Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

Το μουσείο Λαογραφίας & Ιστορίας των Λουτρών Πόζαρ ανοίγει τις πύλες του στο κοινό!

 



 ΔΗΜΑΡΧΕ Η ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ .ΕΙΣΤΕ ΠΛΕΟΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

 

Μετά την «πατάτα» να κλείσουν τις πισίνες των Λουτρών  Πόζαρ χωρίς καμιά επίσημη αιτιολογία μέχρι στιγμής ,  η   "διοίκηση"
επανέρχεται δριμύτερη να χρυσώσει το χάπι  των ευτυχισμένων ιθαγενών  της περιοχής , όπως δίνει την εντύπωση ότι τους θεωρεί , με την αναγγελία  έναρξης  λειτουργίας του αρχαιολογικού μουσείου.  Με  μια ανακοίνωση που στην αρχή της αυτογελιοποιείται  αναφέρεται στο μουσείο.

🔹 Μια ακόμη προεκλογική δέσμευση του Δημάρχου, κ. Παρούτογλου Νίκου παίρνει σάρκα και οστά, με την έμπρακτη στήριξη του Προέδρου της επιχείρησης, κ.
Πέτρου Τζέκου
και όλων των μελών της διοίκησης, την πολύτιμη και ανιδιοτελή συνεισφορά της κυρίας Τόνιας Παπαδάκη Κεκλίκογλου, η οποία είναι φιλόλογος και συγγραφέας.

🔹 Το μουσείο θα λειτουργεί από Δευτέρα έως Κυριακή και ώρες 9:00 π.μ -16:00 μ.μ.

🔹 Όραμα η διάσωση, η διατήρηση και η ανάδειξη των λαογραφικών στοιχείων αυτού του τόπου και της ευρύτερης περιοχής.( Σ.Σ. Σπουδαίο  πρωτότυπο όραμα.)

🔹 Η λειτουργία του μουσείου αποσκοπεί, μέσα από ένα πλήθος δράσεων, αυτά τα υλικά και άυλα αγαθά ( σ.σ. τι να είναι άραγε;)να περάσουν στις επόμενες γενεές ως ένα μοντέλο ιστορικής αναδρομής, κατανόησης και βιώσιμης μετάβασης από την παράδοση στην εξέλιξη.

🔹 Ο επισκέπτης του μουσείου θα έχει τη δυνατότητα να περιηγηθεί στον εκθεσιακό χώρο και να γνωρίσει τη λαϊκή τέχνη της Αλμωπίας.

Θα δει αντικείμενα από την αγροτική ζωή των κατοίκων της περιοχής, οικιακά σκεύη, αντικείμενα κλωστοϋφαντουργίας και πολλά άλλα.

🔹 Όσα εκθέματα στεγάζονται στο πετρόχτιστο κτίριο της Λουτρόπολης ανήκουν χρονολογικά στα πρόσφατα χρόνια του Ελληνισμού.

Σας περιμένουμε να το επισκεφτείτε! 

💙

1 σχόλιο:

  1. Το μουσείο είναι άσχετο με το χώρο.Θα έπρεπε να φιλοξενείται στο χωριό.Αυτό όμως που έπρεπε να λειτουργεί οπωσδήποτε,είναι το σπήλαιο που υπάρχει.Όποιος δεν το έχει επισκευτεί ποτέ,έχει χάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)