Παρασκευή 24 Μαΐου 2024

Ανδρουλάκης: Εξαιρετική ευκαιρία η 9η Ιουνίου να δοθεί απάντηση στην αλαζονεία του 41%

 Ανδρουλάκης: Εξαιρετική ευκαιρία η 9η Ιουνίου να δοθεί απάντηση στην αλαζονεία του 41%

 
 
Ως «εξαιρετική ευκαιρία» χαρακτήρισε τις εκλογές της 9ης Ιουνίου ο Νίκος Ανδρουλάκης προκείμενου να δοθεί μια απάντηση των πολιτών στην αλαζονεία του 41% της ΝΔ .

Παράλληλα υποστήριξε ότι, με την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, η Ελλάδα όχι μόνο δεν συγκλίνει με τους ευρωπαϊκούς δείκτες, αλλά συνεχώς αποκλίνει, με αποτέλεσμα οι Έλληνες πολίτες να έχουν τη δεύτερη χαμηλότερη στην Ευρώπη των 27.

Όπως επισήμανε, μετά από τις τελευταίες εθνικές εκλογές, από τον Ιούλιο του 2023 έως σήμερα, δεν υπάρχει έστω ένας μήνας που οι ανατιμήσεις στα τρόφιμα στην Ελλάδα να είναι χαμηλότερες από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, προειδοποιώντας πως τα επακόλουθα αυτής της πραγματικότητας είναι πολλαπλά, σε υπογεννητικότητα, δημογραφικό, δομές του ασφαλιστικού και μειωμένη παραγωγικότητα.

Παράλληλα, άσκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι οι μεροληπτικές επιλογές που κάνει, οδηγούν στην ανησυχητική αύξηση των ανισοτήτων.

Όπως εξήγησε, από τη μια πλευρά έχουν μειωθεί οι φόροι που πληρώνουν οι μερισματούχοι, που φορολογούνται πλέον με τον δεύτερο χαμηλότερο συντελεστή στον ΟΟΣΑ και όσοι κληροδοτούν μεγάλες (κινητές και ακίνητες) περιουσίες.

Από την άλλη, φόρο πληρώνει πλέον ακόμη και ο μισθωτός με τον βασικό-εισαγωγικό μισθό των 830 μικτά, καθώς δεν έχει τιμαριθμοποιηθεί η φορολογική κλίμακα και παραμένει ίδιο το αφορολόγητο όριο των μισθωτών και συνταξιούχων, ενώ επίσης, οι φορολογικές επιβαρύνσεις για τις οικογένειες με παιδιά στην Ελλάδα συνεχίζουν και το 2023 να βρίσκονται πολύ πάνω από τον μέσο όρο των χωρών του ΟΟΣΑ.

Σε σχέση με την αύξηση των μισθών, για την οποία αναφέρθηκε εκτενώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Νίκος Ανδρουλάκης υπογράμμισε πως οι ονομαστικές αυξήσεις για τις οποίες πανηγυρίζει ο πρωθυπουργός δεν επαρκούν για να καλύψουν την απώλεια εισοδήματος από την ανεξέλεγκτη ακρίβεια.

Επίσης, σε σχέση με την επιστολή του πρωθυπουργού στην πρόεδρο της κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, ανέφερε πως μετά από τρία χρόνια λεηλασίας των εισοδημάτων και 30 αναποτελεσματικά μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση, η εν λόγω επιστολή είναι ομολογία αποτυχίας. 

Πηγή: dnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)