Παρασκευή 24 Μαΐου 2024

Τι είναι ο «φόρος αμαρτίας» που διαψεύδει ο Άδωνις

 Τι είναι ο «φόρος αμαρτίας» που διαψεύδει ο Άδωνις

 

 Ένας μικρός χαμός έχει γίνει από το πρωί με την δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος αποκάλυψε ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει εισηγηθεί για την Ελλάδα «φόρο αμαρτίας».

Όπως είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης ο φόρος αυτός είναι υπαρκτός σε πολλές χώρες και είναι ο φόρος που επιβάλεται στα ότι έχει πολλή ζάχαρη, πολύ αλάτι, στο αλκοόλ και στον καπνό.  

Απάντηση σε δημοσίευμα της Αυγής ότι εξετάζεται η υποβολή «φόρου αμαρτίας» προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η Υγεία έδωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας μιλώντας στο Open.

Η εφημερίδα υποστήριξε ότι εξετάζεται η επιβολή του συγκεκριμένου φόρου που θα αφορά αγαθά τα οποία θεωρούνται επιβλαβή για την υγεία με σκοπό, αφενός, να μειωθεί η κατανάλωσή τους από τον πληθυσμό και, αφετέρου, να βρεθεί πηγή εσόδων για το σύστημα Υγείας. Πρόκειται για ρύθμιση που υποστηρίζουν φορείς όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

«Με έχετε ακούσει εμένα να λέω ποτέ τέτοιο πράγμα; Έχω εγώ αρμοδιότητα να βάζω φόρους; Δεν έχω αρμοδιότητα ούτε να βάζω, ούτε να βγάζω, γενικά δεν έχω αρμοδιότητα στους φόρους», σημείωσε ο υπουργός.

Επεσήμανε παράλληλα ότι «σε πολλές χώρες υπάρχει τέτοιος φόρος. Ονομάζεται ο «φόρος της αμαρτίας». Μπαίνει συνήθως στη ζάχαρη, στο αλάτι, στο αλκοόλ και στον καπνό. Και υπάρχουν απόψεις, π.χ. ο ΠΟΥ το έχει εισηγηθεί και για την Ελλάδα και για άλλες χώρες, να μπει τέτοιος φόρος σε όλα έχουν υπερβολικό αλάτι, υπερβολική ζάχαρη, υπερβολικό αλκοόλ, καπνό», συμπλήρωσε. 


Πηγή: dnews.gr

1 σχόλιο:

  1. Αν βάλεις φόρο ηλιθιότητας στο 41τακατό θα εξαλειφθεί το χρέος.
    🤣🤣🤣

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)