Τρίτη 2 Ιουλίου 2024

Ο Αλβανός «boss» είχε στήσει το δικό του Narcos μέσα στις Φυλακές Ιωάννινων

Ο Αλβανός «boss» είχε στήσει το δικό του Narcos μέσα στις Φυλακές Ιωάννινων
 

 

Προκαλεί εντύπωση είναι ότι το «νούμερο δύο» της φυλακής στα Ιωάννινα φέρεται να εμπλέκεται σε μία τόσο σοβαρή υπόθεση.

Ολοκληρώθηκε αργά χθες (1/7) το βράδυ η έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας στις φυλακές των Ιωαννίνων, όπου σύμφωνα με τη σχετική δικογραφία φαίνεται ότι είχε αναπτυχθεί ένα ολόκληρο δίκτυο «εξυπηρέτησης» Αλβανού κρατουμένου, ο οποίος μέσα από τη φυλακή διηύθυνε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iEidiseis.gr, οι συλλήψεις είναι συνολικά οχτώ και αφορούν: Στον υποδιευθυντή των φυλακών, δύο πολιτικούς υπαλλήλους της φυλακής, έναν αστυνομικό, δύο κρατουμένους, μία γυναίκα από το περιβάλλον του Αλβανού «μεγαλοποινικού» και αρχηγού, όπως και έναν άνδρα (Ρομά) «συνεργάτη» του αρχηγού.

Τα κατηγορούμενα στελέχη της φυλακής φέρονται να παραποιούσαν τα βιβλία στα οποία αναγράφεται τι μπαίνει εντός του σωφρονιστικού ιδρύματος. Όπως εξηγούν αστυνομικές πηγές, επιτρέπεται η εισαγωγή χρημάτων μέχρι ενός συγκεκριμένου ορίου, ωστόσο, αυτό δεν τηρείτο, προκειμένου να φτάσουν στον Αλβανό κρατούμενο και φερόμενο ως αρχηγό του κυκλώματος τα έσοδα από τη διακίνηση των ναρκωτικών (που γινόταν εκτός φυλακής). Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι κάποιες φορές τα μετρητά «μετατρέπονταν» σε είδος (δηλαδή αγοράζονταν αντικείμενα αξίας) και στη συνέχεια εισάγονταν στη φυλακή.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι το «νούμερο δύο» της φυλακής φέρεται να εμπλέκεται σε μία τόσο σοβαρή υπόθεση. Εμπλοκή έχει και ένας αστυνομικός που φέρεται να είχε το ρόλο του «ντελίβερι» μετρητών. Οι «αδιάφθοροι» εκτιμούν ότι ο Αλβανός κρατούμενος με το προσωνύμιο «boss» (αφεντικό) φέρεται να κέρδισε μέσα σε ένα χρόνο 50.000 ευρώ από την εγκληματική δραστηριότητα, η οποία αποκαλύπτεται ότι δεν «περιοριζόταν» λόγω του εγκλεισμού του.

Όσον αφορά στον ρόλο της γυναίκας φέρεται να εισήγαγε παρανόμως πράγματα στη φυλακή για τον αρχηγό, ενώ ο Ρομά φέρεται να είχε το ρόλο του διακινητή ναρκωτικών (κάνναβης). Σημειώνεται πάντως ότι κατά την έρευνα των αστυνομικών στο χώρο όπου διαμένει και σε άλλους χώρους εντός καταυλισμού δεν εντοπίστηκαν ναρκωτικά. Οι αστυνομικοί είχαν πληροφορίες ότι είχε το ρόλο του διακινητή για λογαριασμό του «αρχηγού» και για το λόγο αυτό ταξίδευε στην Κέρκυρα. Μένει να φανεί τι θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη σε σχέση με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί σε βάρος του.

Όσον αφορά στο προφίλ του αρχηγού έγκλειστου στις φυλακές, χαρακτηρίζεται ως σκληρός ποινικός, με πολύ «βαρύ» βιογραφικό. Χαρακτηριστικό είναι ότι κανείς δε ξέρει με βεβαιότητα την ηλικία του, καθώς κατά καιρούς έχει εμφανιστεί με έγγραφα με διαφορετικές ημερομηνίες γέννησης. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στο παρελθόν είχε εμπλοκή σε καταδίωξη από άνδρες της ΕΚΑΜ στα Τρίκαλα. 

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)