτων. Αλλά όσα χτίζονται πρέπει να είναι βιώσιμα».

Ειδικά, δε, για τις τράπεζες ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «θα πρέπει να περιμένετε σύντομα νέα για την Τράπεζα Πειραιώς. Πέρυσι η Eurobank ιδιωτικοποιήθηκε πλήρως και οι εξελίξεις στην Εθνική Τράπεζα ήταν επιτυχημένες. Θα είναι ένα σημαντικό ποσοστό της Τράπεζας Πειραιώς. 

Πηγή: ieidiseis.gr

2 σχόλια:

  1. Το Σαμαρά να βέλη στη θέση του και όποιον κρυφό ακροδεξιό ζορίζεται. Άλλαξαν οι εποχές: αγαπάς την Ελλάδα ; Παράτα τα εγκόσμια και γίνε μοναχός στο Άγιο Όρος . Τα υπόλοιπα είναι υποκρισίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)