Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024

Στους 20 πλέον οι βουλευτές της ΝΔ που δεν ψηφίζουν Σακελλαροπούλου, πυρά Κακλαμάνη

 eurokinissi

 
Ο Μητσοτάκης στη Σακελλαροπούλου, ο Κακλαμάνης προειδοποιεί για μπλόκο «αρκετών βουλευτών» - «Δεν θα πάρει μόνος του την απόφαση ο Πρωθυπουργός» δηλώνει ο Αντιπρόεδρος της Βουλής - Γιατί δεν ενημερώνει την ΠτΔ ο Μητσοτάκης.

 Γράφει ο Βασίλης Σκουρής

Είκοσι τουλάχιστον βουλευτές της ΝΔ φέρονται αποφασισμένοι να μην υπερψηφίσουν την Κατερίνα Σακελλαροπούλου για μια νέα θητεία για την Προεδρία της Δημοκρατίας, εφόσον αποτελέσει την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στα «Παραπολιτικά», τόνισε ότι «υπάρχει αρκετός αριθμός συναδέλφων που έχουν καταλήξει σε κάποια απόφαση σχετικά με την ανανέωση της θητείας της κ. Σακελλαροπούλου, αυτός όμως πρέπει να συζητηθεί όταν θα έρθει η ώρα».

Ο τέως αντιπρόεδρος της Βουλής και «γαλάζιος» βουλευτής προχώρησε μάλιστα σε μια ακόμα προειδοποίηση προς τον πρωθυπουργό ότι δεν μπορεί να αποφασίσει μόνος του το πρόσωπο που θα προτείνει, αλλά θα πρέπει προηγουμένως να διαβουλευτεί με την Κοινοβουλευτική Ομάδα!

«Αυτή τη φορά η πρόταση για το όποιο πρόσωπο για Πρόεδρο Δημοκρατίας, είτε αφορά ανανέωση για την κ. Σακελλαροπούλου είτε αφορά για κάποιο άλλο πρόσωπο, η Κοινοβουλευτική Ομάδα θα έχει λόγο πριν φτάσουμε στην ψηφοφορία και αυτό έχει γίνει απολύτως σαφές», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νικήτας Κακλαμάνης.

Να σημειώσουμε εδώ πως ιστορικά ο εκάστοτε πρωθυπουργός χειρίζεται αποκλειστικά το θέμα του προσώπου που θα προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Τώρα οι «γαλάζιοι» βουλευτές προειδοποιούν τον πρωθυπουργό ότι αυτό δεν αποτελεί πλέον προνομία του, αλλά θα πρέπει να το συζητήσει προηγουμένως με την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η νέα παρέμβαση του Νικήτα Κακλαμάνη έγινε λίγο πριν ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκεφθεί την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την καθιερωμένη πλέον συνάντησή τους και προφανώς, ανεξαρτήτως του τι λέγεται δημοσίως ή και μεταξύ τους, το κλίμα στις μεταξύ τους σχέσεις είναι βαρύ.

Όπως, άλλωστε, είχαν αποκαλύψει τα «Παιχνίδια Εξουσίας», σε δείπνο στο σπίτι της Άννας Ροκοφύλλου μετά την προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ στο Σύνταγμα στις 7 Ιουνίου, ο πρωθυπουργός είχε εξομολογηθεί στους συνδαιτημόνες του, ότι δεν μπορεί πλέον να προτείνει την κυρία Σακελλαροπούλου για μια δεύτερη θητεία γιατί γνωρίζει πως βουλευτές της ΝΔ δεν θα την ψηφίσουν, χρησιμοποιώντας ως προηγούμενο τη δική του στάση, όταν δεν ψήφισε τον Προκόπη Παυλόπουλο που ήταν πρόταση της ΝΔ!

Είναι δε εντυπωσιακό πως δεν ενημερώνεται παρασκηνιακά για την απόφαση αυτή η Πρόεδρος. Όχι γιατί το Μαξίμου είναι υποχρεωμένο να το πράξει, αλλά κυρίως για το «επιχείρημα» που εξηγεί γιατί δεν το πράττει που κυκλοφορεί στο παρασκήνια, πως δηλαδή αν η Πρόεδρος πληροφορηθεί ότι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφια θα διαφοροποιείται και θα δημιουργεί προβλήματα στην κυβέρνηση! Γεγονός που δείχνει έλλειψη σεβασμού τόσο στο πρόσωπο όσο και στο θεσμό! 

Πηγή: dnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)