Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024

Οι πρώτες ακυρώσεις πτήσεων στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» λόγω Microsoft - Η ανακοίνωση

Οι πρώτες ακυρώσεις πτήσεων στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» λόγω Microsoft - Η ανακοίνωση
 

 

 Οι δύο προορισμοί που ακυρώθηκαν οι πτήσεις λόγω του μπλακ άουτ της Microsoft. Χαμός στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ατελείωτες ουρές, κόσμος, ταλαιπωρία και ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων εντοπίζονται και στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», μετά το παγκόσμιο μπλακ άουτ στα συστήματα της Microsoft που δημιούργησαν τεράστια προβλήματα ειδικά στα αεροδρόμια, αλλά και στις τράπεζες και τα σούπερ μάρκετ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, στον πίνακα του αεροδρομίου έχουν εμφανιστεί οι πρώτες ακυρώσεις πτήσεων, κυρίως σε προορισμούς όπως το Λονδίνο και οι ΗΠΑ. Από εκεί και πέρα, ήδη οι αεροπορικές εταιρίες σε όλο τον κόσμο, όπως η Wizz, η Aegean και η Swiss Air, έχουν ήδη ενημερώσει ότι οι ταξιδιώτες θα πρέπει να αναμένουν καθυστερήσεις, παρότι η Microsoft έχει ανακοινώσει ότι το πρόβλημα έχει επιλυθεί, ενώ ο κολοσσός κυβερνοασφάλειας CrowdStrike που ευθύνεται και για όλη αυτή την ταλαιπωρία, έχει ανακοινώσει ποιο ήταν το πρόβλημα (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ).

Το πρόβλημα μεγαλώνει λόγω των θεμάτων που προέκυψαν, αλλά και εξαιτίας της μεγάλης κίνησης που υπάρχει έτσι κι αλλιώς στο αεροδρόμιο. Εάν δεν μπορεί να δεχθεί μία πτήση ένα αεροδρόμιο του εξωτερικού, τότε επηρεάζεται και συμφορίζεται και το «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Στο αεροδρόμιο της Αθήνας έχουν ενεργοποιηθεί και εφεδρικά συστήματα, αλλά δεν αρκούν.

Το «Ελευθέριος Βενιζέλος» έχει βγάλει ανακοίνωση, τονίζοντας ότι οι ταξιδιώτες θα πρέπει, προτού μεταβούν στο αεροδρόμιο, να επικοινωνήσουν με τις εταιρίες για να τσεκάρουν εάν θα φύγει η πτήση τους. 

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)