Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024

Πύρινα μέτωπα σε αρκετές περιοχές της χώρας

 fotia

 

 Μεγάλες μάχες με τις φωτιές στις Ερυθρές Αττικής, στο όρος Όρβηλος και στο όρος Πάικο • Ισχυρή κινητοποίηση στα Αμπελάκια • Δασική φωτιά και στο Καστράκι Αρκαδίας

Φωτιά ξέσπασε στις Ερυθρές Αττικής το μεσημέρι της Παρασκευής, με την πυροσβεστική να πραγματοποιεί μεγάλη κινητοποίηση για την κατάσβεσή της. Η φωτιά ξέσπασε υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες στις 13:00 και κατακαίει δασική έκταση. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 99 πυροσβέστες με πέντε πεζοπόρα τμήματα και 24 οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις δύο αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει και στη Ροδόπη, στην περιοχή Αμπελάκια. Εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους και έχει σημάνει συναγερμός στη Πυροσβεστική με εναέρια μέσα να επιχειρούν. Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Αμπελάκια. Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 5 αεροσκάφη, 1 ελικόπτερο, ενώ παρέχεται συνδρομή από μηχάνημα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.  

Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση στο Καστράκι Αρκαδίας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 12.30 και δεν απειλεί μέχρι στιγμής κάποιον οικισμό. Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 37 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 9ης ΕΜΟΔΕ, 13 οχήματα, 6 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ.

Λίγο μετά τις 11, χθες το βράδυ, ξέσπασε φωτιά στο όρος Όρβηλος, πάνω από το Αχλαδοχώρι, του δήμου Σιντικής. Η πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη έως αυτή την ώρα, χωρίς να απειλεί κατοικημένες περιοχές. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Σιντικής Βασίλη Τσαβλίδη, που μίλησε το πρωί στην ΕΡΤ Σερρών, η φωτιά προκλήθηκε από κεραυνό και κατακαίει πεύκα σε δύσβατο σημείο, σε υψόμετρο πάνω από 1.200 μέτρα. Υπήρξε άμεση κινητοποίηση της πυροσβεστικής, του στρατού, της αστυνομίας και εθελοντών και το εύρος της έχει περιοριστεί. Στην περιοχή επιχειρούν 10 πυροσβέστες με τρία οχήματα και από τις πρώτες πρωϊνές ώρες σήμερα κάνει ρίψεις νερού από αέρος ένα ελικόπτερο. 

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι δυνάμεις πυρόσβεσης στο όρος Πάικο για να αντιμετωπίσουν την πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το βράδυ σε δύσβατη δασική έκταση στην περιοχή «Κρανιά». Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν οι ρίψεις νερού από δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη, ενώ από το έδαφος επιχειρούν είκοσι πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 2ης ΕΜΟΔΕ και πέντε οχήματα. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμουν οχήματα των ΟΤΑ και μηχανήματα έργου του Στρατού. Η φωτιά εκδηλώθηκε πιθανότατα ύστερα από πτώση κεραυνού.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)