Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024

H Crowdstrike πίσω από τη μπλε οθόνη των Windows - Το σκάνδαλο με τον Τραμπ

 H Crowdstrike πίσω από τη μπλε οθόνη των Windows - Το σκάνδαλο με τον Τραμπ

 

 
 
 
 Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η CrowdStrike ανακοίνωσε μια ενημέρωση του προϊόντος Falcon.

Μία από τις κορυφαίες εταιρείες κυβερνοασφάλειας στον κόσμο, η CrowdStrike, με έδρα τις ΗΠΑ, βρίσκεται πίσω από το παγκόσμιο μπλακ άουτ πληροφοριακών συστημάτων που βύθισε στο σκοτάδι δεκάδες αεροπορικές εταιρείες, αεροδρόμια, τράπεζες, σούπερ μάρκετ κ.λπ. Οπως όλα δείχνουν, ο πονοκέφαλος της Microsoft προκλήθηκε από την τελευταία ενημέρωση λογισμικού.

Ο πρόεδρος της εταιρείας παραδέχτηκε ότι η αιτία του κακού είναι η ενημέρωση του λογισμικού. «Το πρόβλημα προκλήθηκε από ένα ελάττωμα σε μια ενιαία ενημέρωση περιεχομένου για τους κεντρικούς υπολογιστές των Windows», έγραψε ο George Kurtz στο Χ.  

«Οι υπολογιστές Mac και Linux δεν επηρεάζονται. Δεν πρόκειται για περιστατικό ασφαλείας ή κυβερνοεπίθεση. Το πρόβλημα έχει εντοπιστεί, απομονωθεί και έχει αναπτυχθεί διόρθωση. Παραπέμπουμε τους πελάτες στην πύλη υποστήριξης για τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις και θα συνεχίσουμε να παρέχουμε πλήρεις και συνεχείς ενημερώσεις στον ιστότοπό μας», τόνισε.

Η βασική λειτουργία της Crowdstrike είναι να προστατεύει τις εταιρείες και να σταματά τις παραβιάσεις δεδομένων, τα ransomware και τις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο.

Μεταξύ των σημαντικότερων πελατών της είναι παγκόσμιες επενδυτικές τράπεζες, πανεπιστήμια, ακόμη και το αυστραλιανό πρακτορείο στοιχημάτων TAB Corp.

Ένα από τα κύρια προϊόντα της εταιρείας είναι το CrowdStrike Falcon, το οποίο περιγράφεται στον ιστότοπό της ως «παροχή δεικτών επίθεσης σε πραγματικό χρόνο, υπερ-ακριβή ανίχνευση και αυτοματοποιημένη προστασία» από πιθανές απειλές ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

Το CrowdStrike Falcon χρησιμοποιείται από χιλιάδες εταιρείες σε όλο τον κόσμο για την προστασία των δεδομένων

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η CrowdStrike ανακοίνωσε μια ενημέρωση του προϊόντος Falcon, λέγοντας ότι θα παρέχει «πρωτοφανή ταχύτητα και ακρίβεια» για τον εντοπισμό παραβιάσεων ασφαλείας.

H εταιρεία

Η CrowdStrike ιδρύθηκε το 2011 και έφτιαξε το λογισμικό «Falcon» προσφέροντας ασφάλεια στον κυβερνοχώρο σε μεγάλες εταιρείες και κυβερνητικούς πελάτες, συμπεριλαμβανομένων παγκόσμιων τραπεζών, εταιρειών υγειονομικής περίθαλψης και ενέργειας, σύμφωνα με την εταιρεία.

Σύμφωνα με παλαιότερο δημοσίευμα του Cnn.com, μεταξύ των πελατών της είναι η Goldman Sachs, η Amazon Web Services, το MIT και διάφορες πολιτείες και πόλεις των ΗΠΑ.

Η CrowdStrike ισχυρίζεται ότι το Falcon προστατεύει τα αρχεία που αποθηκεύονται στο cloud.

Η εταιρεία βοηθά επίσης στη διεξαγωγή ερευνών κυβερνοασφάλειας για την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Για παράδειγμα, η Crowdstrike έχει εντοπίσει χάκερς της Βόρειας Κορέας, όπως έχει ισχυριστεί η εταιρεία στο παρελθόν. Το 2014 της ανατέθηκε επίσης να εντοπίσει τους υπαίτιους του χακαρίσματος στη Sony Pictures.

Εντόπισε... ρωσικό δάκτυλο

Η CrowdStrike έγινε γνωστή το 2016, όταν η Εθνική Επιτροπή των Δημοκρατικών πλήρωσε την εταιρεία για να διερευνήσει μια παραβίαση του διακομιστή της, η οποία διαπιστώθηκε ότι προερχόταν από τη Ρωσία. Η εταιρεία ήταν η πρώτη που έκρουσε δημοσίως τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με την ανάμειξη της Ρωσίας στις εκλογές του 2016 και η εκτίμηση της CrowdStrike επιβεβαιώθηκε αργότερα από τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ.

Το σκάνδαλο Τραμπ

Η απομαγνητοφώνηση μιας συνομιλίας μεταξύ του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, προέδρου της Ουκρανίας, έδειδε ότι ο πρώτος ζητούσε από τον δεύτερο να εξετάσει μια θεωρία συνωμοσίας που εμφανιζόταν σε ακροδεξιούς ιστότοπους όπως το Breitbart. com και σε ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης όπως το Russia Today και το Sputnik σχετικά με την CrowdStrike.

Συγκεκριμένα, η θεωρία αυτή ανέφερε ότι η ουκρανική κυβέρνηση χρησιμοποίησε την Crowdstrike για να παραβιάσει τους διακομιστές της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών το 2016 και ενοχοποίησε τη Ρωσία για το έγκλημα, προκειμένου να υπονομεύσει τη νίκη του Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Η συγκεκριμένη θεωρία συνωμοσίας έχει επανειλημμένα καταρριφθεί.

Αποτίμηση μαμούθ

Το 2017, η εταιρεία έφτασε σε αποτίμηση άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων με εκτιμώμενα ετήσια έσοδα 100 εκατομμύρια δολάρια. Τον Ιούνιο του 2018, η εταιρεία δήλωσε ότι η αξία της ξεπερνά τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια. Μεταξύ αυτών που επένδυσαν στην εταιρεία είναι οι Telstra, March Capital Partners, Rackspace, Accel Partners και Warburg Pincus.

Τον Ιούνιο του 2019, η εταιρεία πραγματοποίησε αρχική δημόσια προσφορά (IPO) στον Nasdaq. 

Πηγή: dnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)