Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024

Μητσοτάκης: Επιστροφή του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο και το 2024

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 

 


 

Ο πρωθυπουργός στη Βουλή αναφέρθηκε σε μέτρα στήριξης των αγροτών, με στόχο να τους πείσει να μην κλείσουν τις εθνικές οδούς με μπλόκα.

Σε ανακοινώσεις νέων μέτρων για τους αγρότες προέβη από τη Βουλή ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με το βλέμμα στα μπλόκα.

Ο πρωθυπουργός ειδικότερα ανακοίνωσε σε συνεννόηση με υπουργείο Οικονομικών η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο θα επεκταθεί και για το 2024. Τόνισε ότι αυτό το μέτρο αφορά 82 εκ ακόμη.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε επίσης ότι:

  • Οι αποζημιώσεις ΕΛΤΑ ολοκληρώνονται στο επόμενο τρίμηνο
  • Θα δοθούν ακόμη 43 εκ ευρώ από το αγροτικό ευρωπαϊκό αποθεματικό
  • Η κρατική αρωγή φτάνει το 70% της ζημιάς σε πάγια και εξοπλισμό, αλλά πρέπει να προσδιοριστεί πρώτα το ύψος της ζημιάς
  • Το ποσό της πρώτης αρωγής αυξάνεται από 2.000 και 4.000 σε 5.000 και 10.000. Από εβδομάδα ανοίγει δε ο δεύτερος κύκλος.

“Πείτε μου ένα Θεσσαλό, που να πληρεί τις προϋποθέσεις και να μην έχει πάρει την πρώτη αρωγή. 30.000 αγρότες δήλωσαν ζημιές στον ΕΛΓΑ, αλλά φάκελο έχουν υποβάλει 1.400. Πρέπει να προχωρήσουν σε κατάθεση δικαιολογητικών μέχρι τέλη Φεβρουαρίου”, επισήμανε στο σημείο αυτό ο πρωθυπουργός και τόνισε: “Θέλουμε να είμαστε γρήγοροι, αλλά τσάμπα χρήμα δεν πρόκειται να μοιράσουμε”.

Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)